Cengiz Hortoğlu

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

Tüm Yazıları

Çilem Duman Başarı Öyküsü

(Hiçbir başarı rastlantı değildir.)

Değerli dostlar bugün sizinle tanımaktan gurur duyduğum çok değerli sanatçımız Sayın Çilem Duman'ın başarı öyküsünü paylaşacağım.

Çilem Hanım öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

-Cengiz bey çok küçük yaşlarda müzik eğitimine başladım. Ailem, annem ve babam her zaman yeteneklerimin farkında olarak eğitimimi yönlendirdi. Sivas doğumlu Sivaslı bir ailenin çocuğu olarak müzik eğitimim gereği İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Flüt Bölümü'nü kazandığım için ailem benimle İzmir'e dahi taşındı. Üniversite İzmir Buca Eğitim Fakültesi Müzik Şan Bölümü mezunu oldum. Öğrencilik döneminden itibaren profesyonel sahne çalışmalarım başladı. Hem okudum hem çalıştım dersem doğru olur. Sahne performanslarımda değişik lisanlarda şarkı söylemek farkım oldu. Türkiye'de neredeyse yurdumun her köşesinde konserler programlar yaptım. Ayrıca ülkemi birçok uluslararası festival proje ve yarışmalarda temsil ettim, dereceler aldım, ülkeme ödüller kazandırdım. On iki yıldır profesyonel müzik çalışmalarıma İstanbul'da devam etmekteyim. Bu süreçte 2015 Ne Demek Lazım /2017 Sinerji /2018 Aklın Yolu/2019 Yıllar Affetmez ve 2021 Yaralı Kalbim tekli proje şarkılarımla dinleyici ile buluştum. Ayrıca İstanbul'da özel bir kolejin de müzik öğretmeniyim, genç yeteneklere yol göstermek de ayrı bir güzellik benim için...

Haberin Devamı

Başarılı olmak için neler yaptınız? Nasıl çalıştınız?

-Başarılı olmak için her zaman çalışkan ve azimli olmayı seçtim. Her zaman yatırımım işim oldu, işimi titiz ve disiplinli olarak icra ettim. Müziğe ve sanata olan, aşkım ve sevdam yeteneklerimle beni günden güne mesleğimde daha iyi yere getirdi, çok şükür bundan sonra da böyle devam etmesi en büyük temennim.

Şu andaki mesleğinizi yapmasaydınız ne yapmak isterdiniz?

-Aşçı olmak isterdim. Yemek yapmayı çok seviyorum mutfakta da vakit geçirmeyi seviyorum.

Hayatta sizin için çok önemli üç şey nedir diye sorsam ne cevap verirsiniz?

-Müzik, dürüstlük, samimiyet derim.

Çilem Hanım sizin için mutluluk nedir? Sizi en çok ne mutlu eder? Nelerle mutlu olursunuz? En çok keyif aldığınız şeyler nelerdir?

Haberin Devamı

-Şükürle ve huzurla hayata bakabiliyorsan hayatın boyunca güzel insanlar dostlar biriktirebildiysen mutluluk hep vardır diyebilirim. Hayatımın anlamı müzik beni mutlu eder. Doğa, hayvan sevgisi ve küçük anlık mutluluklar benim için en güzelidir. Gülmek ve gülümsemek pozitif bakış acısı keyiflendirir ve enerjimi her zaman yükseltir.

-Sizin için aşk nedir?

Yaratılanı Yaratandan ötürü sevmektir.

Şimdi biraz da gelecekten konuşalım. Geleceğe dönük ne gibi projeleriniz var?

-Müziğe dair hayatımda yeni projeler yeni şarkılarımla dinleyicilerime merhaba diyebilmek istiyorum. En son çok yakın zamanda Yaralı Kalbim tekli çalışmam tüm dijital platformlar ve Youtube'da, klipimle yerini aldı. Klipimle sözü Müziği bana ait olan Yaralı Kalbim şarkım yüzbinlere ulaştı ve beğeni topladı. Bu da beni çok mutlu etti. Ayrıca uluslararası projelere hem Avrupa da hem de Türk Birliği Projeleri kapsamında Türkçe konuşan Türk ülkelerinde ülkemi temsillerime devam edeceğim.

Haberin Devamı

Başarmak isteyenler size, “Başarının sırrı nedir?” diye sorsalar, ne cevap verirsiniz?

-Tek bir konuda branşta ilerlesinler ve o konu ile ilgili bilgilerini hep geliştirsinler azimli ve çalışkan olsunlar. Hırsı değil azmi tercih etsinler.

Peki, sosyal medyayla aranız nasıl?

-Çok iyi. Günümüz dijital hayat ile var olduğu için iletişim için sosyal medya ve ağları hayatımızın gerekliliği oldu.

Bir gününüz nasıl geçiyor?

-Pandemi sebebiyle şu sıralar daha çok evde geçiyor. Tabi bu geçen zamanı kaliteli değerlendirmeye ve güne erken başlamaya çalışıyorum. Hazırladığım yeni bestelerimi gözden geçiririm. Evimin temizliğini yaparım sonrasında keyif kahvem... Ruhumu dinlendirecek güzel bir kitap seçer okurum. Mutfakta yemekler değişik lezzetler yapar deneyimlerim. Online eğitim verdiğim zamanlarda öğrencilerimle müzik derslerimi yaparım bu pandemi öncesi birebir özel dersle oluyordu, şimdilik online devam ediyoruz. Eğer bir radyo, televizyon konukluğu gibi bir proje veya okulda ders günü ise o gün tabi dışarıda olduğum bir gün oluyor.

Hafta sonları neler yaparsınız?

-Doğa yürüyüşlerini çok seviyorum. Özellikle orman havası yeşillik doğa yürüyüşleri bana çok iyi gelir. Bunum dışında yeni haftaya pozitif başlamak için meditasyon yapmayı severim. Dua ederek manevi huzur da benim için önemlidir.

İş dışında uğraştığınız spor veya hobileriniz var mı?

-Müzik eğitimim, piyano ve flüt çaldığım için çok ağır sporlar yapamadım ama yürüyüşler rutinimdir. Ayrıca cam boyama sanatı sevdiğim hobilerim arasında.

Çilem Hanım gençlere başarılı olmaları için ne yapmalarını önerirsiniz?

-Hayata pozitif baksınlar. Azimli olsunlar, çabuk pes etmesinler, yaptıkları işin en iyisini yapsınlar, gayretleri bu yönde olsun derim. Hiçbir başarı tesadüf değildir.

Çilem Hanım bu harika söyleşi için çok teşekkür ediyorum. Yolunuz açık ve aydınlık olsun.