Banu Şen

Banu Şen

banu.sen@dogangazetecilik.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

ÖYLE çok can sıkıcı şey var ki... Ölüm mesela, tutukluluk mesela, ayrılıklar mesela...
Arabada radyoda kulağımıza çalınan, keyifli sabah çayıyla gazetenin sayfalarını çevirirken karşımıza çıkan...
Öyle çok can acıtan şey var ki... İhanetler mesela, yalan mesela, ahlaksızlıklar mesela...
Akşam yemeğinde televizyonun karşısında lokmaları boğazımıza dizen, internette son dakikalarda görünüveren...
Öyle can sıkıcı ki artık hayat! Ufacık bir es verip eğlenmeye kalksanız, bazen kendinize bile kızar oluyorsunuz:
“Hayat bu kadar berbatken gülmek yakışmıyor!”
Ya da eleştiriliveriyorsunuz; “Ne kadar duyarsızsın, keyfindesin.”
Evet, hayat berbat, acımasız ve acı.
Ama devam ediyor. Devam ettiği sürece yaşamak da...
Ne mi yapacağım bugün? Komik ama bir o kadar da gerçek olandan bahsedeceğim bu can sıkıcılığa inat. Komik şeyler okuyup, eğlenceli şeyler yazacağım. Mesela...
Mesela aşktan, hem de aşkın gülünç yanlarından konuşacağım.
Referandumdaki halimiz aklıma geliyor. Türkiye’nin tercih haritalarının arasına az gömülmedik. O zaman bugün de Türkiye’nin aşk haritasına gömülelim. Neden gömülmeyelim ki?
Yok mu aranızda aşık olan. Eminim çoktur!
Öyleyse bir arkadaşlık sitesinin oluşturduğu aşk haritasına bakalım.
Çünkü bu arkadaşlık sitesinin “Türkiye İlişkiler Haritası” da en az siyasi harita kadar dikkat çekici. Türkiye İlişkiler Haritası’nda, sitenin en çok üyeye sahip illeri belirlenmiş. Diğer yandan illere göre kadın üye oranları, illere göre fotoğraflı üye oranları, illere göre yaş ortalaması, illere göre evlilik istekleri, illere göre bağlanmaktan korkan şehirler tespit edilmiş.
Araştırmaya göre kendilerine en çok güvenenler İzmirli kadınlar! İzmirli kadınların siteye üyeliği daha fazla. İzmir’i İstanbul, Ankara, Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne, Mersin ve Adanalı kadınlar izliyor.
En cesur il ise Kocaeli. Ardından İstanbul, Bursa, Muğla, İzmir, Sakarya, Rize, Antalya, Eskişehir, Trabzon geliyor. Kadınlarda ise İstanbul, Muğla, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, İzmir, Antalya, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya cesaret sırasını oluşturuyor.
Sitenin araştırmasına göre en çok evlenmek isteyenler Iğdırlılarmış. Şanlıurfa, Ağrı, Osmaniye, Ardahan, Bitlis, Yozgat ve Bingöllüler onları takip ederken, kısa süreli ilişki arayanlar da Çankırı, İstanbul, Ankaralılarmış. Adanalılar, “Fiziksel özellikler her şeyden önemli” derken, Konyalılar “Sigara içen biriyle asla” diyormuş. Uşaklılar gelir düzeyine önem verirken, Manisalılar kiloya bakıyormuş. Yozgat ve Sivaslılar için ise gelir düzeyi çok önemliymiş.
Erzincanlılar “Eğitim ilişkide en önemli faktör” düşüncesindeyken, Malatyalılar ”Meslek her şeyden önemli” düşüncesine sahip. Gümüşhaneliler saç rengine önem veriyor, Şanlıurfalılar kilosuna, Diyarbakırlılar boyun denkliğine... Mardinliler kökene önem vermiyor, Erzurumlular ise tam tersi düşünüyor.
İşte kısaca Türkiye’nin İlişki Haritası böyle... Artık içinden siz kendinize ne pay çıkarırsınız bilmem. Beni en çok sevindiren yine İzmirli kadınlar... Kendimize güvenimiz bir kez daha ispatlanmış oldu.
E güvenmeyelim mi?