Anibal Güleroğlu

Anibal Güleroğlu

guleranibal@yahoo.com

Tüm Yazıları

Bir yılın sonu daha geldi çattı yine. Yılbaşı kutlamalarının hazırlıkları da beraberinde geldi tabii. Her ne kadar son yıllarda yaşanan salgından dolayı yeni yıl kutlamalarının eski tadı ve dahi hızı kalmasa bile insanların büyük kısmı yılbaşı gecesine ayrı bir anlam katmak için ellerinden geldiği kadar bir şeyler yapmakta nihayetinde.

Öte yandan işin özüne indiğimizde her yılbaşının ömrümüzden eksilen bir yılı temsil ettiği de bir gerçek. Lakin bu gerçeğe karşı elden gelen bir şey yok. O nedenle olayın karamsar yönünü bir yana bırakıp gelen yıla ümitle bakmak için yılın son gecesini neşeyle geçirmekte fayda var.

Haberin Devamı

Hal böyleyken televizyonların yılbaşı programları en önemli eğlence aracı olarak çıkıyor karşımıza. Zira ekran karşısında yeni yılı karşılamak, gerek virüsün yarattığı kaygılardan gerekse ekonomik nedenlerden dolayı, bir mecburiyete dönüşmüş durumda. Bu gerçek doğrultusunda biz de ‘Yılbaşı ekranında neler var’ diyerek kanalların yayın akışlarını kısaca özetlemek istedik. Buyurunuz…

SHOW TV’DEN ZENGİN YILBAŞI ÇEŞNİSİ

Bu yılbaşı Show ekranı oldukça renkli tablolar sunacak ve yüz güldürecek gibi görünüyor. Çünkü saat 20.00’den itibaren başlayacak olan ‘Güldür Güldür Show-Yılbaşı Özel’ programı özel konukları ve sürprizleriyle zengin yılbaşı çeşnisi yaşatacak izleyiciye.

Emel Sayın’ın yer alacağı programa futbol dünyasının ünlülerinden Ümit Karan ve Tuncay Şanlı katılırken Buray, Kobra Murat gibi isimler de performanslarıyla geceyi renklendirecekler.

Kahkahayla sohbetin ve şarkıların iç içe geçeceği ‘Güldür Güldür Show-Yılbaşı Özel’in ardından Show TV’nin asıl yılbaşı zenginliği sahne alacak. Saat 23.30’da başlayacak olan ‘Mahsun Kırmızıgül Yılbaşı Özel Konseri’ olanca rekliliğiyle kendini gösterecek. Ekranda bir ilk olarak yerini alacak olan konserin Mahsun Kırmızıgül hayranlarına çekici geleceği muhakkak.

KANAL D’DE MÜZİK ŞÖLENİ

‘Yargı’, ‘Camdaki Kız’, ‘Sadakatsiz’, ‘Arka Sokaklar’gibi beğeniyle izlenen ve bol reyting alarak rakiplerine fark atan dizileri izleyiciyle buluşturarak sezondaki başarısını ortaya koyan Kanal D’nin yılbaşı sürprizi, Cumartesi akışında yer alan ‘Şarkılar Bizi Söyle’ programını yılbaşı gecesine çekmesi! Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici konuklarıyla birlikte sevilen parçaları sunarken Kanal D’de müzik şöleni yaşanacak adeta.

Haberin Devamı

Diyeceğim o ki; bu programın ardından yayın akışını yabancı sinemayla devam ettirecek olan Kanal D, müziğin coşkusuyla yeni yılı karşılamak için iyi seçenek.

FOX’TA ÜÇÜ BİR YERDE

Yılbaşı akışını ‘sinema-mizah-müzik’ üçlüsüyle doldurmak isteyen FOX, bu hedef doğrultusunda önceliği sinemaya vermiş. Bunun için yapılan film tercihi de nostalji yaşatma potansiyelindeki ‘Yalancı Sevgilim’ olmuş.

TV’de ilk kez yer alacak olan film, eski bir Yeşilçam oyuncusunun unutulmuş olmanın hüznüne ve onu bir oyunla mutlu etmeye çalışan Belgin-Ferit ikilisinin oyundan gerçeğe dönüşen aşklarına dayalı bir içeriğe sahip.

Yönetmenliğini Günay Günaydın’ın üstlendiği, oyuncu kadrosunda Gökhan Keser, Arbil Tabur ve Salih Güney’in yer aldığı ‘Yalancı Sevgilim’ filminin ardından gelecek program ise büyük beğeni toplayan ve TV’de ilk kez yayınlanacak olan ‘Ata Demirer Gazinosu’

Haberin Devamı

Bu gazinoda yok yok… Türk Sanat Müziği’nden operaya, halk müziğinden popa ve arabeske kadar geniş bir repertuvara sahip olan Ata Demirer’in saat 22.00’de başlayacak stand-up gösterisi mizah ve müziği buluşturmakta. İzleyici bir yandan Ata Demirer’in kendine has şakalarıyla gülecek, bir yandan da Taşkın Sabah yönetimindeki orkestranın ve dansçıların eşlik ettiği Demirer’in yorumladığı şarkılarla hoş dakikalar geçirecek.

Kısacası; FOX’un yılbaşı ekranı sinemayı mizahı müziği buluşturarak ‘‘FOX’ta üçü bir yerde’’ dedirten türden!

ATV’DE BİLGİ VE EĞLENCE HARMANI

Dizileriyle ilgi toplayan ATV’nin bu yılbaşı için seçimi, bilgi ve eğlence harmanından yana. Bunun için de ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışması sokulmuş devreye. Müzik katık edilmiş bilgiye.

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumundaki ‘Kim Milyoner Olmak İster-Yılbaşı Özel’in ardından saat 00.20’de ise ‘Çakallarla Dans’ filmi gelecek ekrana.

STAR’DA GÜÇLÜ YÜZLER

Dizi enerjisini yeni yıla sakladığını umduğum Star TV’nin bu yılbaşı programında yılların deneyimine sahip güçlü yüzler bulunmakta.

Geçmişten günümüze varlığını sürdürmeyi başaran ‘İbo Show Özel’ saat 20.00’de başlayacak. Programa katılacak isimler arasında Gülben Ergen ve İrem Derici var.

Konukların sohbet ve müzik performansıyla yılbaşı izleyicisini çekmeyi hedefleyen kanalın yayın akışının saat 00.30’dan itibaren yerli diziye/sinemaya geçeceğini de belirtelim.

TRT 1’DE NOSTALJİ RÜZGÂRI

İki binli yılları sürerken geçmişe duyulan özlemin arttığı muhakkak. Zira o yıllardaki yaşam doğallığı ve sıcaklık gittikçe teknolojinin esiri olunan günümüzde pek mevcut değil maalesef.

Hal böyleyken TRT 1’in yılbaşı tercihi de geceyi, geçmişe özlemi renklendirerek aktarma becerisini yıllardır devam ettiren, ‘Seksenler’den yana olmuş. ‘Seksenler Yılbaşı Özel’ ile yılın son gecesini dolduran TRT 1, saat 20.00’de başlayacak olan programla geçmişin güzelliklerini hatırlatmayı sürdürürken gayet keyifli bir eğlence kuşağı da sunacak. TRT 1’de nostalji rüzgârı yaşamak isteyenlere duyurulur.

TV8’İN ÖZELİ, ‘O SES’!

TV8’in yılın son günü için özel tercihi ‘O Ses’… Jüri üyeliklerini Ebru Gündeş, Beyazıt Öztürk, Murat Boz ve Oğuzhan Koç’un yaptığı ‘O Ses Türkiye’nin yılbaşı akşamı ekrana gelecek olan bölümünde özel konuklar yer alacak.

Saat 20.00’de başlayacak olan ‘O Ses Türkiye Yılbaşı Özel’de birbirinden ünlü isimler performanslarını sergilerken Mesut Özil, Müge Anlı, Melisa Döngel, Merve Dizdar ve Eda Ece gibi ünlü isimlerle 2022’ye girişte keyifli dakikalar yaşanacak. Saat 01.30’da ise Zuhal Topal’la Yemekteyiz başlayacak.

TV 8,5 İLE YILBAŞI FARKI

TV 8,5 yılbaşı gecesinin müzikle coşma seçeneğini diğer kanallara bırakıp, yılbaşı farkı yaratmak istercesine, yayın akışını yabancı sinemaya ayırmış durumda.

Saat 19.30’dan itibaren başlayacak olan yabancı sinema kuşağında sırasıyla ‘Yak: Sevimli Dev, Diana, Büyük Dövüş, Süper Baba’ filmleri yer almakta.

Dolayısıyla yeni yıla girerken çerezlerini önlerine alıp peş peşe sinema filmi izleyerek kafa dinlemek ve yılbaşı farkı yaratmak isteyenlere TV 8,5 iyi bir seçim olabilir. Tercih izleyicinin sonuçta.

SON SÖZ; Yeni yılın gelişini ister mekânlarda ister sokaklarda, isterseniz evin sıcak aile ortamında kanallar arası gezinerek geçirin… Yıllar her şekilde kendi rutin döngüsünü tamamlayıp yeni yılı başlatacaktır. Önemli olan sevdiklerinizden ayrı düşmeden, olabildiğince dertlerden uzak bir dünyada… Sadece yılbaşında değil, yaşadığımız her günde gerçek neşeyi ve mutluluğu içimizde hissederek sağlıkla-huzurla erişmek yeni yıllara. Yılbaşı ekranları da, seçimi size bağlı olan, renkli ayrıntıları sonuçta.

Hayırlı seneler dileğiyle…

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal