23.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:
İngiliz araştırmacılar, yemeğin daha lezzetli olması için ağız şapırdatmayı önerdi. Times’ın haberine göre, Oxford Üniversitesi Deneysel Psikoloji Profesörü Charles Spence, “Her şeyi yanlış yapıyoruz. Çocuklarımıza ağızlarımız kapalıyken kibarca çiğnemenin erdemlerini överek anlatıyor ve” görgü kuralı aşılıyoruz. Halbuki ağız açıkken çiğnemek daha dolgun bir duyusal deneyimle sonuçlanabilir” dedi.
Et, sebze-meyveler uçucu organik bileşikler olarak bilinen molekülleri içerir. Bu moleküllerin yarattığı aromalar koku duygusuyla bir yemeğin lezzetine katkıda bulunurlar. Öte yandan ‘çıtır çıtır’ diye ses geldiğinde hem cips hem de elma yemek daha zevkli olarak derecelendirildi.