Ali Nail Kubalı

Ali Nail Kubalı

ankubali@gmail.com

Tüm Yazıları

Değerli okurlarım, ben normal şartlarda Salı günü yayınlanacak yazımı pazar sabahı yazıp gönderirim. Ama bu sefer seçim sonuçlarının belli olmasını beklemeye karar verip yazmamıştım. Amacım seçimlerle ilgili bir yorum yazmaktı.
Şimdi Pazar saat 22:00. Seçim sonuçları belli oldu. Parti başkanlarını da dinledim.
Ve... hayretle gördüm ki ortada yorum yapacak bir konu yok! Seçim sonuçları net! Adalet ve Kalkınma Partisi tüm diğer partiler ile bağımsız adayların aldığının toplamı kadar oy almış!... Bu durumda neyi yorumlayacaksınız?!..
Ben de seçim sonuçları ile ilgili olarak sadece şunu söylüyorum:

Haberin Devamı

“HAYIRLARA VESİLE OLSUN!..”
* * *
Gelin biz, sadece hoşluk olsun diye, dünya düşünürleri kendi ülkelerinin politikacıları için tarih içinde neler yazmışlar bir göz atalım. Tabii sözüm meclisten dışarı değerli okurlarım!
“Politikacı gelecek seçimleri düşünür, devlet adamı gelecek kuşakları.” Janes Herbert Blake, Amerikalı Besteci.
“Hiçbirşey bilmiyor, ve herşeyi bildiğini sanıyor. Mesleği politikacılık olmalı!” Sir Walter Besant (1836-1901) İngiliz Roman yazarı.
“Politikacı bir ip cambazıdır; söyladiklerinin tersini yaparak kendini dengede tutar.” Maurice BarrÈs(1862-1923) Fransız Romancı.
“Küçük hırsızları asıyoruz, büyüklerini ise önemli görevlere getiriyoruz.” Aesop, M.Ö 6. yy’da yaşamış Yunanlı masal yazarı.
“Birbirine bağlı iki sorunu çözmemiz gerekiyor. Geçimimizi sağlayan üretim ve dağıtımla ilgili ekonomik sorun. Ve, bizi yönetenlerin seçimi ve seçilenlerin de kendilerinin, kendi sınıflarının ya da kendi dinlerinin çıkarları için yetkilerini kötüye kullanmalarının önlenmesi ile ilgili siyasal sorun!” Bernard Shaw, 1856 1950 arasında yaşamış İrlanda asıllı İngiliz yazar.
“Bir zamanlar krallara dalkavukluk yapmayı öğrenmek zorunda olan politikacılar, şimdi de seçmenleri büyülemeyi, eğlendirmeyi, kandırmayı, korkutmayı ya da onlara şirin görünmeyi öğrenmek zorundadırlar!” Bernard Shaw.