Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni mekânlarıyla, klasikleriyle, İstanbul’dan ve yurt dışından transferleriyle bu yaz Bodrum’da değişenler…

Alıştık, uçaklarda yer bulunamıyor, trafik kilit, sadece en lüks mekânlar değil, her yer çok pahalı ama hepsinin alıcısı var. Dünyanın en lüks markaları ısrarla yeni butik açıyor, açtıkları butikleri daha da büyütüyor, butikleri büyütmekle de kalmıyor, mutlaka yazın en çok konuşulacak partilerine de ev sahipliği ediyor, müşterilerini daha da çok etkilemek için. Rus oligarklardan Bill Gates’e birçok dünya çapında ismin tercih ettiği dev süper yatlar şimdiden yanaştıkları koyların tamamını kaplıyor. Naomi Campbell gibi bir dönemin çılgın gece hayatıyla konuşulan, Bodrum’da da her yıl detoks sonrası kendini partilemeye veren ismi bile kucağında minik kızıyla bambaşka bir kimlikle karşımıza çıkıyor. 

Haberin Devamı

Bodrum’da neler oluyor

Ünlü markalar artıyor

Sadece ünlü isimler değil, İstanbul’dan da yurt dışından da ünlü markalar geliyor bu yaz Bodrum’a. Lucca Beach ve Momo Beach’ten Bodrum Loft’ta açılan Nobu ve Yalıkavak Marina içinde açılan Bagatelle’e kadar. Var olan markalar da yeniliklerle atağa geçiyor, Amanrüya’nın da artık bir beach clubı var. Hala Bodrum’un en çok konuşulan yeri Sahir Erozan’ın Maça Kızı ve Villa Maça Kızı. Hemen arkasından Mandarin Oriental’deki Cem Mirap’ın Lucca’sı ve yeni Lucca Beach Club’ı geliyor.

İşte her bayram olduğu gibi yine bir Bodrum klasiği yaşanıyor. Herkes hem kalabalıktan hem fiyatlardan şikayet ediyor ama gitmeye de devam ediyor. Neyse ki Bodrum’un herkese hitap eden ayrı bir köşesi, kaçış noktası var.

Yerli markalar

Tabii bir de Bodrum’un yerli markaları var. Gümüşlük’te güneşi Limon’da batırmak da Dereköy Lokantası’nda yemek yemek de seçenekler arasında. Mimoza’da şahane bir yemek ve daha sonra yaratıcısı Fikret Alphan’ın müzikleriyle eğlenmek de her yaz mutlaka yapılması gerekenlerden. Dereköy Lokantası’nın kurucularının Mesa Bodrum’da açtığı restoran ve plaj Naru da tüm Bodrum patırtısına rağmen kendi halinde duruşuyla kalbimizi kazandı. Bu yıl ise bir yenilikleri var: Narubar Izakaya. Mekânın bir bölümü Japon usulü meyhane, Izakaya konseptinde.

Haberin Devamı

Susona Bodrum LXR Hotels&Resorts içinde yer alan Malva’dan Yoldaş Sönmez’in Bodrum’un ilk şef restoranlarından Ent’i Yalıçiftlik’ten taşıdığı Nef Yalıkavak’taki yerine yeme-içme seçeneği çok.

Bodrum’da neler oluyor

Sakinlik arayanlara

Daha sakin ve huzurlu ortam isteyenler Bitez’e kaçıyor; bir buluşma noktası için Bitez’de tarihi bir taş ev ve bahçesinde yer alan Vamos en iyi seçenek. Vamos’u The House Cafelerden tanıdığımız Emre Akdeniz işletiyor; yemekler lezzetli, fiyatlar Bodrum standartlarında makul. Vamos’un işletmesini üstlendiği yeni bir de plajı var: Aktur’da yer alan Doria Beach by Vamos. Bitez’e kadar gitmişken Bağarası’nda da yemek yenilmeli. Kruvasancı, Bodrum’un Mezecisi, Sabriye Profiterol ve tabii Bitez Dondurmacısı pas geçilmemeli. Bodrum’un Mezecisi’nin tüm yarımadaya paket servis yapması da sevindirici; acılı balkabağı mutlaka denenmeli.

Bodrum’da neler oluyor

Bohem mekân sevenler için

Ortakent-Yahşi’de yer alan, geçen yazın sürpriz mekânı Dalga Beach’in yükselişi devam ediyor. Bunda şef ve menü tasarımcısı Seray Öztürk’ün mutfağın başına geçmesinin etkisi çok. Dalga Beach gibi bohem mekân sevenler için bu yazın en yenisi ise Sail Loft Beach House. Hayır, Arda Önen’in Gündoğan’da bir Bodrum klasiği haline gelen mekânı değil, Türkbükü’nde eski Ship Ahoy’un yerinde yeni açtığı şubesi. Bu güzel yeri sonunda Sail Loft gibi bir markanın sahiplenmesi çok sevindirici.

Haberin Devamı

Sakinlik ve sanat

Sakin bir ortamda gastronomik bir ziyafet isteyenler bu yaz Anhinga by OD’a gidiyor. Anhinga by OD’a 30 dakikada Türkbükü’nden tekne seferleriyle de gidilebiliyor. Bodrum Loft’ta Baran Süzer’in Türkiye’ye getirdiği, Robert De Niro’nun ortağı olduğu Nobu öne çıkarken, Papermoon’da sanat sergileri de devam ediyor. Bu yazın en çok konuşulan sanat galerisi Murat Pilevneli’nin Pilevneli Gallery’sinin Yalıkavak’taki yeni mekânı. Bu yazın en çok konuşulacak popüler mekânı ise Çeşme ve İstanbul’dan tanıdığımız Momo. İstanbul orijinli Wu Yalıkavak, içinde KUN’un barının da yer aldığı The Galliard Cove House ve Azur’a komşu geldi.

Bodrum’da neler oluyor

Detoksun artısı

Bir de Bodrum’da detoksta olanlar var: LifeCo, Le Meridien ve Sianji’de kalıyorlar. Kate Moss’un yıllardır yaptığı gibi önce bir hafta detoks, sonra üstüne hızlandırılmış gezme, yeme-içme programı yapılıyor.

Bodrum merkezde

Zai, bu yaz da Bodrum’da kitaplarla ve sanat eserleriyle dolu bir ortamda sakin bir öğleden sonra geçirmek isteyenler için ideal. Bodrum merkezde ise mezeevi Komodor’dan deniz kabuklularını sevenlerin favorisi Orfoz’a seçenek çok.

Usta DJ’lerden White Nights

Usta DJ’lerden White Nightsİstanbul gecelerine damga vuran usta DJ’ler ise bu yıl da The Marmara Bodrum’da Tuti Sessions’ta. Cüneyt Kurt’un başlattığı, Atilla Şen öncülüğünde düzenlenen White Nights’la açılışı yapılan Tuti Sessions, bu gece DJ Yosi Gabay ile devam ediyor.

Bodrum’da neler oluyor

Ve eğlence

Yeme-içmeye eğlence de ekleyelim diyenler için METT Hotels içindeki Folie’den Caresse’deki Buddha Bar Beach’e yine seçenekler sıralanıyor. Yaz-kış açık olan Yula’nın Bodrum Kalesi manzaralı Bodrum merkezdeki yerinden sonra şimdi bir de Yalıkavak Marina tarafına gelmesi de sevindirici gelişmelerden. Yalıkavak Marina’ya yakın bir de yeni kokteyl bar var: Hola. Ama tabii hala favorimiz Yalıkavak’ta günbatımının en iyi izlenebileceği yerlerden biri olan Kavanoz, kokteylleri ve etnik house müzikleri. İşte Bodrum bu yaz yine baş döndürüyor. Ne diyelim, iyi bayramlar!