Anibal Güleroğlu

Anibal Güleroğlu

guleranibal@yahoo.com

Tüm Yazıları

Öyle diziler vardır ki, içerikleriyle olduğu kadar isimleriyle de yer ederler insanın aklında. Hatta isimleri o denli benimsenir ki günlük konuşmalarda dahi sıkça kullanılan sözcüklere dönüşür. Misal, ‘Görevimiz’ dendiğinde ardından ilave edeceğimiz sözcük olarak ilk akla gelen, ‘Tehlike’ olur çoğu kez. Çünkü ABD’de 1966’da başlayıp günümüze dek estirilen ‘Mission: Impossible’ fırtınasından yadigârdır bize. Tom Cruise’la bütünleşen film serisinin öncesinde TRT’li yılların dizi kültürümüze kazandırdıklarından olan dizisiyle de dilimize dolanan ‘Görevimiz Tehlike’nin yarattığı alışkanlık bir başkadır kısacası.

Haberin Devamı

TRT’nin efsane dizisinin anısı bir yana… Şimdilerde bir başka ‘Görevimiz’ varlık gösterecek ekranlarda. Üstelik bu kez görevimiz, ‘Tehlike’ değil ‘Komedi’ olacak.

YARIŞIRKEN GÜLDÜREN BİR PROGRAM

Kahkaha atmaya çokça ihtiyaç duyulan şu günlerde komedi işleri hayli yoğun. Gerek dizilerde, gerek sinema filmlerinde tercih edilen temaların çoğu insanları güldürmeye yönelik oluyor. Dizilerin bu uğurdaki yaratıcılık formülü, ya romantik komediler ya da aile işleriyle yüzünü göstermekte. Sinema filmlerindeki komedi mantığı deseniz, üç aşağı beş yukarı aynı konular ve bolca argodan ibaret. Öte yandan komediye odaklı yarışmacı programlar da ekranda ilgi gören yapımlardan. Nasıl ki, ‘Güldür Güldür’ Show ile FOX ekranlarında yenisinden eskisine tüm bölümleriyle bolca çıktı karşımıza. Hatta Show’un en zahmetsiz kazandıranı bile diyebiliriz ‘Güldür Güldür’ için. Bu verimli durum da benzer türden başka yapımların ekrana çıkması için kapı açıyor haliyle. Nitekim FOX ekranının Çarşamba gecelerini kahkahaya boğma iddiasıyla işe koyulan ‘Görevimiz Komedi’ bunun örneği.

Eğlenirken eğlendirmeyi amaçlayarak hem kendi içinde bir yarışma başlatan hem de yarışmacıların sunacakları skeçlerin performansıyla izleyicisine komedi keyfi yaşatmaya yönelen ‘Görevimiz Komedi’ Don Kişot Yapım imzasını taşıyor. Hollanda’da başlayarak, büyük başarı kazanmasının ardından Çin’de de yayınlanan, şu anda da Afrika’nın 7 ülkesinde çekimleri yapılan EMMY ödüllü ‘Entertainment Experience’ isimli TV şovunun Türkiye uyarlaması olan ‘Görevimiz Komedi’nin yarışmacı koçları; Ayça Işıldar Ak, Mehmet Usta, Yiğit Arı… Senaryo ekibi de Özgür Ağaoğlu, Akın Tek ve Dilek Sever’den oluşuyor.

Haberin Devamı

Serhat Kılıç’ın sunuculuğunda 23 Mart Çarşamba akşamı saat 20.00’de ilk bölümüyle FOX’ta yer alacak olan yeni yarışma programında mizahi yönleriyle sevilen isimlerin ağırlığı hissedilecek. Rasim Öztekin, Asuman Dabak, Burak Satıbol, Bülent Emrah Parlak, Zeynep Kankonde ve Açelya Topaloğlu’nun takım liderliğini üstlendiği ‘Görevimiz Komedi’, Türkiye’nin yeni komedi yıldızlarını bulmayı hedeflerken eğlenceye de üst perdeden yer verecek.

‘GÖREVİMİZ KOMEDİ’NİN TAKIMINI TANIYALIM

Kendilerini komedide yetenekli hissedip Türkiye’nin yüzü olarak zirveye çıkmayı arzulayanlar için fırsat niteliğindeki ‘Görevimiz Komedi’nin değerlendirme takımındaki isimler herkesin aşina olduğu ünlülerden. Ancak yine de kısaca tanıtalım kendilerini…

Haberin Devamı

Rasim Öztekin; ‘Geniş Aile’den, ‘Seksenler’den televizyon izleyicisine hoş dakikalar yaşatan… 40 yıla yaklaşan sanat kariyerinde, sayısız tiyatro oyunu, sinema filmi ve TV yapımında aldığı rollerle gönüllerde taht kurmuş bir isim.

Asuman Dabak; Show’un sonlandırdığı ‘Acı Aşk’a mizahi tat katan… 20 seneden fazladır sinema, TV ve tiyatro dünyasında yer alarak başarılı işlere imza atmanın yanı sıra özellikle ‘Tatlı Hayat’, ‘Şans Kapıyı Kırınca’, ‘Geniş Aile’, ‘Leyla ile Mecnun’, ‘Pis Yedili’ gibi yapımlardaki rolleriyle tanınan ve 2006 yılında kendi tiyatrosunu kurmuş olan değerli bir sanatçımız.

Bülent Emrah Parlak; Ankara’nın Dikmeni’ndeki ilk başrolünün dışında ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’, ‘Bir Demet Tiyatro’, ‘Hırsız Polis’, ‘Git Başımdan’, ‘Neşeli Hayat’ta komedisini sundu bize.

Burak Satıbol; Kurucularından olduğu ‘Mahşer-i Cümbüş’ tiyatro topluluğu ile hem sahnelerde, hem de TV ekranlarında ilgi gören… ‘İşler Güçler’, ‘Bir Yusuf Masalı’, ‘Ah Neriman’, ‘Kardeş Payı’ ve ‘Fabrika Kızı’ dizilerinin sevilen karakteri.

Zeynep Kankonde; ‘İki Yaka Bir İsmail’, ‘Kiraz Mevsimi’, ‘Ulan İstanbul’, ‘Tutar mı Tutar’ gibi dizilerin yanı sıra, 2015 ve 2016’nın vizyon filmleri ‘Senden Bana Kalan’, ‘Bir Baba Hindu’, ‘Dedemin Fişi’ ve ‘Olaylar Olaylar’daki farklı rolleriyle kendini sevdirmeyi başarmış bir oyuncumuz.

Açelya Topaloğlu; Romantik komedilerle gönüllerde taht kuran… ‘Aşk Yakar’ ve ‘Arka Sokaklar’ gibi dizilerin ardından, ‘Kaçak Gelinler’ ve ‘İnadına Aşk’ dizisiyle adından söz ettiren ünlümüz.

Birbirinden sevilen bu isimlerin görevi, yarışmadaki altı takımın liderliğini üstlenmek!

Gelelim yarışmanın sunucusu Serhat Kılıç’a… Oyuncu-yönetmen-eğitimci gibi farklı şapkaları başarıyla taşıdığı tiyatro kariyerinin yanı sıra sinema ve televizyonda da kayda değer işlerde rastlıyoruz kendisine. ‘Robinson ve Cuma’, ‘Veda’, ‘Kış Uykusu’ ve Derviş Zaim’in ödüllü filmi ‘Nokta’yla sinema yönünü ortaya koyan Kılıç, ‘Seksenler’, ‘Ezel’, ‘Benim Annem Bir Melek’, ‘Hatırla Sevgili’, ‘Yol Arkadaşım’ ve ‘Bizim Evin Halleri’ gibi sevilen dizilerde yer aldı.

Takım liderlerinin ve sunucunun kısa özgeçmişlerinin ardından gelelim ‘Görevimiz Komedi’nin içeriğine ve neler vaat ettiğine…

FOX’TA ‘GÖREVİMİZ KOMEDİ’ DEMEYE HAZIR MISINIZ?

Türkiye’nin yeni komedi yüzü olmak isteyen yeteneklere fırsat sunmayı eğlendirme misyonuyla bütünleştirip FOX ekranında start alacak olan ‘Görevimiz Komedi’nin baş özelliği, performanslarıyla kendilerini ispatlamış sevilen komedi oyuncularının, takım lideri ve oyuncu koçu olarak destek verdikleri bir yarışma olması! Bu yönüyle hem yarışmacı olarak şanslarını denemek isteyenlere, yeteneklerinin hakkaniyetle değerlendirileceği konusunda bir güvence teşkil ediyor. Hem de ekran başındakilere hoş dakikaların haberciliğini yapıyor.

Bunun dışında ‘Görevimiz Komedi’nin formatına baktığımızda… İki eleme turu ve bir büyük final olmak üzere üç faza sahip olduğunu görüyoruz. Birinci gelmek içinse, büyük finalde seyircilerden de en fazla oy alabilmek şart. Bunu başaran yarışmacı bir komedi filminde rol alacak.

Peki, bu üç faz nasıl gelişecek? Onun bilgisini de paylaşılan tanıtımına dayanarak verelim hemen… Böylece FOX’ta ‘Görevimiz Komedi’ derken neyin nasıl gelişeceği bilinir önceden.

Yarışmanın 6 bölüme yayılan ilk fazında, 6 kişilik takım liderleri, ikinci fazda yarışacak takımlarını, stüdyoya gelen adaylar arasından seçecek.

Yarışmacılar, 5 dakikalık şovlarıyla performanslarını sergileyip, takım liderlerini ve izleyiciyi etkilemeye çalışırken; takım liderleri de beğendikleri yarışmacıyı ekiplerine alabilmek için kendi aralarında mücadele edecekler.

3 oyuncu koçu, yarışmaya başvuran adaylar arasından ön elemeyle belirledikleri ve çekimlere katılmaya hak kazanan yarışmacılara, yarışma sırasında da, özellikle stüdyoda performanslarının sergilendiği bölümde destek olacaklar. Doğaçlama gerektiren anlarda stüdyoda, zaman zaman performans sırasında gösterilen videolarda, sahne arkasındaki kulisten yapılacak bağlantılarla ve kimi zaman da bizzat stüdyoda yer alarak yarışmacılara hem destek olacaklar, hem de yeteneklerini daha fazla ortaya çıkarmak için onları zorlayacaklar.

Takım lideri, beğendiği yarışmacıyı ekibine alabilmek için masasındaki butona basacak, ancak butona kimin önce bastığı görülmeyecek. Butona ilk basan lider, yarışmacıyı ekibine dâhil edecek. Saniye hatta saliselerin önemli olduğu bu bölümde erken basmak avantaj kadar dezavantaj da getirebilir çünkü her bir lider en fazla 10 kişilik seçim yapabilir.

6 bölümlük seçmelerin ardından her takım liderinin 10 kişilik ekibi olacak, 6.bölümün sonunda da liderler bu 10 kişiyi 5’e düşürecek ve as takımını kurmuş olacak.

İkinci Faz: 5’er Dakikalık Komedi Filmleri

Yine 6 bölüme yayılacak olan ikinci fazda, 6 liderin yönetimindeki ekipler, takım ruhu içinde her hafta 5’er dakikalık komedi filmi ortaya koymak için çalışacaklar. Her hafta, aşk, para, medya arkası, aile ilişkileri, dostluk, yalan gibi farklı bir temanın işleneceği komedi filmleri kadar, çekim çalışmaları ve arkasında yaşananlar da yarışmaya konu olacak.

Her bölümün sonunda, takım liderleri kendi takımı dışındaki takımlara 5 ve 1 arası puan verecek. Liderlerin puanlarının yanı sıra stüdyodaki izleyicilerin verecekleri oylarda belirleyici olacak. 6 haftanın sonunda en fazla puan toplayan ekip birinci olacak ve ekipteki tüm yarışmacılar büyük finale kalacak.

Büyük Final: Görevimiz Komedi 2016 Birincisi, Halk Oylamasıyla Belli Olacak

FOX ekranında canlı olarak yayınlanması planlanan Büyük Final’de, finale kalan takımdaki her bir yarışmacı bireysel olarak yarışacak. En komik oyuncuyu seçmeyi hedefleyen final bölümünde, her bir yarışmacı kendi çabasıyla kısa komedi filmini çekecek. Yarışmacıların performansı seyirci SMS’leriyle oylanacak ve en fazla oy alan kişi, ‘Görevimiz Komedi 2016’ birincisi olarak profesyonel oyunculuk kariyerine ilk adımı atacak.

SONUÇTA; Altı takım liderinin seçtiği yarışmacıların ustaların yönlendiriciliğinde neler yapabileceklerini… Ünlülerimizin komedi yüzü olma hevesindekilerin performanslarına nasıl destek vereceklerini ‘Görevimiz Komedi’de göreceğiz. Şimdilik komedi yarışmasıyla ilgili tabloyu aktardık sadece. Ön bilgilendirme yazımızın ardından FOX’ta ‘Görevimiz Komedi’ demeye hazırsanız ve ‘Diriliş’ten vazgeçip ‘Kara Sevda’dan bezerken ‘Poyraz Karayel’in mafyatik komedisinin sizi yeterince mutlu etmediğini düşünüyorsanız… Çarşamba gecesine yeni bir renk getirecek olan ustalarla, komedi yarışması deneyimi yaşamak tam size göre derim.

Anibal GÜLEROĞLU

www.twitter.com/guleranibal