Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bodrum, bu yaza uluslararası isimleri ağırlayarak hızlı başladı. Bakın neler oldu, kimler geldi ve önümüzdeki günlerde daha neler olacak...

Son zamanlarda Türkiye ile ilgili uluslararası basında çıkan en iyi haber, Conde Nast Traveller’ın 10 sayfalık, ‘Türkiye rivierasının geridönüşü’ başlıklı yazısıydı.Yazıyı, Nevbahar Koç ve İrem Kınay imzasıyla Assouline’in yayımladığı “Turquoise Coast” kitabından fotoğraflar tamamladı.

Bodrum’un uluslararası yükselişi daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti. 6 Mayıs’ta Maça Kızı uluslararası konuklarına özel bir açılış düzenledi. Geçen hafta sonuysa The Bodrum Edition’da A Hotel Life’ın kurucusu, Ian Schrager’ın sağ kolu Ben Pundole’nin doğum günü partisi vardı. Londra, New York ve Tulum’dan birçok konuk katıldı bu partiye. Bu hafta sonuysa dünyaca ünlü kaşifler ve doğa aktivistleri Harvest Nature için Kaplankaya Six Senses’da buluşuyor. Harvest Nature’da üç gün boyunca dünyanın korunmasına ilişkin konular masaya yatırılıyor. Etkinliğe katılanlar arasında, National Geographic kaşiflerinden, fotoğrafçı, antropoloji ve botanik profesörü Wade Davis, dünyanın etrafını tamamen güneş enerjisiyle 5 gün 5 gece uçarak dolaşan pilot Andre Borchberg ve serbest dalış dünya rekortmeni, “I am water”ın kurucusu Hanli Prinslo gibi isimler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Yurtdışından 200 kişilik bir davetli kitlesi Harvest Nature’ı izlemek üzere Bodrum’a geliyor. Tabii gelmişken Kaplankaya’nın Foster + Partners imzalı marinası ve bu yaz Soho House ailesine katılan Mikonos’taki Scorpios’un tasarımını da yapan K-Studio imzalı Anhinga Plajı’ndan da faydalanıyorlar.

Bodrum’dan son havadisler

Global tatil destinasyonu

1 Haziran’daysa Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde 38. sırada yer alan Londra’daki Lyles’ın şefi James Lowe, Perulu şef Diego Munoz ile Morena’da bir gecelik özel bir yemek düzenliyor. 7 Haziran’daysa Bodrum’da Nevbahar Koç ve İrem Kınay’ın “Turquoise Coast” adlı kitaplarının uluslararası lansmanı var. Kitapta, Mica Ertegün’den Tommy Hilfiger’a, Chiara Ferragni’den Mert Alaş’a tatillerini Türkiye kıyılarında geçiren uluslararası birçok isimden de görüşler yer alıyor. Fotoğrafları Conde Nast Traveler’ın fotoğrafçısı Oliver Pilcher çekti. Daha önce de aynı yayınevi Assouline’dan çıkan “Bosphorus Private” adlı kitap için iş birliği yapan Koç ve Kınay, misafirlerini bayram tatilinin son günlerinde Maça Kızı, Villa Maça Kızı ve The Bodrum Edition’da ağırlayacak. Villa Maça Kızı, Bodrum’un uluslararası olmayı başarabilmiş tek yerli markası Maça Kızı’nın bu yazki sürprizi. Cennet Koyu’nda 2015’ten beri Il Riccio Beach House’un olduğu yerde. Aynı yerde daha önce mütevazı otel Atami vardı.

Haberin Devamı

Il Riccio’nun kapanması elbette üzücü, yabancı markaları Bodrum’da da İstanbul’da da yaşatmak konusunda çok iyi değiliz, bu bilinen bir gerçek. Uyum sağlayamayan marka ne kadar iyi olursa olsun kapanmak zorunda kalıyor. Bu nedenle Il Riccio’nun yeri özel davetler için kiralanabilecek bir mekana, Villa Maça Kızı’na dönüştü. Mutfağıysa uzun yıllar İstanbul’da yaşayan İtalyan şef Carlo Bernardini’ye emanet.

Haberin Devamı

Bodrum’a gelen yabancılarla konuştuğumda bir kez daha görüyorum, en sevdikleri şeylerden biri geleneksel Türk kahvaltısı oluyor. Birçok İngiliz’den serpme kahvaltıyla ilgili övgüler duyuyorum. İşte bu aşamada Bodrum’da bu yaz yeni açılan Bozukbağ Kahvaltıcısı da bizim olduğu kadar yabancıların da ilgisini çekerse şaşırmamak lazım. Bu yaz Bodrum’da yerli turist kadar olmasa da çok yabancı turist var.

En iyisi de gelen yabancıların kendi alanlarında etkin isimler olması ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla Bodrum’u dünyaya tanıtmaları. Bodrum ancak böyle global bir tatil destinasyonu olacak.