Altan Altın

Altan Altın

Altan.Altın@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yaşadıklarımız, gördüklerimiz, okuduklarımız ve öğrendiklerimiz bizi biz yapar. Geri kalanımız et ve kemiktir sadece. Bu donanım sayesinde sevmeyi de öğreniriz.

Kendimizi severiz, insanları severiz, yaşadığımız toprakları severiz.

Cengiz Aytmatov’un unutulmaz eserinden filme alınan Selvi Boylum Al Yazmalım’ın en bilinen repliğidir “sevgi emek ister”.

İzmir’e Dair TV geçtiğimiz ay tam da böyle bir ruhla yola çıktı. İzmir’in güzel Dev Adamı’nı sevgili Erhan Gölbey kardeşimin önderliğinde bir araya gelen bir grup İzmir sevdalısı yaşadıkları topraklar için emeklerini birleştirmeye karar verdi.

Haberin Devamı

İzmir’e Dair TV şemsiyesi altında kısa sürede büyük bir ekip oluştu.  Mesela Uşşakizade (Latife Hanım) Köşkü’nün kurucuları arasında yer alan ve uzun yıllar köşkün müdürlüğünü yapan sevgili dostum Ahmet Gürel size Atatürk’ü anlatacak. İzmir’in en yeni kültür ve sanat haberlerini yılların gazetecisi Esat Erçetingöz’den öğreneceksiniz. Türkiye’nin en tanınmış butik turizmcilerinden sevgili dostum Filiz Güleç dünyanın ve Türkiye’nin dört bir tarafından gezdiği, gördüğü yerleri anlatacak. İzmir’in tarihi ve turistik güzelliklerini usta rehber dostumuz Mehmet Gülümser’den dinleyeceksiniz.

Psikoloğundan diyetisyenine, nükte ustasından, spor yorumcusuna, holistik nefes uzmanından, sağlık sohbetlerine, kadın sorunlarından güncel konulara, edebiyata ve kitaba kadar alanında pek çok uzman İzmir’e Dair TV’de sizlerle birlikte olacak.

İzmir’e yeni nefes

Birikimlerini bu şehrin insanlarıyla paylaşmaktan başka hiçbir beklentileri olmayan, emekleriyle İzmir’in bu yeni kanalını zenginleştiren programcı dostları mutlaka isim isim anmak lazım: Safiye Takık, Yelda Çetiner, Nurhan Ertuğrul, Birhan Başak, Işın Sayın, Ceylin Aydınay, Mustafa Apak, Erdal Taşkıran, Aydan Kumral Yümer, Kutay Ürkmen, Leyla Koç Somer, Selda Meriç, Bilge Keykubat, Didem Çavuşlu, Selda Kezer, Salim Yılmaz, Murat Şeker, Merve Baykan Egeli, Nilay Alpbaz ve Sinem Aksoy, sizlere sadece bu yepyeni kanal için değil bu şehrin insanları için verdiğiniz ve vereceğiniz emekler için İzmirliler adına teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

Ben de bu muhteşem ekibin bir parçası olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Tanıtım programımda sevgili Erhan Gölbey’le birlikte yapacağım programların konusuna dair bir çerçeve çizdik. Tabii ki en çok sevdiğim şeyi yapacağım ve bu şehrin 8500 yıl geriye giden tarihinde yaşanan bildiğimiz unutulmamış ne varsa kısa kısa onları anlatacağız.

İlk programımızı çektik bile. Ege Üniversitesi’nin temelini oluşturan İzmir Ziraat Mektebi’ni anlattık. Günümüzde EÜ İktisat Fakültesi Dekanlık binası ve Bilgisayar Mühendisliği Dekanlık binasının bulunduğu eski Ziraat Mektebi bahçesinin bulunduğu bu yer Türkiye tarihinin anıt alanlarından biridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk burayı tam 6 kere ziyaret etmiş. Erken Cumhuriyet döneminin gurur kaynağı bilim yuvalarından biriymiş İzmir Ziraat Mektebi. İlk programımla ilgili detaylar ve gelecek programlar için Youtube’a girerek İzmir’e Dair TV kanalına abone olmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Keyifli olacak.