Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeğenimin düğünü nedeniyle “Gönül Dağı” dizisinin Feriye’deki 100. Bölüm kutlamasına katılamadım, ama o geceye dair yapımcısı Ferhat Eşsiz’in sosyal sorumluluk adına yaptığı güzelliği duyurmadan edemedim.

Çok güzel hareketler

Dizi ekibinden bir oyuncu, yemekte masasında gördüğü şu notu çekip attı bana:

“…Başarımızı taçlandırdığımız bu güzel gecede memleketimizin yaralarını sarmak için siz değerli davetlilerimiz adına anlamlı bir armağan olsun istedik ve AFAD’a her bir bölüm için destek olduk.”

Yapımcı Ferhat Eşsiz’i kutluyorum soyadına yakışır bu hareket için…

Haberin Devamı

“Gönül Dağı”nın Feriye’deki “Dalya” yemeğine katılamadım, ama PepsiCo CEO’su Evrim Şen’in Feriye’de öğle yemeği davetine iştirak edebildim.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin sponsoru Pepsi. 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Manchester City ile Inter arasındaki final maçına davetli birkaç basın mensubuyla bir araya gelen Şen’in yemekte anlattıkları arasında yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri de vardı.

50 binden fazla insanın öldüğü 6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye’deki sosyal sorumluluk projelerini yeniden planladıklarını açıklayan Şen, şunları söyledi:

“Türkiye Spor Yazarları Derneği iş birliğiyle deprem bölgesinde 16-19 yaş grubunun yer aldığı U19 Elit A ve Elit B takımlarına sponsor olduk. Bu kapsamda spor psikologlarının eşliğindeki seminerlerle de gençlere hem psikolojik destek, hem de futbolun geleceğine katma değer yaratmayı hedefliyoruz.

Ruffles olarak cips paketlerinin geri dönüşümüyle ‘sürdürülebilir futbol sahaları’ projemizin ilkini de yine deprem bölgesinde yaptık. Kullanılmış cips paketleriyle yapılan ilk halı sahayı ‘Kızlar Sahada’ projemizin bir parçası olarak Şanlıurfa’da açtık.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İstanbul Genç Girişimciler Kurulu, İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle başlattığı ‘TOBB Projektör’ projesinin ikincisi başladı.

Liselerde girişimcilik kültürünün gelişmesini, araştıran ve üreten gençlere destek olmayı amaçlayan proje için şimdiye kadar 613 başvuru yapıldı. 45 kişiden oluşan kurul, ilk 50’ye giren projeleri belirledi. Projelere imza atan 200 öğrenciye ‘Girişimcilik ve Deneyim Paylaşımı’ eğitimleri verildi. Aldıkları eğitimler ışığında projelerine son şeklini verecek öğrencilerden dereceye girenler 13 Haziran’da ödüllerine kavuşacak.

Haberin Devamı

Bugüne kadar hangi kurum, şirket ya da kişi, toplumsal yarar için adım attı ve taş üstüne taş koyduysa takdir ettim, alkışladım ve ömrümün sonuna kadar da aynısını yapmaya devam edeceğim.

Çok güzel hareketler

Türk dünyası Kastamonu’da

Kastamonu Belediyesi, şehirde gerçekleşecek 23. Türk Dünyası Günleri’nin tanıtımını İstanbul’da yaptı. Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Swissotel’deki kahvaltıya davetli basın mensuplarına 9–11 Haziran tarihleri arasında yapılacak etkinlikle ilgili bilgiler verdi.

Vidinlioğlu, geçen yıl 28 ülke ve özerk bölgeden gelen ekiplerle gerçekleştirdikleri Türk Dünyası Günleri’nin 23’üncüsünde Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle daha bir iddialı olduklarını söyledi.

Türk Dünyası Günleri, etkinlik için ülkelerinden Kastamonu’ya gelecek ekiplerinin yöresel kıyafetleriyle katılacağı kortejle başlayacak 23. Türk Dünyası Günleri’nin ilk akşamında Ali Kınık, Kubat, ikinci akşam Bengü, son akşam ise Burak Bulut ile Kurtuluş Kuş sahne alacak ve Kastamonululara müzik ziyafeti çekecek.

Haberin Devamı

Üç gün boyunca Türk Cumhuriyetlerinden gelen ekiplerin milli danslarını sergileyeceği 23. Türk Dünyası Günleri, 200 drone ile yapılacak havai fişek gösterisine sahne olacak.

Allah nasip ederse perşembe günü gideceğim Kastamonu’dan cumartesi sabah ayrılacağım. Bakalım Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun İstanbul’daki kahvaltıda bize ballandırarak anlattığı Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini tadacak yerler bulabilecek miyiz 23. Türk Dünyası Günleri boyunca şehirde?

GÜNÜN SÖZÜ

“Sana kızdığı halde bir kötülükte bulunmayan insanı kendine arkadaş edin. Çünkü öfke, insanın karakterini ortaya çıkarır.” (Hz. Ali)