Anibal Güleroğlu

Anibal Güleroğlu

guleranibal@yahoo.com

Tüm Yazıları

‘Zaman su gibi akıp gidiyor derler. Halbuki zaman değil biz geçip gidiyoruz’ demiş ünlü sosyolog-düşünür Max Weber. Ne kadar doğru değil mi? Bizler zamanın içinde su gibi akıp giderken hayattaki pek çok şey de aynı hızla birer birer değişmekte.

Nasıl ki ekran dünyası da sürekli bir değişimin içinde yuvarlanıp gidiyor. Hikâyesi bittiği ya da reyting maratonuna nefesi yetmediği için ömrünü tamamlayan yapımlar ekrandan çekilirken onlardan boşalan yerleri doldurmak için hemen yenileri çıkıyor ortaya. Tıpkı hayat gibi! Nitekim şimdilerde yeni dizi hazırlıkları tam gaz sürmekte. İzleyiciyle buluşacak işler ufak ufak yüzlerini göstermekte.‘Kusursuz Kiracı’, ‘Senden Daha Güzel’, ‘Gizli Kalsın’, ‘Seversin’… Yaz için planlandığı haberleriyle medyada yer alan yapımlar. Yanı sıra yaratacakları çiftlerle de döneme damga vurmaya adaylar.

Haberin Devamı

Muhakkak ki bu dizilere pek çok yeni eklenecek süreç içinde. Hal böyleyken halihazırda aralarından dikkatimizi çeken ‘Seversin’i ele alıp kısaca ön değerlendirmede bulunalım istedik biz de… Buyurunuz…

‘SEVERSİN’LE BİR YAZ DİZİSİNE BAKIŞ…

Yaz dizisi dendi mi akla gelen ilk şey aşkın mizahla buluşması oluyor öncelikle. Bu yaklaşımın yadırganacak bir tarafı yok kuşkusuz. Zira yaz olayının temelinde, insanların bir parça gerginlikten kurtulup rahatlama arzusu yatmakta sonuçta. Dolayısıyla yaz aylarında ekranların ağır konulardan ziyade eğlenceli ve romantik içeriklere sahip dizilere yönelmeleri gayet normal.

Nasıl ki, yapımcılığını Kanal D İç Yapımlar’ın üstlendiği… Senaryosu İlker Arslan ve Barış Erdoğan tarafından kaleme alınan ‘Seversin’ de böylesi bir yapım. Bana göre beğenilme şansı da gayet yüksek. Neden derseniz…

Fragmanından değerlendirme yaptığımızda… Oyuncuların çekişmeli dünyasından romantizme ve mizaha dalacak olan ‘Seversin’in konusunun ilginç ayrıntılar sunabileceğiniz söyleyebiliriz ilk etapta.

Şöyle ki; Kurgulardaki aşıkların klişesine dönen deniz kenarında birbirlerine koşma olayıyla kendilerini gösteren çiftin bir anda ters köşe eden tartışmacı tablosuyla tanıtımını yapan ‘Seversin’, bir yaz dizisinin çekim atmosferini yansıtarak rengini belli ediyor öncelikle. Bütün sahili koşmak zorunda kaldığı için şikâyet edip Asya’dan daha çok yorulduğunu belirten Tolga ile partnerinin eğlenceli atışması dizi dünyasının gerçeklerine pencere açıyor böylece. Tolga’nın yönetmene partneriyle olan sahnelerde yaşadığı olumsuzluğu aktarması ‘Ben buna daha fazla dayanamıyorum. Şişman dedi bana’ diyerek Tolga’nın kendisiyle muhatap olmasını istemediğini söyleyen Asya’nın karşı hamlesiyle savuşturulurken hem dizinin neşeli yüzünü görüyoruz… Hem de içeriğin bize, oyuncuların kamera önündeki hallerinin aslında çekim sonrasıyla hiç de benzeşmediğini yansıtacağına dair ipucunu yakalıyoruz… Ki, bu da izleyiciye aşkla yanıp tutuşan çift imajı çizerek fenomenlerini coşturan oyuncuların aslında birbirlerine çok farklı duygular besleyebileceği gerçeğinde yol alacak olan ‘Seversin’in bir yaz dizisinden kopup gelecek hikâyesini merakla beklememize yol açıyor. Nihayetinde dizi dünyasının gerçeklerinin ne denli entrikacı ve eğlenceli olabileceği malum!

Haberin Devamı

Bunun ötesinde Serdar Gözelekli’nin yönetmenliğindeki dizinin karşımıza çıkartacağı çiftin uyumu ve kadrosu da iyi durmakta. ‘Masumiyet’le kendini ispatlayan İlayda Alişan ile en son ‘Aşk Mantık İntikam’da izlediğimiz Burak Yörük içeriğin eğlenceli ve çekişmeli aşka dayalı özünü yansıtmakta zorlanmayacaktır. Dahası ‘Aşk Mantık İntikam’da Menekşe karakteriyle mizahı yaşatan Zeynep Kankonde, Nergis Kumbasar, Ceren Taşçı, ‘Baht Oyunu’nun Evren’i Ozan Dağgez, Halil İbrahim Kurum gibi isimlerin kadroda yer alması da içeriğin mizah yönüne güç katacaktır. Anlayacağınız içerik gibi ekip de bir yaz dizisi için biçilmiş kaftan.

Haberin Devamı

SONUÇTA; Genç kızların romantik prensi olan oyuncu Tolga Tuna ile güzeller güzeli Asya’nın aşk hikâyesine odaklanarak izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan ‘Seversin’, içeriğinde yaz dizilerine has klişeleri barındıracak olsa dahi, hayallerden gerçeklere uzanırken keyifli dakikalar yaşatma potansiyeline sahip.

Hayallerimizin gerçekleşmesi de hikâyenin yol haritasında gerçekçilik mantığını ötelememesine ve karakterlerin yenilikçiliğine bağlı.

İzleyicinin harcayacağı zamanın hakkını veren güzel bir yaz dizisi olması temennisiyle… Yolları açık olsun.

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal