Anibal Güleroğlu

Anibal Güleroğlu

guleranibal@yahoo.com

Tüm Yazıları

Kanallarda yayınlanan dizilerin içerik tempoları ne kadar düşükse, sürekli yeniliklere açık olan ekranların hızı da o denli yüksek. Bu nedenle bütün gelişmeleri yakalamak kimi zaman mümkün olamıyor. Dolayısıyla aralarda gözden kaçabilecek türden yenilikleri de işaret edip izleyicinin ilgisine sunmak şart. İşte size fark edilmeyi hak edenlerden birkaçı…

KURTLAR VADİSİ PUSU’DA ‘RUS YURİ’ HEYECANI

Ekrandaki uzun ömürlülüğünü, konu yapısının yanı sıra iç dinamiklerini başarıyla gelişitirmeye de borçlu olan ‘Kurtlar Vadisi Pusu’, bünyesine sürekli yeni karakterler katarak yol alan yapımlardan.

Haberin Devamı

Silahların patladığı ve heyecan dozunun giderek yükseldiği ‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun, Polat Alemdar’ı Rusya’da Tilki ile yüzleştirecek olan 260. bölümü, bu kez de çeşitli işlerde rol alan Ayaz Ayazoğlu’nun canlandıracağı ‘Rus Yuri’ karakterinin performansına tanıklık ettiriyor bizi.

Tilki Andrei’nin Rusya’daki dostu olan ünlü iş adamı Yuri’yi canlandıran Ayaz, dizi meraklılarının yabancı olmadığı bir yüz aslında…

Farklı dizilerdeki rollerinin yanı sıra ‘Arka Sokaklar’ dizisinin 300 ve 357’inci bölümlerinde Komiser Rıza ile ekibine zor anlar yaşatan bir karakterde başarıyla varlık gösteren Ayaz Ayazoğlu, vizyondaki ‘Kırmızı’ isimli filmde de ‘Yapımcı Necmi’ kimliğinde Cemal Hünal ile birlikte rol almakta.

Her rolün adamı olduğunu bu kısa tanıtımla işaret ettiğimiz ve 'oyunculuğu, kendini ifade ediş tarzı’ olarak gördüğünü verdiği röportajda söyleyerek, oyunculuktaki kararlılığını ortaya koyup yeni rollere kapı açan Ayaz Ayazoğlu, şimdi de hesapta olmayan olaylarla, Polat Alemdar ve adamlarına zor anlar yaşatacak ‘Rus Yuri’ kimliğinde.

Bakalım, Polat Alemdar ve adamları Rus Yuri ve çetesinden kurtulabilecek mi?... Ve daha da önemlisi, Rus Yuri karakterinin ardından, çat orada çat burada kendini gösteren Ayaz Ayazoğlu bakalım hangi rolle ve hangi fenomen işte çıkacak karşımıza? Göreceğiz.

EVİM ŞAHANE EKİBİNE TEBRİKLER

Yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği, sunuculuğunu Mimar Selim Yuhay’ın yaptığı ‘Evim Şahane’, Kanal D’nin fenomen işlerinden malumunuz…

Haberin Devamı

Beğeniyle izlenen dekorasyon programı olma başarısını, Mimar Selim Yuhay ve ekibinin maharetine borçlu olan programın en önemli özelliği, sadece evleri döşemek değil, desteğe ihtiyacı olanların yüzlerini güldürmek!

Darülaceze, Soma gibi toplumsal önemi olan noktalarda faaliyet göstererek özel bölümlerle rutinin dışına çıkan ‘Evim Şahane’ bu kez, İrem Derici ile birlikte Mine Nur ve ailesinin hayallerini yapılandırmak için kolları sıvamış.

21 Mayıs Perşembe gününün özel bölümünde, sevinci ve hüznü bir arada yaşatan programın bu faaliyeti gerçekten de takdire değer bir girişim olmuş. Düşünenlerin, gerçekleştirenlerin emeğine sağlık.

Zira 14 yaşındaki Mine Nur, yaşından büyük zorluklara cesurca direnen ve arka arkaya minik bedenini zorlayan kanser illetini yenmek için hayata sımsıkı sarılan bir kızımız. Bu açıdan herkesin sosyal medyadan tanıdığı Mine Nur’un hastane dışındaki tüm zamanını geçirdiği evinde onu ve ailesini mutlu edecek katkıda bulunmak örnek bir davranış niteliğinde.

Haberin Devamı

Hele de ‘Evim Şahane’ ekibinin sadece ev dekorasyonuyla kalmayıp Twitter üzerinden #minenuriçin hashtagiyle büyük bir destek kampanyası başlatması, toplumsal duyarlılığı geliştirmek adına çok önemli!

Mine Nur ve tüm sorun yaşayan insanımıza sağlıklarına bir an önce kavuşma dileğinde bulunurken, insani hassasiyetle ev yapılandırmasını buluşturan ‘Evim Şahane’ ekibine de takdirlerimizi sunuyoruz.

Neticede unutmayalım ki, ekranlar sadece seyirlik eğlence için değil, böyle güzel işlerden haberdar olup yardımlara hassasiyet yaratmak için de var.

YOK OLMADAN KEŞFET…

23 Mayıs tarihi herkes için ayrı mana taşısa da, dünya genelinde ‘Biyoçeşitlilik Günü’ olarak değerlendirilmekte… TRT Belgesel kanalı da bu günün önemini daha net algılatmak için ‘Yok Olmadan Keşfet’ ile izleyicisini Türkiye’nin yabanında benzersiz bir doğa macerasına çıkartma yolunu tercih etmiş.

21 Mayıs Perşembe 23:55 ve 22 Mayıs Cuma 09:20’de TRT Turizm ve Belgesel kanallarında yayınlanacak olan belgeselin konusu; seri vaşakların, bozayıların, soyu tehlikede olan küçük akbabaların ve her sene Iğdır’dan Afrika’ya gidip dönen 30 gramlık büyük kamışçınların yaşamlarını kapsamakta...

Türkiye’de ilk kez bir canlının kıtalararası göçünün ve geri dönüşünün başından sonuna kadar uydudan takibini konu alan ‘Yok Olmadan Keşfet’ belgeselinin ilk bölümünde, üzerine uydu vericisi takılı olan ve Iğdır’dan başladığı göçte 19 ülkeden geçerek, 11 ayda dünyanın çevre uzunluğundan bile fazla (50,000 km) yol kat eden küçük akbabanın hikâyesi ele alınmış.

"Yaşam alanlarının yok edilmesi, bilinçli ve kazara zehirlenme, vurulma, yuvalarının tahribi ve tacizi, elektrik telleri ve rüzgâr türbinlerine çarpma, leşleriyle beslendikleri yaban hayvanlarının yok olması gibi birçok tehdit sonucu sayıları hızla azalan küçük akbabaların zorlu hayatları, her geçen gün daha riskli hale geliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle Türkiye’de ilk kez uydudan takip ettiğimiz küçük akbabaların yaşadıkları yerleri ve göç güzergâhlarını öğrenerek, onları daha iyi koruyabileceğiz” diyen Doç Dr. Çağan Şekercioğlu’nun belgeselinden öğrenilecek çok şey var… Mesela; Kars ve Iğdır illerinde bulunan Arpaçay Kanyonu ve Aras Vadisi'nin “Dünya Soyu Tehlikede Türler Listesi”nde olan küçük akbabanın Doğu Anadolu’daki önemli yaşama alanları arasında yer aldığı gibi!

Dolayısıyla; Türkiye’nin en önemli bilim ödülü olan ve Cumhurbaşkanı tarafından verilen ‘TÜBİTAK Bilim Özel Ödülü’nü alan ilk ve en genç biyologu sıfatındaki Doç Dr. Çağan Şekercioğlu’nun sayısız ödül kazanmasını sağlayan bilimsel araştırmalarının ışığında… Ve başkanı olduğu Kuzey Doğa Derneği ile Kuzeydoğu Anadolu’da yaptığı çalışmalarının bir parçası olarak… Türkiye’de yok olmadan keşfedilmesi gereken etkileyici türlerin izini süren ‘Yok Olmadan Keşfet’ belgeseli dikkate değer yapımlardan.

Üstünde pek de düşünmediğimiz doğa gerçeklerine farkındalık yaratmak ve onları korumak için harekete geçmek adına bir tetikleyici niteliğindeki ‘Yok Olmadan Keşfet’i ekrandan yok olmadan izlemenizi tavsiye ederim.

Anibal GÜLEROĞLU

www.twitter.com/guleranibal