Kuruçeşme’deki Huqqa’nın mutfağı Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Yakınındaki The Market ise şık bir restoran
Kuruçeşme’den gelip geçerken, yol kenarında bulunan görkemli Huqqa’nın kapısının arkasında ne olduğunu merak etmiyor değildim. Ne var ki Huqqa’yı bir nargile salonu ve bahçesi sandığımdan bugüne kadar kapısından içeriye adım atmadım.
Yakınlarda Huqqa’nın yan duvarına “The Market At Bosphorus” levhasını astılar. Akşam eve dönerken “Bu yeni markete uğrayalım, hem ne biçim bir marketmiş görürüz hem de alışveriş yaparız” diyerek karı koca The Market’ın kapısından içeriye girdik. O da nesi? Denizin üzerinde yüksek tavanlı camdan koskocaman bir salon.
Girişte sağda solda çoğu ithal malı gıda maddeleri raflara dizili duruyor ise de The Market, bizim bildiğimiz market değil “fine dining” bir lokanta imiş. Bu lokantada her çeşit et ile salata yenilirmiş.
Yemyeşil bir bahçe
Beste Yavuz bize bilgi verdi. Salon sorumlusu Sabri Yalçın ile tanıştık. The Market’ta alkollü içecek yokmuş. Bir kap salata, bir kap et ve tatlı yendiğinde kişi başına 90-110 lira ile masadan kalkılabiliyormuş.
Vitrinlere dizilen etler “gel gel yapıyor”du. İsteyen et satın alabiliyormuş. Pişirmeye hazır bifteğin kilosu 99, kuzu pirzola 105 lira.
Bizi aynı gruba ait Huqqa’ya da götürdüler. Yoldan gördüğümüz binanın arkasında neler varmış neler... Kapalı, yarı kapalı, açık oturma bölümleri, yemyeşil bir çim bahçe ve önünde Boğaz. Genç kuşak ağırlıklı müşteri kesimi masaları doldurmuş. Genç kızlar arkadaşlarıyla gelmişler. Nargile fokurdatanlar var.
Huqqa mutfağı Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Sandviç, pasta gibi hafif yiyecekleri de var. Her iki bölümün mutfak sorumlusu Ercan Turan imiş. Huqqa’nın servis sorumlusu Selçuk Yılmaz, müşterilerin öğle ve akşam yemeklerinde kişi başı ortalama 55-60 lira ödeme yaptıklarını söyledi.
Tüm işletmenin sorumluluğunu taşıyan, işletmeci ortak Enis Ersavaş nargile konusunda bilgi verdi. Bir dolayımda nargilenin 40 dakikalık ömrü varmış. Nargile servisi, tütüne göre 4-90 lira arasında. Nargilelerin cam bölümlerini her kullanımdan sonra dezenfekte ettiklerini, her kullanım için müşteriye kapalı ambalajında özel marpuç ve hortum verdiklerini anlattı.
Adı hokkadan geliyor
Huqqa’nın bulunduğu arazi eskiden Denizcilik İşletmeleri’nin atık boşaltma
alanı olarak kullanılırmış. Bu 2.5 dönüm
arazi 2011 yılında ihaleye çıkarılmış.
Araziyi kiralayan gruptan devralan Atasay Kuyumculuk işletmesinin sahibi Cihan Kamer, Yeşilyurt’ta Maranta Gusto’yu işleten Enis Ersavaş ile ortak olmuş, Enis Ersavaş ile birlikte Huqqa yatırımını yapmış. İşletmeye açmış.
Huqqa ismi hokkadan geliyormuş, şişe demekmiş. Arabistan, Ortadoğu ve Asya’da nargileye şişe denilirmiş. Hindistan’da da halk dilinde huqqa, nargile demekmiş.
Ramazan boyu Huqqa ve The Market’ta özel iftar menüsü var. Kişi başı 90 lira. Ramazan sonu her gün özel kahvaltı servisleri devam edecek. Kahvaltıda kişi başı 40-50 lira ödeme gerekiyor. n
Özay Şendir
Özel’den Sosyalist Enternasyonel mesajları ve İsrail
23 Mayıs 2025
Cem Kılıç
Üretken yapay zekâ dört işten birini tehdit ediyor!
23 Mayıs 2025
Abbas Güçlü
Hayal bile kuramıyoruz!
23 Mayıs 2025
Zafer Şahin
Rakamlar yalan söylemez
23 Mayıs 2025
Abdullah Karakuş
Suriye, İsrail ve karıştırıcılar
23 Mayıs 2025