Vitrin Ekran tehlikesi!

Ekran tehlikesi!

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dijital çağda çocuklar neredeyse her şeyi ekrandan öğreniyor. Ama uzmanlar uyarıyor:Ekran süresi arttıkça, tehlike de büyüyor!

Ekran tehlikesi

Üsküdar Üniversitesi ve Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği, Balkanlar ve Ortadoğu Beyin Girişimi Zirvesi’ni düzenledi. Harvard Mezunları Ruh Sağlığı Elçisi Dr. Mohammad Nami, Milliyet’e konuştu. Çocuklarda ekrana bakma süresi ve uyku arasındaki ilişkiye dikkat çeken Dr. Nami, “Işığa maruz kalma, çocuklarda asabiyet, huzursuzluk ve hiperaktivitenin gelişmesine sebep olmakta” dedi.

Haberin Devamı

Uzmanından uyarılar

-Uykuya dikkat edin: “Özellikle güneş battıktan sonra çocukların ekrana bakma sürelerini kısıtlamazsak bu çocukların beyninin uykuya doymasını engelleyecektir. Uykuları sık sık bölünecek, bölük pörçük uykuya sebep olacaktır.”
- Horlamasını ciddiye alın: “Horlamayla nefes alışverişi, oksijen alımı, kana ve beyne oksijen gitmesi uyku bozukluğuna bağlı nefes alma sorunları ile negatif olarak etkilenir. Bazı çocuklarda uyku apnesi görülebilir.”
- Kısır döngüye girmeyin: “Ertesi gün Asabiyet, hiperakitivite, sinirlilik hali, konsantrasyonda eksiklikler görülebilir. Tabletini telefonunu geç saatlere kadar elinden düşürmezse yine uykuya dalmakta güçlük çekecek ve bir kısır döngü haline gelecektir.”