Ameliyatsız Yüz Gençleştirme

17 Ocak 2019

Plastik cerrahlar uzun zamandır cerrahi olmayan yüz gençleştirme işlemleri gerçekleştiriyorlar. Son yıllarda etkinliği kanıtlanmış ürünlerin geç dönem sonuçlarının da ortaya çıkmasıyla, yüz germe gibi klasik yöntemlerin haricindeki yüz gençleştirme yöntemlerine rağbet arttı.

Antiaging Etkileri Olan Yöntemler

Yeni yöntemler daha az invaziv, çoğu ofis bazlı olarak uygulanabiliyor. Kişilerin günlük hayata dönüş süreleri klasik yüz germe ameliyatlarına göre çok daha kısa. ‘Antiaging’ etkileri olan bu yöntemlere kısaca bakalım..

Yüz germe gibi klasik cerrahiler içermeyen yüz gençleştirme yöntemleri de tıpkı cerrahiler gibi her kişinin ihtiyacına göre ‘custom tailored’ olarak belirleniyor.

Derin veya ince çizgilerin varlığı, deri gevşekliği, por belirginliği, akne izleri, incelmiş dudaklar ve yüzde hacim kaybı gibi cerrahi olmayan yüz gençleştirme yöntemleriyle giderilebiliyor veya daha az belirgin hale getirilebiliyor. Genel olarak yüz gençleştirmede bu spektrumda kullanılabilecek ürünler şu şöyle:

Dermal Dolgular: Cerrahi olmayan yüz gençleştirme yöntemlerinin mihenk noktası olarak kabul edilebilir. Dolgular şakak, yanak, yanak-dudak arası oluk, dudak ve çene ucu gibi yüzün çeşitli

Yazının Devamı

Meme Dikleştirme Ameliyatında Kalan İzler Nasıldır?

11 Aralık 2018

Meme dikleştirme ameliyatı, sarkmış bir memenin meme protezi kullanılarak veya kullanılmadan şekillendirilmesi ameliyatıdır. Memenin cup size’ı C cup ve üstü ise memenin areolasının üst kısmındaki meme dokusu yeterli hacimdeyse dikleştirme sırasında protez kullanılmasına gerek kalmaz.

Kişinin kendi meme dokusu kullanılarak dikleşme sağlanabilir. İzler mevcut memenin büyüklüğüne, meme başı ve areolanın sarkıklık miktarına ve deri fazlalığı/gevşeklik derecesine göre değişir.

Sadece areola çevresinde iz kalabildiği gibi; areolanın alt hizasından meme altı oluğuna doğru dik inen, bazen de olukta 3-7/8cm’lik iz kalabilir.

Meme Dikleştirme Ameliyatında Ne Zaman Protez Kullanılır?

Meme dokusunun hacmi meme başı ve areolayı uygun anatomik lokalizasyona getirdikten sonra yeterli hacim sağlayamayacaksa meme protezi kullanılarak dikleştirme yapılır.

Bu genellikle C cup’tan daha küçük veya areolanın üst tarafı çok boşalmış kişilerde söz konusudur. Düşük meme hacimli veya her iki meme arası yapısal olarak çok açık kadınlarda, dikleştirme ameliyatı büyütme-dikleştirme şeklinde gerçekleştirilir. Ameliyat öncesinde yapılan ölçümlere uygun olarak seçilen meme protezi yerleştirilir. Ardından meme başı

Yazının Devamı

40 Yaş Sonrası Kadınların En Çok Tercih Ettiği Plastik Cerrahi Ameliyatları

4 Aralık 2018

40 yaş çoğu insan için bir dönüm noktası olarak kabul edilir. İstisnalar olsa da, çoğu zaman kadınlar 40’lı yaşların ortalarına doğru artık çocuklarını doğurmuş, büyütmüş, işlerine ve özel hayatlarına daha çok vakit ayırabilir hale gelmiş olurlar.

Bu dönemi biraz kendine yatırım olarak görenler günlük hayattan çok uzun zaman ayrı kalmadan bazı müdahaleler ile yaşının iyi haliyle görünebilirler. Hatta biraz gençleşmeleri bile mümkündür.

Yüze Yağ Enjeksiyonu ile Deri Kalitesi Artar

40’lı yaşlarda kişilerin yüz bölgesi artık elastikiyetini, dolgunluğunu ve deri kalınlığını kaybetmeye başlar. Vücudun kendi yağ dokusu kullanılarak yapılabilen yağ enjeksiyonları içerdikleri kök hücreler ve deri rejenerasyonu kapasitesiyle hem kaybolan dolgunluğu sağlar hem de deri kalitesini arttırmaya yardımcı olur.

Yağ enjeksiyonu alt göz kapağı-yanak arası oluğu kamufle eder, çökmüş olan şakak bölgesi, orta yüz, ağız köşeleri gibi bölgelerin eski hacmine kavuşmasını sağlar. Daha genç, parlak ve deri kalitesi artmış bir yüze kavuşulmasına yardımcı olur.

En Çok Tercih Edilen: Annelik Estetiği

Gebelik ve emzirme dönemi sonrasında çoğu kadının şikayeti olan karnın alt kısmında gevşeme, memelerde boşalma ve

Yazının Devamı

Erkekler Partnerlerinin Estetik Operasyon ve Uygulamadan Hoşlanıyor mu?

27 Kasım 2018

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin %24’ü partnerlerinin kozmetik amaçlı plastik cerrahi ameliyatı olmasını istiyor. Partnerleri için istediği 1 numaralı ameliyat ise % 57 oranla liposuction! Bunu da % 49 ile meme büyütme izliyor.

“Partnerinize bunu istediğinizi söyleyebilir misiniz?” diye sorulduğunda ise sadece %12’si “evet” yanıtı veriyor.

Bu nedenlerin altında eşini üzmek istememe ve tartışma çıkmasından kaçınma gibi durumlar yatıyor.

Dolgu ve botoks Uygulamalarına Kadınlar Partnerleri Olmadan Geliyor

Biz plastik cerrahlardan da botoks veya dolgu uygulamaları için başvuran kadınların hemen hepsi eş veya partnerlerinin bu girişimleri yaptırdığını anlamamalarını istiyorlar Hatta bu tip müdahaleleri yaptırmaya yalnız veya kadın arkadaşlarıyla geliyorlar.

Partnerine Yeni Halini Beğendirme İsteği

Ameliyat talebi ile gelenler ise, eşleri anlamadan ameliyat olmalarının mümkün olamayacağını biliyor. Yüz veya vücudundaki bir veya birden fazla bölgeyi güzelleştirmek ve partnerine de yeni halini beğendirmek istiyor. Ameliyat kararı için partnerleriyle beraber plastik cerrahi konsültasyonuna geliyorlar.

Kadın hastalar partneriyle beraber bizlere başvurduğunda, genelde erkeklerin

Yazının Devamı

Kendi Yağ Dokunuzla Gençleşin

20 Kasım 2018

Yüzümüz insanlarla iletişim kurarken karşımızdakinin ilk dikkat ettiği bölge olarak biliniyor. Yüzün çekiciliği direkt olarak gençlikle bağdaştırılıyor. Biz plastik cerrahlar yaşlanmış bir yüzü nasıl tanımlarız?

Yüz bölgesi, kemik, kaslar, yağ dokusu ve deriden oluşur. Yaş almış bir yüzde, kemik dokusunun kalınlığında incelme, yağ dokusunda hacim kaybı, kaslarda ve deride incelme görülür.

Günlük hayatımızda bizler bu bulguları, şakak bölgesinde çökme, göz çukurunda derinleşme, göz kapaklarında düşüklük, göz altı oluğunda belirginleşme, yanaklarda hacim kaybı ve aşağı doğru sarkma, üst dudakta sarkma, kafa öne eğildiğinde çene kenarlarında deri sarkması, boyunda sarkma ve genel deri elastikiyetinde azalma olarak gözlemleriz.

Yüz Gençleştirmede Esas Hedef

İleri yaşlarda kemik ve kıkırdaktaki hacim kayıpları daha belirginleşir, diş kayıpları çene kemiği incelmesine eşlik eder. Burun ucu 2-3 mm kadar düşer.

Plastik cerrahide yüz gençleştirmede esas hedef hacim kayıplarının geri kazanılması ve deri sarkmalarının yaşla uyumlu olacak şekilde azaltılmasıdır.

Nano Fat Grafting

Son yıllarda hacim kayıplarını azaltmada en sık kullandığımız yöntem “nano fat grafting”, yani vüc

Yazının Devamı

Botoks Mağduru Olmamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

29 Mayıs 2018

Günümüzde çoğu kişi cerrahi gerektirmediği için botoks uygulamasını daha sık tercih ediyor. Ancak kişinin kendi yüz ifadesini değiştirmeden, yüz ifadesini bir miktar daha güzelleştirmek için bu uygulamalar yapılmalıdır. Kırışıkları tamamen yok etmeye çalışırken yüzü donuklaştırmak ve ifadesizleştirmek mümkündür. Dinlenmiş bir yüz görünümü elde etmek için, kendi yüz ifadesini bozmadan, botoks uygulamalarını yapmak daha doğru olacaktır.

“Botox” aslında clostridium botulinum bakterisinin toksinidir. Bu toksin kasları geçici olarak felç eder. Tedavi edici amaçlı ilk kullanım alanı şaşılık tedavisi içindir, ama popülaritesini estetik amaçlı kullanımı ile sağlamıştır. Bu amaçla kullanımı ise her yıl %100’ün üzerinde artmaktadır.

Botoxun Yüzdeki Uygulama Alanları

Alın, göz kenarları ve kaş arasındaki kırışıkları gidermede botoks uygulamaları oldukça etkilidir. Bazı hastalarda boyundaki uzunlamasına kas bantlarına da uygulanabilir.

Botoxun Etki Süresi

Etkisi 4-6 ay sürer. Düzenli olarak yapılan uygulamalarda bu etkinin süresi uzar. Endikasyon dışı sıklıkta uygulama yapılırsa tolerans gelişebilir.

Botox Uygulaması Sonrası “Şaşkın İfade” Nasıl Engellenir

Botox uygulaması yüzün ifadesini dondurmak d

Yazının Devamı

Bölgesel Fazlalıklara Sihirli Dokunuşla Yaza Daha Güvenli Girin

22 Mayıs 2018

Diyet ve spora rağmen vücuttan atılamayan inatçı yağlardan daha inatçı bir çözüm var: Liposuction. Vücudun belirli bölgelerinde toplanan ve kişiyi rahatsız eden görüntülere yol açan yağ dokularını vücuttan uzaklaştırıyor.

Spora ve diyete direnç gösteren, bölgesel şekil bozukluğuna yol açan yağ dokularının vücut dışına alınmasına yardımcı olan liposuction, özellikle dolaplarda kışlık kıyafetlerin, yerini yazlık kıyafetlere bıraktığı bu bahar aylarında oldukça tercih ediliyor. Liposuctionla bölgesel yağlanmalardan kurtularak dilediğiniz rengi/kıyafeti özgürce seçebilirsiniz.

Liposuction Genel Anestezi Altında mı Yapılır?

Liposuction, en sık karın, bel, kalça, uyluk iç yüzleri ve sırt bölgesine yapılır. Küçük bir veya birkaç alanda yapılacaksa lokal anestezi, daha fazla alanda yapılacaksa, genel anestezi altında işlem gerçekleştirilir. Hem lokal hem de genel anestezi alan hastalar aynı gün akşam veya ertesi sabah evlerine gidebilirler. Duş alabilirler.

Hangi Liposuction Tekniği Hangi Hastaya Uygulanır?

Lazer Liposuction; Lazer teknolojisinin ve ısının etkisiyle önce yağ dokusu eritilir. Daha sonra yine liposuction kanülleriyle yağ vücut dışına alınır. Ardından sıkılaştırıcı lazer uçla

Yazının Devamı

Her Karın Germe Ameliyatı Birbirinden Farklıdır

15 Mayıs 2018

Karın germe ameliyatları ile ilgili olarak hastalarımıza anlattığımız en önemli unsur; bu ameliyatın birkaç basamağı olduğu ve kişinin vücut yapısına göre uygulanacak kısımların değişebileceğidir. Liposuction vücuttaki fazla yağ dokusu kanüllerle vücut dışına alınırken, karın germe ameliyatı ile deri fazlalığı, karın kaslarında gevşeklik gibi yağ fazlalığı dışındaki sorunlara da çözüm bulunabilir.

Fazla Yağ Dokusu

Her kadın vücudunun ince olmasını ister. Liposuction bel incelmesini sağlamada altın standart olarak kullanılır. Aslında pek de bilinmeyen, karın germe ameliyatı aşamasında beli inceltmek için kullanıldığıdır. Karın germe ameliyatı sırasında beli inceltme, bazen karın bölgesinde kontür düzensizliklerini gidermede kullanılır. Bu aşamada kanül izleri karın germe ameliyatının izlerinin içinde kalır, yeni iz oluşmaz.

Deri Fazlalığı

Karın bölgesinde fazla yağ dokusu katlantılara yol açarken, fazla deri sarkıklara neden olur. Bu sarkıklık her kişide farklılık gösterir. Bazı kişilerde çok az iken, bazılarında uyluklara kadar sarkan bir deri olabilir. Karın germe ameliyatında bu sarkık deri toparlanır, ameliyatın izi iç çamaşırı veya bikininin içinde kalacak şekilde planlanır.

Karın

Yazının Devamı