Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dün hepimiz şaşkınlıkla öğrendik, sosyal medyada “Pucca” olarak tanıdığımız Pınar Karagöz’ün “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçundan yargılandığı davanın kararını.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Pucca’nın “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, söz konusu yayının ulaştığı kişi sayısını da göze alarak Pucca’yı 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Daha sonra cezanın sanığın geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate alan mahkeme, Pucca’nın 5 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 333 gün karşılığı 66 bin 660 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Her ne kadar avukatı Ali Furkan Tatlı, müvekkilinin suç işleme kastının bulunmadığını savunarak, “Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta müvekkilimin tweet’lerinde uyuşturucuya karşı olduğu da görülmektedir. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz” dese de.

Pucca’nın belli ki bir dizi izlerken espri amacıyla attığı tweet’i sosyal medyadaki 1 milyon 72 bin takipçisinin okuyup uyuşturucu madde kullanımına özenebileceğini de, bu ihtimal nedeniyle Pucca’nın 7 yıl hapis cezasına mahkûm edilebileceğini de bırakın kendisini, hiçbirimiz düşünemezdik.

Katiller, dolandırıcılar, sapıklar dururken mahkemelerin böyle gereksiz konularla meşgul edilmesine mi üzülmeli, Pucca’nın aldığı cezaya mı?

Belli ki sadece espri amacıyla yapılmış bir paylaşımın bedeli bu kadar ağır olmamalı, takipçi sayısı ne kadar fazla olursa olsun.

BİR TWEETE 7 YIL HAPİS CEZASI

Elektronik müzik sevenlere

Bugün ve yarın İstanbul’da Life Park’ta ‘%100 Music presents Electronica Festival’ gerçekleşecek.

Bu yıl 16. yılını kutlayan festivalin geniş kapsamlı bir line-up’ı var.

BİR TWEETE 7 YIL HAPİS CEZASI

Programda Agoria, Alan Cutt, Ali Efe Dinç, Alican, Altan Balgır, Aparde, Audiofly, Batur, BeeGee, Blawan, Boddika, Büber, Carlo Whale, Chloé, Deborah De Luca, Doruk Güralp, Emre Şenol, Ferhat Albayrak, Fur Coat, Gökberk, Guzy, Jaffer, Jimi Jules, Jonathan Kaspar, Matador, Max Cooper, Milo Häfliger, Murat Uncuoğlu, Ömür, Red Axes, Rolbac, Schlepp Geist, Sezer Uysal, Sid Le Rock, Ugur Project, Upercent, Volkan Gündüz dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Her yıl 2 ayrı şehre uzanan Electronica Festival, bu hafta sonu İstanbul buluşmasının ardından 12-13 Ağustos’ta Çeşme’de.

Peki ama İstanbul’da sırada hangi festivaller var?

20 Temmuz’da One Love Festival, 26-28 Temmuz’da Big Burn Festival ve 3 Ağustos’ta Diynamic Festival.