Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Kangal ilçesinin Kocakurt köyü sakinlerinin asfalt talebine duyarsız kalmadı, “Gelen tüm talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Soruna duyarlı, çözüm odaklı yönetim anlayışıyla bakıyoruz. Ne olursa olsun, bir talebiniz olursa bana gelin” dedi.

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Kocakurt köyünün yıllardır kangrene dönen yol sorunu büyük sıkıntı yaratmıştı. Özellikle kış günlerinde ulaşımı olumsuz etkileyen yolla ilgili olarak, 19 Mayıs 2023 Cuma günkü Milliyet gazetesinde, “İsteğimiz 3 kilometrelik asfalt” başlıklı haberimizle yöre sakinlerinin problemini tüm Türkiye’ye duyurmuştuk. Gazetemizdeki yayının ardından Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek beni aradı, yolu en hızlı şekilde asfalt planlamasına dâhil edeceklerini söyledi. Aradan geçen sürede ise, “Çalışma başlıyor” müjdesini verdi. Ben de asfalt çalışmasının yapılacağı gün kendisiyle köye gitme sözünü vermiştim. Sözümü tutarak, Vali Bey ile birlikte asfaltın yapılacağı köye gittik, çalışmaları yerinde inceledik.

Haberin Devamı

Köylülerin talebine duyarsız kalmadı

Vatandaşa dokunuyor

Sivas’ın Osmanlı dönemi Valisi Halil Rıfat Paşa’nın şu sözü meşhurdur: “Gidemediğin, ulaşamadığın, dokunamadığın ve varlığını hissettiremediğin yer senin değildir.” Yılmaz Şimşek valimizin de bu tarihi mirasa sahip çıkması, kentin her köşesine gitmesi, ulaşması, devletin şefkatli eliyle vatandaşımıza dokunuyor ve devletin varlığını Sivas’ın her köşesinde hissettiriyor olması beni fazlasıyla mutlu etti. İki gün boyunca Sivas’ta kime Vali Bey’i sorduysam çok güzel sözler duydum. Hatta bir vatandaş “Diyarbakır’da Gaffar Okkan nasıl seviliyorsa burada da Vali Bey seviliyor” dedi. Bunları bir vatandaştan duymak gerçekten beni çok mutlu etti. Eski İstanbul Valimiz, şimdi ise İçişleri Bakanımız olan Ali Yerlikaya da aynı Sivas Valisi Yılmaz Şimşek gibi her daim vatandaşının yanında olan bir bürokrat olmuştu. Sivas Valimizi yürekten kutluyorum… 

Köylülerin talebine duyarsız kalmadı

Vali Şimşek, Kocakurt köyünde vatandaşlarla buluştu. Yolun asfalt olacağını öğrenen köylüler, Şimşek’in etrafını sardı, “Sayın Valim, bizlerin yıllardır çektiği sıkıntıyı sona erdiriyorsunuz. Size ne kadar teşekkür etsek az. Özellikle kış günlerinde ilçeye gidip gelmekte çok büyük zorluk yaşıyor, perişan oluyorduk. Bunun bittiğini görmek bizleri fazlasıyla mutlu etti, emeğinize sağlık” dedi.

Haberin Devamı

Köylülerin talebine duyarsız kalmadı

‘Bana gelin’

Vali Şimşek de, “Bizim görevimiz halkın çektiği sıkıntıları sona erdirmektir. Ben de bunu yerine getiriyorum. Sizler mutlu iseniz, ben de mutluyum. Her zaman aksilikleri çözmek için buradayım. Ne olursa olsun, bir talebiniz olursa bana gelin, el birliğiyle sorunu çözelim” dedi.

Köylülerin talebine duyarsız kalmadı

Gökdere’de ‘huzur koridoru’

Türkiye’nin adı yeşille anılan tek kenti olan Bursa’nın yeniden yeşil kimliğine kavuşması için Bursa Millet Bahçesi, Vakıf Bera Kent Parkı ve Gökdere Millet Bahçesi gibi büyük ölçekli projeleri kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, mevcut yeşil alanları da Bursa’ya yakışır hale getiriyor. Bursa’yı kuzey/güney ekseninde kesen Gökdere, Hacivat, Balıklıdere ve Deliçay’ı da ıslah projeleriyle kente değer katan rekreasyon alanlarına dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, Gökdere’nin Setbaşı Kütüphanesi ile Gökdere Meydanı arasındaki bölümünü de peyzaj çalışmalarıyla ayrıcalıklı bir alana dönüştürdü. Tarım Peyzaj A.Ş. tarafından yapılan çalışmalarla derenin her iki yakası ayrıcalıklı bir rekreasyon alanı oldu. Yaklaşık 12 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmada, 7500 metrekarelik alan rulo çimle kaplandı, 243 metrelik travers yol yapıldı. 379 metrekarelik amfi alanı oluşturulurken, 20 türden 70 bin çalı ile 25 adet ağaç dikildi. 200 metrekarelik alanda yapay kaya ve 735 metrekarelik alanda dikey bahçe uygulaması gerçekleştirildi. Gerek Irgandı Köprüsü gerek hat boyunca yenilenen aydınlatma sistemleriyle bölge geceleri de hem estetik hem de güvenli hale getirildi. Çalışma kapsamında kurulan kamera sistemlerinin kontrolleri Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılırken, güvenlik ve zabıta ekiplerinin 7 gün 24 saat kesintisiz denetimleriyle bölge tamamen güvenli hale getirildi.

Haberin Devamı

Köylülerin talebine duyarsız kalmadı

Engelli vatandaşlara akıllı baston üretiyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar için akıllı baston üretimine başladı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bilim Erzurum’da kurulan atölyede çalışmalara başlayan mühendis ve yazılımcılar, akıllı baston tasarladı. “Akıllı Beyaz Baston Projesi” adı verilen çalışmada aylardır yazılım üzerinde çalışan mühendisler, yerli deneyap kartlarıyla projeyi geliştirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına yeni bir projeye başladıklarını söyledi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Teknoloji yatırımımız Bilim Erzurum’daki mühendis ve yazılımcılarımız, Aile ve Engelli Hizmetleri birimimizle ortaklaşa bir çalışma yürüttü. Teknik altyapısı tamamlanan projemizle birlikte seri üretime başlayacağız. Böylelikle şehrimiz ve ülkemizdeki engelli kardeşlerimizi akıllı bastonlarla tanıştıracağız ve kardeşlerimizin günlük hayattaki yaşamalarını daha da kolaylaştıracağız. Bu arada akıllı bastonlar sayesinde görme engelli vatandaşlarımız önlerine çıkan engelleri artık sesli ve titreşimli uyarı sistemiyle fark edecek. Yerli üretim sistemiyle tamamlanan akıllı bastonlarımız Erzurum Büyükşehir Belediyemiz tarafından görme engelli kardeşlerimize ücretsiz olarak dağıtılacak.”

Köylülerin talebine duyarsız kalmadı

Büyükşehir’den arılı kovan desteği

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle arıcılığı geliştirmek ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla 35’i kadın 80 üreticiye 2 milyon 260 bin TL’lik 800 adet arılı kovan desteği sağladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Zenginleştirilmiş Bitki Çeşitliliği ile Arıcılığın ve Yenilikçi Arı Ürünlerinin Yaygınlaştırılma Projesi’ kapsamında arıcılığa destek vermek amacıyla Arılı Kovan Dağıtım Töreni düzenlendi.

Köylülerin talebine duyarsız kalmadı

14 bin panelle enerji üretecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 55 bin metrekare alana kurulan ve içerisinde yer alan 14 bin güneş paneliyle başarılı bir şekilde enerji üretimi sağlayan Karaman GES Projesi’nde ürettiği enerji sayesinde SEDAŞ ile mahsuplaşacak. Panel montajlarının tamamlanması ve deneme üretimlerinin başarılı bir şekilde sonuçlanması sayesinde SEDAŞ firması ile ön kabul aşamasına gelindi. Ön kabul görüşmelerinin ardından ise TEDAŞ ile kabul yapılacak. Tüm kabullerin sonlanmasıyla ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine aynı zamanda enerji geleceğine önemli derecede katkı sağlanmış olunacak. Kurum tarafından yapılan açıklamada ise, “Hem şehrimize kazandırdığı enerjisi hem de yüz ölçümüyle dev proje olarak tabir ettiğimiz Karaman GES Projesi ile çok önemli bir anlaşma için hazırlıklarımızı tamamladık. Karaman GES Projesi’nden elde ettiğimiz enerjiyi nakil hattıyla TEDAŞ’a nakledecek ve mahsuplaşacağımız protokol için gerekli tüm işlemler başarıyla sonuçlanmaya devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...