Cengiz Hortoğlu

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

Tüm Yazıları

Japonca’da ‘Kotodama’ sözün ruhu, dilin ruhu, dilin gücü, sözcüklerin ruhu anlamına geliyor. Japonya’da eski çağlardan bu yana kelimelerin sihirli bir gücü olduğuna, bu nedenle kelimelerin fiziksel gerçekleri, ruhumuzu ve de bedenimizi etkilediğine inanılıyor.

Ben de buna inanıyorum. Hastanede olduğum dönemde ilaçların yanında beni en çok da olumlu etkileyen çok sayıda takipçimden gelen “Geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.” sözleriydi.

Hastalık yaşadığınız dönemler aynı zamanda etrafınızdaki insanları tanıma fırsatı da veriyor. Binlerce akrabam içerisinden bir elin parmakları kadar arayan varken, sadece merhabam olan hatta çoğunu hiç tanımadığım güzel insanlardan binlerce mesaj aldım.

Haberin Devamı

Bu durum hayatı yeniden sorgulamama neden oldu. Akraba demek, tanıdık demek bir insana körü körüne değer vermek anlamına gelmemeli! diye düşünmeye başladım. O kadar iyilik yaptığım hayatını değiştirdiğim insanlar bir “Geçmiş olsun.” mesajını çok görmüştü.  Bu hiçbir şey değil, sanki ben ölecekmişim gibi kinayeli mesajlar yazanlar daha da düşündürücüydü. Hayatı boyunca bir ekmeğini bölüp kimseyle paylaşmamış, bu topluma hiçbir katkısı olmamış, kıskançlık duygusunun esiri olmuş bazı insanlar başıma gelenlere neredeyse seviniyorlardı.

Sevgili okurum, bana mesaj yazan, telefon açan tüm dostlara minnettarım. İyi insan olmanın bana en büyük ödülüydü bunlar. Kinayeli mesaj gönderenler, beni görmezden gelenler size de minnettarım. Hayatta en büyük dersleri sizlerden aldım. Size, kıskançlık, ego gibi karmaşık düşüncelerden kurtularak mutlu olmanızı diliyorum. Hayatta ektiğinizi biçersiniz. Bu bir doğa kanunudur.