Vitrin Arka bahçeyi çalışanlara emanet etti

Arka bahçeyi çalışanlara emanet etti

14.02.2022 - 12:51 | Son Güncellenme:

İstanbul Ulus Yerleşkesi’nin Arnavutköy yokuşu üzerindeki atıl kalan yamacını bir meyve-sebze bahçesine dönüştüren Tekfen Holding, Osmanlı çileğinden çeri domatese, sarımsaktan bezelyeye ve brokoliye çeşit çeşit doğal sebze ve meyveler yetiştiriyor.

Arka bahçeyi çalışanlara emanet etti

Çalışanların gönüllü olarak sahiplendiği Tekfen Arka Bahçe, aynı zamanda çevresel ve sosyal bir faydaya da hizmet ediyor. Bahçede yetiştirilen endemik bir meyve olan Arnavutköy (Osmanlı) çileğinden üretilen reçelin satışından elde edilen gelirle Ziraat Bölümü’nde okuyan bir kız öğrenciye burs verildi.

Haberin Devamı

Tekfen Holding Kurumsal İletişim, Sürdürülebilirlik Grup Şirketler Direktörü Dori Kiss Kalafat, "Daha çok verim alıp bir burs daha verebilmek için önümüzdeki mevsime şimdiden hazırız. Bu süreçte elimizden tutan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi uzmanlarına ve Hishtil-Toros Fidecilik grup şirketimize de teşekkür borçluyuz. Bir sonraki amacımız mahallemiz Arnavutköy’e özel endemik Osmanlı çileğine de bahçemizde yer açıp, bulunduğumuz yerin biyoçeşitliliğini korumak ve yaşatmak olacak" dedi.