Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde son yılarda yapılan yatırımlarla altyapı sorunu tamamen çözüldü. Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ilçenin sağlıklı suya kavuşması için 4 yılda 150 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

İlçenin kanalizasyon hattını yenilediklerini ve yağmur suyu sistemini imal ettiklerini belirten  Başkan Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Göreve geldiğimizde ilçemizin içme suyu hem yetersiz hem de sağlıksızdı. Hem ilçemizin içme sorununu çözmek hem de altyapı ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak projeler hazırladık.  Finansmanını sağladıktan sonra ihaleye çıktık ve üç yıl içerisinde neredeyse tamamını bitirdik. Şu an itibarıyla 162 bin metre içme suyu borusu, 173 bin 655 metre kanalizasyon ve 20 bin metre yağmursuyu hattını döşeyerek imalat çalışmasını tamamladık.

Haberin Devamı

Bu yaptığımız işlem süresince hemşerilerimizin sıkıntı yaşadığına şahit olduk. Ama bu yapılmalıydı. Biz yapmazsak geleceğe sorunlarla dolu bir ilçe bırakacaktık. Şimdi altyapı sorununu tamamen bitirdiğimize göre hedefimiz üstyapı çalışmalarını tamamlamak olacak. Altyapı çalışmalarını tamamladığımız bölgelerde yollarımızın kaldırım ve asfalt çalışmalarını tamamladık. Önümüzdeki bahar aylarından başlayarak bu çalışmalara hız vereceğiz. En kısa sürede tamamlayarak Şarkışlalı hemşerilerime verdiğim sözü yerine getirmiş olacağım.”

ŞARKIŞLA SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU

‘YÜZDE 50’Sİ HİBE’

Başkan Oğuz, 5 bin metreküplük depo ile arıtma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam ettiğini, önümüzdeki yıl hepsinin tamamlanacağını söyledi. Başkan Oğuz yaklaşık 150 milyon lira tutarındaki bu yatırımın yüzde 50’sinin hibe olarak alındığını açıkladı.

TUZLA’DA HER EVE BİR KÜTÜPHANE

Tuzla Belediyesi her yaştan insanı okumaya teşvik etmek amacıyla “Tuzla’da Her Eve Bir Kütüphane” projesini hayata geçirdi.

Tuzla’da 82 bin aileye tanımlanan “Tuzla e-Kütüphane” uygulamasında 380 yayınevinden, 33 farklı kategori ve 23 bin eser yer alıyor. Uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Yaklaşık 380 yayınevinin katıldığı 33 kategoride 23 bin adet kitabı artık cebinizde, evinizde, tabletinizde sığdırarak tatilinize kadar götürebileceğiniz, nereye giderseniz gidin bunu kullanabileceğiniz bir kütüphaneyi oluşturduk” dedi.

Haberin Devamı

Tuzla’da kütüphanesiz ev kalmaması amacıyla hayata geçirilen “Her Eve Bir Kütüphane” uygulamasının tanıtım toplantısı düzenlendi. Koronavirüs tedbirlerine uyularak gerçekleşen tanıtım toplantısında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı projenin detaylarını anlatıldı. Her yaştan insanın faydalanacağı “Tuzla e-Kütüphane” projesiyle birlikte Tuzla’da 7’den 70’e tüm vatandaşlar 7 gün 24 saat kesintisiz şekilde 23 bin esere hızlı ve kolay bir şekilde erişebilecek. Hukuktan, sağlık bilimlerine, ekonomiden dil ve edebiyata 33 farklı kategoride 23 bin eserin yer aldığı Tuzla e-Kütüphane’ye 82 bin aile için tanımlama yapıldı. Vatandaşlar “Tuzla e-Kütüphane” uygulamasını iOS ve Android marketlerden indirdikten sonra, TC kimlik numarası ve belediye tarafından SMS ile kendilerine gönderilen şifre yardımıyla uygulamaya girebilecek.

Haberin Devamı

ŞARKIŞLA SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU

KEPENK KAPATAN ESNAFA DESTEK

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kovid-19 tedbirleri nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalan esnafa gıda kolileri dağıtarak destek oldu. Başkan Özlem Çerçioğlu süreç boyunca esnafın yanında olduklarını belirterek, “İşletmeler açıkken dezenfekte edip maske dağıttık, mecburen kepenklerini indirince de gıda kolileri göndermeye başladık” dedi. Pandemi sürecinin ilk günlerinden bu yana dükkânların dezenfekte edilmesi ve maske temini konusunda çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi, esnafın yanında olduğunu hissettirmeye devam ediyor.

ŞARKIŞLA SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU

BELEDİYE TÜM İMKÂNLARINI SEFERBER ETTİ

Tekkeköy Belediyesi, pandemi sürecinin başladığı ilk günden itibaren yürüttüğü başarılı ve örnek gösterilen sosyal belediyecilik çalışmalarının yanında Kovid-19 nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasaklarının olduğu saatlerde belediyenin tüm imkânlarını vatandaşın emrine sunuyor. Tekkeköy sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşların sokağa çıkmak kısıtlamaları süresince her hangi bir aksaklık yaşamamaları için her türlü ayrıntıyı düşünen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle gıda ihtiyacı olanlara, sıcak yemek ihtiyacı olanlara, ilaç ve eczane ihtiyacı olanlara, hastaneye gitmek için araç ihtiyacı olanlara belediye olarak destek vereceklerini açıklayarak,  “Tüm imkânlarımızı seferber ettik. Belediye olarak vatandaşımıza bu süreçte sınırsız destek vereceğiz” dedi.

ŞARKIŞLA SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU

ADANA’NIN SORUNLARI TARİH OLUYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi sorunu olan, şiddetli yağmurlarda su baskını oluşması problemini ortadan kaldırmak için Adana’nın birçok noktasında kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını birbirinden ayırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) Seyhan ilçesindeki Saydam Caddesi’nde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarını yerinde denetleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, önceden başlayan ancak yarım kalan, tamamlamak üzere yeniden başladıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Zeydan Karalar, “Saydam Caddesi’nde yağmur suyu tahliye hattının bir bölümü yapılmış ama yarım kalmış. Buradaki altyapı son derece sıkıntılı. Karmaşık bir altyapı sistemi var bu bölgenin. Çok hareketli bir yol. Yağmur yağdığında Adana’nın birçok yerinde sel oluştuğunu Adanalılar çok iyi bilir. Bunun nedeni yağmur suyu tahliye hattı olmamasıdır. Bu hattı tamamladığımızda Saydam Caddesi sakinleri, esnaf su baskınlarından kurtulacak. Bu çalışmayı yürüten ve bölge halkını su baskınlarından kurtarmak için yoğun şekilde çalışan ASKİ ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

ŞARKIŞLA SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

SORUN ORTADAN KALDIRILIYOR

14 Aralık tarihinde yerel yönetimler sayfamızda yer alan “İleri teknoloji kanalizasyon sistemi” başlıklı Haberimizden sonra belediyeden yanıt geldi: “Şikâyete ilişkin İZSU Genel Müdürlüğü’nce gerekli incelemeler hemen yapılmış, söz konusu bölgede devam eden bir çalışmanın olduğu öğrenilmiştir. Topografik açıdan çok dik ve dar merdivenlerin bulunduğu sokaktaki uygunsuz görüntünün hafta sonu yaşanan aşırı yağış nedeniyle meydana geldiği tespit edilmiştir. Ekiplerimiz çalışmayı tamamlayarak sorunu ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapmak üzere görevlerinin başındadır.” Haberimizden sonra hızlı bir şekilde harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederiz.

ŞARKIŞLA SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU

İBB’DEN TIBBİ ATIK AÇIKLAMASI

14 Aralık tarihinde yerel yönetimler sayfamızda yer alan “Şişli Belediyesi topu Büyükşehir’e attı!” başlıklı Haberimizden sonra belediyeden yanıt geldi: “Öncelikle belirtmek isteriz ki, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği gereği, tıbbi atıkların araca verilmesi, ilgili tıp kurumunun görevidir. Tıbbi atık aracı, atığı almaya gittiği zaman, görevli tarafından indirilip yere konulmadan teslim edilmesi gerekmektedir.  Görevli bulunamaması halinde ise mutlaka tıbbi atık konteynırında bekletilmektedir.   Haberinize konu olan tıp merkezi ise bu uygulamaya riayet göstermemiştir. İBB araçları gelmeden, atıklarını uygun olmayan bir şekilde bırakmıştır. Atıklar,  İBB Atık Yönetimi Müdürlüğü tarafından her zamanki alım saati olan 11.00 sularında alınmıştır. İlgili tıp merkezi hemen aynı gün gerektiği şekilde ikaz edilmiştir. Söz konusu tıp merkezi,  aynı durumun tekrarlanmayacağı konusunda özür mektubu göndererek,  bilgilendirme yapmıştır.  İBB Atık Yönetim Müdürlüğü ve İSTAÇ ekiplerinin, özellikle içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında, işlerini büyük bir özen ve hassasiyetle yürüttüklerini ifade etmek isteriz.”

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...