Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bugünlerde yağacak yağmurların altında durun ve ıslanın, bu sular size sağlık getirir
Yağmur lehine yanılmak kadar güzel bir şey yok. Sakın şikayet etmeyin, bırakın bol bol yağsın ve artık bu yağmurlarda ıslanmaktan da korkmayın. Belki ister istemez de ıslanmışınızdır. Ama bırakın hasta olmayı emin olun ki daha da dinçleşmişsinizdir.
Bu hafta sonuna ılıman, ancak batıdan başlayarak bulutlanan bir havada başlayacağız. Bugün Ege’de yağış bekliyoruz, günün geç saatlerinde de bu yağışlar Marmara bölgesine kayması beklenmekte.
Pazar günü Ege’de hava açacak ancak bu sefer de Batı Karadeniz ve İç Anadolu’da ve KKTC’de yağışlar bekliyoruz. Yurt genelinde gündüz vakti 20 gece de 10 dereceye kadar inen sıcaklıklar var. Güney daha şanslı elbette ve Sahra’dan çıkan bir hava akımı nedeni ile her geçen saat biraz daha ısınma eğiliminde.
13 Nisan haftasına batıda giderek sertleşen lodos ile başlayacağız. Sert lodos beraberinde bereket getiren tozları ile birlikte sıcaklıkların 22 hatta 24 dereceye çıkmasına neden olacak. Gece de sıcaklıklar pek azalmayacak ve lodos özellikle batıda etkili. Ama ardından gelecek yağışın bulutları da gece Ege kıyılarına dayanmış olacak.
14 Nisan Salı günü batıda hava bir anda değişecek ve rüzgarlar batıya dönecek. Hava kapanacak, etkili yağışlar Ege kıyı ve iç kesiminde başlayacak. Zonguldak-Antalya hattı doğusunda ise iliklerimizi ısıtacak bir hava bekliyoruz.
22-24, hatta güneyde 26-28 dereceler. Doğuda kar erimeleri aniden hız kazanacaktır aman nehir yataklarına dikkat.
15 Nisan Çarşamba günü batıda ve iç kesimlerde özellikle çiftçilerimizi sevindirecek, tam anlamı ile bereket dolu bahar yağmurları; doğuda ise ılık ve yer yer de yağışlı bir bahar günü bekliyoruz. Tarlasını ekenler için her bir damla müjde ama nadasa bırakanlar için boşa harcanan bir sene daha.
16 Nisan Perşembe günü ılık bahar havası tüm yurtta etkili. Batıda ve iç kesimlerde yağış kesilecek ancak orta ve doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’da devam etmesini bekliyoruz. Sıcaklıklar kıyılarda 14-16 derece, iç bölgelerde 10 derece sınırına çekilecek. Haftayı böylece biraz serinlemiş olarak ve de bol yağışlı geçireceğiz.