Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Günün anlam ve önemine uygun bir liste yapıyoruz. Sevgililer Günü’nü romantik bir yemekle ya da pazar brunch’ıyla kutlamak veya sadece şehrin popüler yeme-içme mekanlarına gitmek isteyenlere tavsiye edilir

Sevgililer Günü de aynı yılbaşı gibi oldu. Bu “özel gün”de yılın geri kalan her gününde yapabileceğiniz bir programa kırmızı güller ve kalpler ekleniyor. Bazen üstünüze üstünüze geliyor, bazen de kutlama havasına girmek iyi geliyor. Tamamen ilişki durumuna ve ruhsal duruma göre değişiyor.

Bundan beş-altı yıl önce birçok mekan Sevgililer Günü vurgunu yapmaya çalıştı. Alakart menülere minimum ödeme limiti getirerek ve önceden ödeme isteyerek romantik bir yemeğin romantizmini en baştan öldürdü. Sadece rezervasyon yapmayı bile banka kredisi almaktan daha zorlaştırdı. Ama sonrasında beklenen ve tabii istenen ilgi görülmeyince Sevgililer Günü programları da daha sakinleşti.

Haberin Devamı

Bazı mekanlar, örneğin Sunset’in barı After Sunset, bir gün yetmez diyerek bütün hafta sonunu Sevgililer Günü partilerine ayırdı. Cuma Memo Garan, cumartesi Mert Levent çaldı, bu akşam ise Tarık Koray çalıyor. Brunch’ı ile sevilen mekanlara ise Sevgililer Günü’nün bu yıl pazar gününe denk gelmesi iyi oldu. Bakınız Cecconi’s.

Sevgililer Günü için romantik mekanlar

İşte bugün için seçenekler...

Partileri ve canlı müzikli geceleriyle Nopa

- Mitte: Karaköy’ün nispeten yeni mekanlarından. Turgay Yıldız’ın yeri, pazar brunch’larıyla da, akşamları gizli odası da olan restoran-kulüp havasıyla da bu kışın en iyi seçeneklerinden.

Sevgililer Günü için romantik mekanlar

- Mükellef: Arda Türkmen’in Karaköy’deki modern meyhanesi. Haze otelin terasında. Yemekleriyle de, müziğiyle de, zor yer bulunmasıyla da kendinden söz ettiriyor.

- Cecconi’s: Konumu itibariyle şehrin en popüler İtalyan restoranlarından oldu. Açık büfesinden çok, canlı müziğiyle pazar brunch’ları arasından sıyrılıyor. Sevgililer Günü için de iyi bir seçenek. Brunch sonrası eğer üyeyseniz ya da bir üye tanıdığınız varsa Soho House’a da geçebilirsiniz, kulübün ilk Sevgililer Günü’nde üyelerini nasıl sürprizler beklediğini görmek için.

Haberin Devamı

- Nopa: The House Cafe’cilerin restoranı. Nişantaşı’nın göbeğinde beklenmedik bir bahçe. Artık partileri ve canlı müzikli geceleri de konuşuluyor.

- Any: Arnavutköy’de balıkçılar dışında da bir sosyal hayat olduğunu hatırlattı. Pazar brunch’larıyla diğer rakiplerinden ayrılıyor. Any’de brunch’la başlayıp sonrasında Alexandra ya da Luzia’da devam edebilirsiniz.

Filmin ardından romantik bir yemek için Serafina

- Banyan: Füzyon yemekler sevenler için Boğaz’a nazır bir seçenek. Ortaköy’ün en güzel manzarası burada.

- Serafina: Akmerkez’in yenilenen “love seat”li sinema koltuklarında romantik bir film izleyip finali Serafina’da romantik bir yemekle yapmak mümkün.

- Pera Thai: Beyoğlu’nda hem bu kadar sakin hem de yemekleri bu kadar iyi olan başka bir seçenek yok. Yüksek tavanı ve Tayland’dan getirilen objelerle süslü dekoru da huzur veriyor.

- Suna’nın Yeri: Kandilli’de iskelenin hemen yanında salaş bir balıkçı. Küçük ama ruhu var.

- Cibalikapı Balıkçısı: Programa Kadıköy’e vapur sefasıyla başlayabilir, Moda’da güzel bir yürüyüşle devam edebilirsiniz. Yürüyüş sonrası Cibalikapı Balıkçısı’nda baş başa bir yemekle kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

- Lavanda Otel: Şile’de kendinizi yeşillikler içinde, tatilde hissetmek için gidilebilecek en yakın butik otel ve restoran. Yemekleri de dekoru kadar başarılı.