Anibal Güleroğlu

Anibal Güleroğlu

guleranibal@yahoo.com

Tüm Yazıları

Bir yılı daha ardımızda bırakıyoruz. Durdurmak ne mümkün? Yılsonu, yılbaşı derken… Çocukken geçmek bilmeyen zaman biz büyüdükçe akıp gidiyor adeta. Yılın son günleri bu yüzden hep hüzünlü bulunur ya, bir yandan da biten seneyi eğlenerek noktalamak isteriz. Rutine binen günlerde, acısıyla tatlısıyla yaşamımızı tüketirken bize yoldaşlık eden televizyon dünyası da bu isteğimizi tatmin arayışımızda başı çeker. Tabii herkesin seçimi kendine…

Kimileri programların şarkılı türkülü özel bölümleriyle biten yılı uğurlayanları izlemeyi tercih eder… Kimi eğlence yaşatmanın ötesinde tüm yılın özetini sunan yapımlarda karar kılar. Biz de bu doğrultuda yılsonunun özel programlarından dikkat çekenleri ele alalım dedik. ‘Yılbaşı kutlansın mı, kutlanmasın mı’ tartışmalarının da yaşandığı gecede kanallar bize neler sunuyormuş bakalım.

Haberin Devamı

VICTORIA’S SECRET MELEKLERİ TLC’DE

Adriana Lima, Alessandra Ambrossio, Lily Aldridge, Elsa Hosk, Jasmine Tookes, Karlie Kloss, Bella ve Gigi Hadid… Bu yılbaşı yine TLC ekranından izleyiciye seslenecek ve göz kamaştırıcı varlıklarıyla podyumu inletecek meleklerden bazıları…

Yılbaşı gecesi saat 24.00’te TLC’de başlayacak olan ve ilk kez Paris'te gerçekleşen Victoria's Secret Fashion Show 2016’da, altı ana tema altında toplam 82 farklı kombin izleyeceğiz. Defilenin yıldız parçası ise 9 binden fazla mücevher işlemesine sahip, 3 milyon dolar değerindeki Bright Night Fantasy Bra. Jasmine Tookes'ın taşıyacağı sütyen, mücevher tasarımcısı Eddie Borgo imzası taşıyor ve AW Mouzannar tarafından tamamen el yapımı olarak üretilmiş. Moda, fantezi ve eğlence dolu gecenin sanatçılar ise Grammy ve Altın Küre ödüllü Lady Gaga, 4 Grammy ödülüne sahip Bruno Mars ve 2 Grammy ödüllü The Weeknd.

Bunun ötesinde TLC’nin izleyicisine yeni yıl sürprizi de var… ‘Doctor Who Yılbaşı Özel Bölümü’ 1 Ocak Pazar günü saat 23.20’de TLC ekranlarında olacak. Bu yılbaşında Doktor, muhteşem bir New York macerası için maskeli bir süper kahramana eşlik ediyor. Dünyaya saldırmaya hazırlanan ve beyinlerini değiştirebilen uzaylılara karşı gelmek için, Doktor ve Nardole, bir araştırmacı gazeteci ve “Hayalet” olarak bilinen gizemli bir kahraman ile güçlerini birleştiriyorlar. Doktor, Manhattan’ı kurtarabilir mi? Ve maskenin altında ne var? İzleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

2016’NIN TÜM RENKLERİ CNN TÜRK’TEKİ 5N1K’DA

Cüneyt Özdemir ile ‘5N1K’, yılın son günü stüdyosunu New York Times Meydanı’na kuruyor… Saat 20.00’de başlayacak olan programda 2016’nın unutulmaz anları, Türklerin ilginç başarıları, yıl boyunca modadan müziğe yaşananlar, sosyal medyadaki yeni trendler ve ünlülerin ayrılıkları-başarıları ele alınacak. 2016’nın en renkli anlarını topluca gözden geçirmek isteyenlere tavsiye edilir.

CNN Türk’teki yılsonunun bir diğer ilginç yapımı, Türkiye’nin tek kent kültürü ve söyleşi programı olan Aynur Tartan ile ‘Burada Hayat Var’… Hayata, yeni yıla ve umutlara dokunacak olan program saat 16.30’da başlayacak ve acısıyla-tatlısıyla 2016’ya veda ederken yeni yıla, yarınlara, 2017’ye ‘Hoş geldin’ diyecek.

Haberin Devamı

Sözüyle, kalemiyle hayatlara dokunan Davranış Bilimleri Uzmanı-Yazar Aşkım Kapışmak’ın, ruhuyla, gönlüyle, yaratıcılığıyla modaya yön veren Tanju Babacan’ın ve sesiyle gönülleri fetheden yorumcu Merve Özbey’in ağırlanacağı programda Aynur Tartan, ünlü ve renkli konuklarıyla tadı damaklarda kalacak sıcacık bir yeni yıl sohbeti gerçekleştirecek.

NTV EKRANI MÜZİK DOLU

Nostalji ve müzik… Efsane isimler ve unutulmayan parçalar… Türkiye’nin en sevilen sanatçıları… Dünyayı kasıp kavuran starlar… Hepsi de ‘NTV Yılbaşı Ekranı’nda. ‘Nilüfer ile Yeniden, Yeni, Yine....’ konseri 2016'nın son saatinde, 31 Aralık Cumartesi akşamı 23.00'ten itibaren NTV'de.

NTV’nin büyük ses getiren ‘Söz ve Müzik’ belgeseli yılın son günü ve 1 Ocak’ta da Türkiye'nin iki büyük efsanesiyle devam ediyor. İbrahim Tatlıses'in hayatına ve müzik yolculuğuna dair her şey arşivlerden çıkan özel röportajları ve kayıtlarıyla, sanatçı dostlarıyla ve müzik yazarlarının yorumlarıyla ‘Söz ve Müzik’ belgeseliyle 31 Aralık Cumartesi akşamı 21.10'dan itibaren ekranı müzik dolu olan NTV'de... Orhan Gencebay belgeseli ise 1 Ocak Pazar akşamı 21.10'dan itibaren izlenebilir.

KANAL D’DE BEN BİLMEM EŞİM BİLİR EĞLENCESİ…

Kanal D’nin yılbaşı özeli, ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’den… Ufuk Özkan’ın sunumuyla ekrana gelen programda çiftlerin keyifli rekabetinin yanı sıra Bülent Ersoy’dan Kibariye’ye birbirinden ünlü konuklar da performanslarıyla yer alacak. Yeni yılın başındaysa yerli dizi ve onu takip eden yabancı sinema bulunmakta.

STAR TV’NİN YILSONU STARI, TARKAN

Yılsonunu akşam kuşağında TV’de ilk kez yayınlanacak olan ‘Kaçma Birader’i izleyicisine sunan Star’ın geceye özel asıl sürprizi, Tarkan’ın yılbaşı özel konseri! Yeni yılın ilk saatlerinde Zeki Müren’in unutulmaz parçalarına yer verecek olan Star, böylece hem film sevenlere hem de müzik meraklılarına hitap eden bir program akışı sunacak.

FOX, FİLMLERLE ‘MUTLU YILLAR’ DİYECEK

Yeni yıl mesajını dizilerinin oyuncularıyla veren FOX TV, yılın son akşam kuşağını ‘Neşeli Ayaklar 2’ ile başlatıyor. Penguenler Krallığı’ndaki animasyon maceranın ardından ‘Şevkat Yerimdar 2’ ile izleyicisine yerli komedi seçeneği sunan kanalın yeni yılı karşılayışıysa, ‘Felekten Bir Gece’ diyen yabancı komedi filmiyle olacak. Filmlerle ‘Mutlu Yıllar’ demek isteyenler için FOX ekranı doğru seçim!

SHOW TV YILBAŞI’NDA GÜLDÜR GÜLDÜR

Yılsonunu güldür güldür getirmek ister misiniz? Öyleyse tercihiniz Show TV olmalı. Zira ‘Ana Haberler’in ardından ‘Güldüy Güldüy Show Çocuk’tan En İyi olanları izleyiciyle buluşturacak olan kanal, devamını ‘Güldür Güldür Show’un Yılbaşı Özel’iyle getirecek. Yılbaşını hak ettiği biçimde kutlamayı hedefleyen kanalın yeni yılın ilk dakikalarındaki programı da ‘Yılbaşı Eğlencesi’… Show’da sabahlamak isteyenler içinse saat 03.00’te başlayacak olan ‘2016 Amerikan Müzik Ödülleri’nin tekrarı var. Kısacası Show TV yılbaşında eğlence ve müzikle dopdolu.

ATV’DE YILBAŞI NİNJALARLA!

‘Kim Milyoner Olmak İster’le geceye başlayan kanal, final yapan ‘Kertenkele’nin yerini bu programla doldurmanın ardından Yabancı Sinema’da ‘Ninja Kaplumbağalar’ın macerasıyla yılsonunu noktalayıp yeni yıla geçiş yapacak.

TRT 1’İN NOSTALJİK ÖZEL’İ ‘SEKSENLER’DEN…

‘Kendi Düşen Ağlamaz’ diyerek akşam kuşağını başlatacak olan TRT 1’in yılbaşı eğlencesi, ‘Seksenler Yılbaşı Özel’den. ‘En iyi yılbaşı evde kutlanan yılbaşıdır’ felsefesiyle hareket eden Çınaraltı Mahallesi sakinlerinin TRT ekranı karşısındaki kutlamasıyla nostaljik bir hava estirecek olan yapım, izleyicisini Zeki Müren’in şarkılarıyla yeni yıla girilen günlere götürecek.

Özetle; Nejat Alp, Sezen Aksu, MFÖ, Hülya Avşar, Yıldırım Gürses, Burhan Çaçan, Sümer Ezgü, Muazzez Abacı, Neşe Karaböcek, Mustafa Sağyaşar, Nilüfer, Ünal Narçın gibi bir birinden önemli sanatçıları renklendireceği dizi, 1986’yı 1987’ye bağlayan gece tüm nostaljisiyle günümüze taşırken geçmişe özlem duyanları da mutlu edecek.

KANAL 7’DE YILIN SON GÜNÜ RUTİN

Hafta Sonu Haberleri ve devamında ‘Sosyete Şaban’ diyen Kanal 7’de yılın son günü de rutin yayın akışı sürmekte. Saat 21.25’te ‘Bir Garip Aşk’ dizisinin yeni bölümünün ardından 22.40’te ‘Gündüz Gece’ isimli yaşam programının yeni bölümü yayınlanacak. Yeni yılın ilk dakikalarında yayına girecek olan yapım ise ‘Fadik İntikam Peşinde’ isimli TV filmi.

SONUÇTA; Hüzün, gerilim ve kaygıyla dolu 2016 yılını geride bırakacağımız 31 Aralık Cumartesi akşamında her kanal kendince bir yayın akışı belirlemiş. Filme ağırlık veren de mevcut, müziğin çekici gücüne yüklenen de… Kimisi de hiç istifini bozmadan rutiniyle sürdürmeyi seçmiş yayınını. Biz de topluca özetledik yılsonunun özel programlarını… Evde, ekran karşısında yılbaşı kutlamayı seçenlere yol göstericilik babında. Tercih, yılbaşını nasıl geçirmek istediğine karar verecek olan izleyicinin her durumda.

İçinde bulunulan yılın bitimi ve yeni bir yılın başlangıcı olmanın; takvim değişiminin ötesinde bir anlam taşımayan Yılbaşı’nın mutlulukla geçmesini… 2017’nin sağlık ve huzur dolu günler getirmesini temenni ederek koyalım noktayı. Gelen gideni aratmasın. Nice yeni yıllara…

Anibal GÜLEROĞLU

www.twitter.com/guleranibal