Deniz Bayramoğlu

Deniz Bayramoğlu

deniz.bayramoglu@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

"Bu İtalya’da yasa dışı tatlım. Bunu yapamazsın.” Böyle diyordu izlediğim videoda İtalyan bir adam muhtemelen başka bir milletten olan kız arkadaşına. Video kızın eline aldığı bir paket spagettiyi kaynar suya atmadan önce kırmasıyla başlıyor. Kız spagettiyi kırmadan önce kameraya bakıp, “Bakın şimdi neler olacak” dercesine gülümsüyor. Gerçekten de spagettinin kırılarak suya atıldığını gören İtalyan nazik bir şekilde çıldırıyor: Ziyan ettin, bu artık spagetti değil!

Bir de şöyle bir fotoğraf esprisi var: Fotoğrafta arka planda bir grup adam bayağı bir çaba harcayarak başka bir adamı zapt etmeye çalışıyor. Ön planda ise bir pizzanın üzerine ananas dilimi koymak üzere olan bir el görünüyor. Fotoğraf altı yazıda ise “Göçmen bir İtalyan-Amerikalıya zorla, pizzanın üzerine ilk kez ananas koyulması izlettiriliyor” yazıyor. 

Haberin Devamı

Makarnalı kebap

Diyeceksiniz ki “Bunda ne var?”

Hani İtalyan mutfağı diye bir şey var ya. O mutfak dünya çapında işte bu şekilde etkili ve ünlü oluyor. Yoksa kebabın yanına makarna koyarak, pilavın üstüne ne bulursan aynı anda boca ederek, yaptığın her yemeği devasa miktarlarda yaparak, her yemeğin üstüne kaşar rendesi dökerek ya da eti tokatlayarak dünya mutfağı olamıyorsunuz.

Kumarcılar yeniden

Birkaç aydır pek dikkate değer bir şeyler yapmamışlardı. Açıkçası, bu sessizlikleri sonucu yavaş yavaş radarımdan düşmeye bile başlamışlardı.
Muhteşem bir şekilde geri geldiler.

İzmir Torbalı’da muhtemelen bodrum katta bir depoyu kumarhaneye çevirmişlerdi. Jandarma baskın yaptı o depoya. Öyle ortaya çıktılar.

Görüntülerden çok da geniş bir depo olmadığını anlamak mümkün. Taş çatlasa 200 metrekare. O kadarcık alana sığan masalar, sandalyeler ve tam 111 insan. Bırakın salgını, normal zamanda bile üste para verseler girmeyeceğiniz bir ortam. Üstelik oraya bir de para kaybetmeye gidiyor insanlar. Kazanan yok mu diyeceksiniz ya, ben de size o özlü sözü hatırlatacağım: Her zaman kasa kazanır.

Bir de kaçmaya çalışıyorlar Jandarma’dan. Allah aşkına bodrum katta tek çıkışı olan bir depodasın. Nereye kaçacaksın?

Haberin Devamı

Makarnalı kebap

Yatakta kim yatıyor?

Aslında fotoğrafı biraz büyütseniz, yatakta yatan kişiye yakından baksanız fark edeceksiniz durumu. Elbette maskeden dolayı anlamak yine zor ama yüz hatları, vs yatakta yatanın 14-15 yaşlarında gürbüzce bir çocuk olduğunu gösteriyor.

Fotoğraf Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ek binasında çekildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabında yayınlandı. Fotoğrafta Cumhurbaşkanı’nın yanında Sağlık Bakanı da var.

Açılışı yapılan yer kadın doğum ve çocuk hastanesi olunca ve fotoğrafta ilk bakışta yatakta koca bir adam yatıyor gibi görününce işler biraz tuhaf hale geldi kaçınılmaz olarak. Fotoğrafın altındaki yorumlarda yine espri ve eleştiri fırtınaları koptu. Oysa dediğim gibi, o yatakta yatan koca bir adam değil, bir çocuktu.

Fakat iletişim dediğiniz şey tam olarak budur. Fotoğrafı büyütmeye, yakından bakmaya ve maskenin arkasındaki yüzün kaç yaşlarında birine ait olduğunu anlamak için çaba harcamaya ihtiyaç bırakmaz.