Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Rapçi Uzi’nin sosyal medyasından yaptığı açıklamayla Mustafa Sandal’la aralarında başlayan tartışma yeni, ama şarkıcılar arasında çok bildik bir sıra kavgasının son halkası aslında... İlanlarda kimin adı ve fotoğrafı daha büyük olacak, gazino neonlarında kimin adı en büyük olacak ya da kim sahnede ne kadar kalıp, hangi şarkıları söyleyecek gibi çeşitli versiyonları bile vardı bu şarkıcılar arasındaki ego savaşının...

Uzi-Musti kavgası nasıl başladı?

Önce Uzi için internette ve sosyal medyada, Ağrı’ya giden uçaklarda ‘Business Class’ olmadığı için Doğu Bayazıt’taki müzik şölenine katılmadığı üzerine haber ve yorumlar yapıldı. Bunun üzerine Uzi, sosyal medyasından şöyle bir açıklama yaptı:

Haberin Devamı

“Birazdan bize kesilmiş ekonomi biletlerini paylaşacağım ki anlaşılsın kabul etmiş miyiz, etmemiş miyiz?
Benim önüme Mustafa Sandal’ı çıkaramazsın. Hele hatır gönülle ‘Aman adam yaşlı, aman şöyle böyle’ diyerek. Asla çıkaramazsın. Sene 2023, kimin ne iş yaptığı, kimin ne kadar dinlendiği ortada. Değerli Mustafa Sandal’ı konuşsaydınız, neden bu devirde hâlâ son sahneye çıkmak istiyor diye.”

Usturuplu yanıt

“Özrü kabahatinden büyük derler” ya, Uzi’ninki de o hesap...

Uzi, uçakta ‘Business Class-Ekonomi’ ayrımı yapacak kadar kaprisli bir şarkıcı olmadığını izah ederken, Mustafa Sandal’ı müzik dünyasında esamesi okunmazken hatır gönülle kadroya giren yaşlı bir adam yaptı.

Mustafa Sandal, bu aşağılama karşısında sessiz kalacak değildi, o da Uzi’ye gerekli cevabı verdi:

“Sevgili Uzi kardeşim. Kayıtlara geçen; senin okuduğun ve başka sanatçıların okuduğu 150 adet ‘hit’ olmuş eserin olduğunda, Avrupa’da ödüller aldığında ve 30 yıl sonra da on binlerce kişi seni alkışladığında tekrar konuşuruz. Şarkılarını beğeniyorum, umarım başarırsın. Şöyle bir tweet’lere baktım da, cevap vermeme gerek kalmamış, en iyi cevabı her zaman halk verir, vermiş de... Bu arada beni konser öncesi arasaydın benden sonra çıkmana müsaade eder, destek olurdum. Genç yetenekler başımızın tacıdır. Alkışın ve ışığın bol olsun, kariyerinde başarılar dilerim.”

Haberin Devamı

Musti, Uzi’ye nasıl ders verdi

Yanlıştan döndü

Sandal’ın ders niteliğindeki bu cevabına Uzi’nin yanıtı şu oldu:

“Sen de beni arayıp, buradaki gibi samimi bir dille son sahneye çıkmak istediğini söyleseydin, ben de geçmişteki başarılarına saygı duyarak senden önce çıkabilirdim Mustafa Abi.

Yaşım 25, şu ana kadar global ve ülkemizin sınırlarında çok fazla başarım oldu, yazmaya üşendim. Umarım ben de bahsettiğin başarılara ulaşırım, bunun için elimden geleni yapıyorum.
30 yıl sonra geçmişimde başardıklarım ve o an elde ettiklerimle yaşamayı öğrenmek istiyorum, fazlasını değil. Ben de seni seviyorum.”

Uzi’nin ilk paylaşımı ile ikinci arasındaki ton farkının tek sebebi var, o da Musti’nin tavrı... İlk paylaşımına oranla oldukça alttan aldığı ikinci paylaşımında bile Uzi’nin bir üslup sorunu olduğu ortada, ama ilkindeki gibi üstten bakan, Mustafa Sandal’ın kariyerini yok sayan tavrı yok. “Yaşlı adam” gitti, “Mustafa Abi” geldi.

100 bin kişilik koro

İki şarkıcının, kışkırtıcı yorumlarına rağmen kavgayı değil, uzlaşmayı seçmesi önemli...

Haberin Devamı

Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz çünkü...

Mustafa Sandal, Uzi’nin gitmediği o konserin video’sunu yayınladı sosyal medyasında... Hem de, “Tüm şarkılarıma eşlik eden 100 bin kişilik dev koroya teşekkür ederim. Benim için büyük bir şerefti! Yine çağırın, yine koşa koşa geleyim” notuyla...

Uzi, bu video’yu izlediyse eminim pişman olmuştur yazdığı o satırlar yüzünden...

Bu vesileyle şunu da bir kez daha gördük ki, şov dünyası ve sosyal medyada yangını söndürmeye giden yok, ama alevler büyüsün de seyredelim dercesine yangına körükle giden, odun taşıyan ve benzin döken çok!

GÜNÜN SÖZÜ

“Rahat olmak lazım, fakat duyarsız değil. Açık sözlü olmak lazım fakat edepsiz değil.” (Sadî-i Şîrâzî)