Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yarın hava kıyılarda 15-17, iç kesimlerde 10-12 derece...

Sabah Trakya, Marmara ve Ege bölgelerinde güne pırıl pırıl bir hava ile başlayacağız. İskenderun-Samsun hattında ve bu hattın doğusunda ise kış etkili olmaya devam edecek. Elbette Hatay, Çukurova ve Güneydoğu Anadolu’da yağışlar yağmur şeklinde ama iç kesimlerde etkili kar yağışı bekleniyor.
Gece yağışlı hava Doğu Anadolu’nun ve Doğu Karadeniz’in tamamında etkili olmaya devam edecek. Gece sıcaklıkların da düşmesi ile yine etkili kar bekliyoruz ama belki bu da mevsimin son karı olmaya namzet.
Pazar günü Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu haricinde tüm yurtta hava güzel olacak. Kıyılarda 15-17 derecelik sıcaklıklar, iç bölgelerde ise 10-12 derecelerde, terlemeden kutsal oylarımızı rahatlıkla kullanmamıza olanak tanıyacak. Geceden itibaren özellikle batıda sıcaklıklar hızla toparlanacak.
30 Mart haftasına batıda bahar havası ile başlayacağız. Sıcaklıklar her geçen saat daha da artacak. Pazartesi günü baharın da ilk günü gibi içimizi ısıtacak. Sıcaklıkları söyleyelim hemen: İstanbul’da ve İzmir’de 22, Ankara’da 18; güneyde daha da sıcak. Karadeniz ve Doğu Anadolu’da dahi giderek ısınan bir hava... Martın son günü de havalar içimizi ısıtacak.
1 Nisan gününe batıda biraz serinlemiş olarak başlayacağız ve sıcaklıklar 4-5 derece düşecek. Yine de 15 derece civarında olacak. Haftanın geri kalan günlerinde sadece batıda yağış ihtimali var. Orta ve Doğu kesimlerde hava mevsim normallerinde ve yağış beklenmiyor.
Güney bölgelerimizde hava sıcaklıkları artık 20’li derecelerin ilk basamaklarında ve artık pek de bunun altına düşeceğe benzemez. Bu sıcaklıklar da kısa süreli kaçamakların yönünü gösteriyor, mesela 4-5 Nisan günlerini bol güneş ve ılıman hava ile geçirmek istiyorsanız istikamet güney bölgelerimiz.