Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her yaz aynı soruyu soruyoruz: Bodrum mu, Çeşme mi? Yazın ilk günlerinde hep Bodrum’u konuştuk, şimdi sıra Alaçatı-Çeşme hattında. İşte Alaçatı 2021 notları

Bu yaz Alaçatı’da neler oluyor

Hep Bodrum mekânlarını konuşuyoruz, İstanbul’dan Bodrum’a yeni mekân transferlerini saya saya bitiremiyoruz. Bu hafta biraz da Alaçatı-Çeşme hattını konuşalım, daha çok lokallerin tercih ettiği mekânları sıralayalım.

En yenisi Sipster

Alaçatı’nın en yenisiyle başlayalım: Sipster, köyün eskilerinden Botanist’cilerin yeni yeri. Bar ve restoran olarak servis veriyor, menüsü şef Seray Öztürk tarafından hazırlanan Sipster hemen köyün içinde, ama yemyeşil ağaçlar altında köyün yoğunluğundan uzakta.

Haberin Devamı

Buluşma adresleri

Köyün kendine özgü genç barları, Nook ve Baby Winehouse yine sezonu erken karşılayan mekânlardan. Doğallıkları ve lokal olmaları, köy müdavimleri için en keyifli buluşma yeri haline gelmelerini sağlıyor.

Klasiklerle devam

Kış boyu köyün enerjisini artıran Stay Alaçatı yaza dolu dolu giriyor. Cumartesi akşam Arjantin barbeküsü devam, İsolee’deki özel plajı önümüzdeki hafta açılıyor. Açılacak açılmayacak derken Balıkçı Niyazi/Ali son bir karar ile yine Plage İsolee’nin iskelesine yerleşiyor, bu hafta açılmış olur. Özgün lezzetleri ile oldukça popüler olan mekânın, bu sene de en güzel zamanı deniz faslını erken bitirip, akşamüstü iskele üstü yenilen uzun yemekler olacak büyük ihtimalle…

Klasiklerden Roka Bahçe ve Agrilia yine eski yerlerinde geçtiğimiz haftadan beri hizmet veriyorlar.

Bu yaz Alaçatı’da neler oluyor

Kaçış noktası Ovacık

Finali Ovacık’la yapalım. Ovacık giderek daha da gelişiyor. Alaçatı köyünün telaşesinden uzakta, şarap bağlarının, bağlar arasında küçük mobil evlerin olduğu bir kaçış noktası haline geliyor, dolayısıyla burada açılan yeni yerler de bölgeye uygun, küçük, lezzete odaklı lokal mekânlar.

Daha çok lokallerin bildiği, Levain, küçücük, 15 kişinin ev ortamında ekşi maya hamurunda pizza yiyebileceği harika bir ortama sahip. Günler öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Çok yeni olan Ova Sofra ise pandemi boyunca evlere gönderdiği menülerle dikkatleri çekti, Ovacık’ta küçücük 1 gün önceden rezervasyon yaptırmanız gereken bir Ege mutfağı örneği; lokal malzemelerle taze lezzetler sunuyor.

Haberin Devamı

İstanbul’dan iki yeni mekân

Cherie Alaçatı ve Markus; İstanbul’dan gelen en yeniler, her iki mekân da açıldığı andan itibaren lokaller tarafından tercih ediliyor.

Bu yaz Alaçatı’da neler oluyor

Cherie Alaçatı, Neni Brasserie’nin köyün hemen dışında genişçe bir alana yerleşen Alaçatı çıkarması. Cherie, kalabalığa girmeden, köyden rahatça yürüyebileceğiniz bir mesafede. İçeri girerken sizi Erdil Yaşaroğlu’nun bir eseri olan “Denizkızı” karşılıyor. Cherie’nin menüsünde Alaçatı ve Ege lezzetlerinin bistronomik yorumu, doğru malzeme kombinasyonlarıyla kalite ön plana çıkıyor. Şef Aydın Demir tarafından özel olarak seçilen günlük malzemelerle desteklenen Fransız-Akdeniz mutfağı, Cherie’nin güçlü yanlarından. Köyün yaygın serpme kahvaltısına, Cherie daha modern bir kahvaltı menüsüyle katılıyor; eggs benedict’den avocado scrambled eggs’e zengin bir yumurta menüsüne ek olarak pancakeler, nutella french toast gibi günü neşeyle karşılayacağınız alternatifler var. Limonlu Pizza, Ragu Paperdelle, Rigatoni Vodka ise yemek için akılda kalan diğer tabaklar. Yemeğin yanı sıra müzikli barı da dikkat çekici. Yaz boyunca Yossi Gabay’la anlaşılmış; ilerleyen saatlere doğru bar hareketleniyor, geçen cumartesi saat kısıtlamasına rağmen müziğe oldukça fazla katılım vardı, açık havayı, müziği özlemişiz…

Haberin Devamı

Markus ise yine Bodrum yerine Alaçatı’ya gitmeyi tercih edenlerden, Bernadet’e, yani köyün yeni Mecidiye tarafına yerleşmiş durumda. Menüsü alışık olduğumuzdan farklı, daha Egeli olmuş. Cevicheler, enginarlar, kendi yapımları ekmekler, menüyü tamamlayan yeni lezzetler.