Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Johnny Depp uzun süredir filmlerinden çok boşanma davasıyla gündemdeydi. Dava sonuçlandıktan sonra ise önce müzik kariyeriyle, şimdi de pop art tarzı resimleriyle gündemde

Tam 2 hafta önce Montreux Caz Festivali’nde Jeff Beck ile aynı sahneyi paylaştı Johnny Depp. Bu, Johnny Depp’in Montreux Caz Festivali’ndeki ilk konseri değildi. Daha önce, 2018’de Alice Cooper ve Joe Perry ile birlikte kurduğu Hollywood Vampires adlı grupla da Montreux’de sahneye çıkmıştı. Daha sonra ise Jeff Beck ve Johnny Depp ortak bir albüm çıkaracaklarını açıkladı. 13 parçalık albümün adı: “18”. 15 Temmuz’daki Montreux konseriyle aynı gün yayınlandı. 

Haberin Devamı

Albümde bir dizi klasik rock cover’ının yanı sıra iki orijinal beste de yer alıyor. Johnny Depp, geçen ay Londra’da sahnede usta müzisyen Jeff Beck’e katıldığında izleyicileri ve hayranlarını şaşırttı. Malum, Amber Heard ile ABD’de devam eden davasını kazandıktan sonra 2020’de “Isolation” adlı parçasında iş birliği yaptığı Jeff Beck’in İngiltere turnesinin geri kalanında Beck’e katılacağı açıkladı. 

Beatles yıldızı John Lennon, 1970’te “Isolation”ı yayınladı ve o zamandan beri Joe Cocker, Marianne Faithfull ve Spoon da dâhil olmak üzere birçok kez “Isolation”ın cover’ı yapıldı. 

Johnny Depp ve Jeff Beck, Montreux Caz Festivali’ndeki Auditorium Stravinski sahnesinde “Isolation”ı da yeni albümlerinden parçaları da çaldı. 

Müzikten sonra sırada pop art var

Birkaç saatte 3 milyon sterlin kazandı 

Bu hafta ise Johnny Depp, çağdaş sanat piyasasının gündemindeydi. Eserlerinin satışından birkaç saat içinde 3 milyon sterlin kazandı. Johnny Depp, Instagram’da satışı duyurduktan birkaç saat sonra Castle Fine Art’ın Londra’daki Covent Garden da dâhil olmak üzere 37 galerisinde tam 780 parça sattı. Friends and Heroes koleksiyonu, Rolling Stone’dan Keith Richards ve Hollywood yıldızı Elizabeth Taylor da dâhil olmak üzere ona ilham veren kişileri resmetti. Johnny Depp, “Duygularımı ifade etmek için her zaman sanatı kullandım. Resimlerim hayatımı kuşatıyor ama onları kendime sakladım ve şimdiye kadar hep kendimi sınırlandırdım. Kimse kendini sınırlamasın” dedi. 

Haberin Devamı

Al Pacino ve Bob Dylan’ın da resimlerini yapan sanatçı, “Ailem, arkadaşlarım ve hayran olduğum insanlar gibi benim için en önemli olanları yansıtıyorum” diye ekledi. 

780 parçanın tamamı, perşembe günü saatler içinde satıldı, çerçeveli tekli görseller 3 bin 950 sterline ve dört görselden oluşan portföy 14 bin 950 sterline satıldı. 

Depp’in Instagram’da yalnızca “ŞİMDİ #CASTLEFINEART’TA” başlıklı paylaşımı, galerinin internet sitesinin yoğun ilgiden dolayı çökmesine neden oldu. Galeri, aktörün çalışmasını “pop art ve sokak sanatının kesiştiği noktada” ve “duygulu pop art” olarak tanımladı.  

Johnny Depp, bu ay yakın arkadaşlarını ve kahramanlarını da tasvir eden “Never Fear Truth” adlı bir dizi NFT de sattı ve yardım yararına yaklaşık 660 bin sterlin topladı. Belli ki Johnny Depp bundan sonra çağdaş sanat dünyasında daha sık karşımıza çıkacak.