20.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:
PKK, TİKKO ve DHKP / C, Karadeniz kırsalındaki propaganda faaliyeti konusunda anlaşmazlığa düşünce, geçen haziran alınan eylem birliği kararı sona erdi.
TİKKO'nun 'Konferansçılar' kanadının yanı sıra Doğu Anadolu Bölge Komitesi (DABK) militanlarını da Karadeniz kırsalına çağırmasının ardından PKK'yla aralarında özellikle Alevi kökenli vatandaşlara yönelik propaganda çalışmaları konusunda anlaşmazlık çıktı.
İstihbarat birimleri, örgütlerin bölgedeki Kürt ve Türkmen kökenli Alevi vatandaşları kendi saflarına çekebilmek için ayrı ayrı propaganda faaliyeti yürüttüğünü, PKK'nın bu amaçla bölgeye kadın militanlar getirdiğini belirledi. Tokat Valisi Ayhan Çevik, kadın militanların ilk kez geçen pazar Niksar yakınlarındaki kireç fabrikasının basılarak üç kamyonun yakılması sırasında görüldüğünü söyledi.
Terör uzmanları, bölgedeki operasyonların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Menfaat çatışması terör örgütleri arasında silahlı çatışmaya dönüşebilir" değerlendirmesini yaptı.
Bölgedeki sığınak ve depoları birer birer ortaya çıkarılan teröristlerin köylere kadar inerek ekmek ve un istemeye başladığını belirten Vali Çevik şöyle konuştu:
"Operasyonlar aralıksız sürüyor. Her gün en az üç bölgede operasyon yapılıyor. Lojistik destekleri tamamen kesildi. Teröristleri fazla sıkıştırmış olmalıyız ki, saldırmaya başladılar. Münferit olayların engellenmesi için çalışıyoruz. Ordu ve Giresun kırsalında da sıkıştırmaların sürmesiyle, teröristler ya teslim olacak ya da geldikleri gibi çekilecek."