Fedai Ünal

Fedai Ünal

fedonunal@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta ortasıydı, maaile köyümüz Çınardibi’ne doğru gidiyorduk. Armutlu ile Çınardibi arasındaki şahane manzaralı yolun tadını çıkara çıkara yol alırken telefonum çaldı.  

Uzun seneler önce Hürriyet gazetesinde birlikte çalıştığımız, şu anda İzmir İl Basın Müdürlüğü görevini yürüten sevgili dostum Veli Şakır’dı arayan. Hemen konuya girdi ve ilimize yeni atanan İzmir Valisi Süleyman Elban’ın davetini iletti. Dedim ki; “Veli emin misin, hayır olsun, konu nedir?”, “Hiçbir konu yok” dedi Veli, “Vali bey İzmir’in bilinen influencerleri ile tanışmak, sohbet etmek istiyor.” 

Haberin Devamı

Açık söylemem gerekirse çok ama çok şaşırdım! Çünkü bugüne kadar dijital dünyanın insanları İzmir’de şehir yöneticileriyle bir araya gelmek, düşüncelerini iletmek için randevu isteyen taraf oldular. Dedim ya çok şaşırdım, işin altında ille bi çapanoğlu arıyorum. Peki bi kısıt var mı davette, şu olsun bu olmasın, benzeri bi sürü soru sordum Veli’ye. Sükunetle “Vali bey sizlerle tanışmak, sohbet etmek istiyor” dedi. 

Perşembe günü saat 12.00’de Konak’taki tarihi valilik binasındaydık. 46 yıllık İzmirliyim bu binaya ilk kez giriyorum. Sayın Vali Süleyman Elban’ın davetine şaşırdığım kadar bu binada olmakta bi o kadar heyecanlandırdı beni. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş savaşının sonlandığı ve şanlı bayrağımızın göndere çekildiği binadaydım. 

Güzel İzmir’e hoş geldiniz…

Eldivensiz sohbet 

Az sonra toplantı başlayacak. Bizi şık ama bir o kadar da sade bir toplantı odasına alıyorlar. Hemen ardından Vali Süleyman Elban, giriyor odaya. Tek tek hepimizin elini sıkıyor. Gelen herkes şaşkın vaziyette, ki bu şaşkınlıklarını sohbet öncesi kendilerini vali beye tanıtırken çok net biçimde söylediler. Kendimizi tanıtma faslından sonra yeni valimiz Süleyman Elban’da kendini tanıtıyor ve ardından kaba tabirle eldivensiz bir sohbet başlıyor. Elbette ki sohbetin konusu İzmir. Herkes şehrimiz için neler yapılabileceği, kendisinin neler yapabileceği, projeler, eksikler, güzellikler hakkında fikirlerini iletiyor. Dikkatle dinliyor vali bey, notlar alınıyor. Planlanan toplantı süresi neredeyse iki saati aşıyor. 

Haberin Devamı

Ve toplantı sonunda vali bey “Arkadaşlar bu fikir alışverişi sanmayın ki bugüne özel, bundan sonra da bir araya geleceğiz, şehrimizi, İzmir’i konuşacağız. Sizlerin düşünceleri, bakış açısı benim için çok değerli” diyor. Toplantı boyunca vali beyi dikkatle izledim, samimi ve içten bi tavrı var. Ayrıca dersine iyi çalışmış. Dediğim gibi eldivensiz toplantıda kendisine gayet net aktarılan birçok konuda geniş bilgi sahibi. Çözüm konusunda da ivedi bir şeyler yapmaya başlamış bile.  

Kendisiyle sohbet ederken 2019’da İzmir şehir yöneticilerine ithafen yazdığım “İzmir bi babalık” bekliyor yazım aklıma geldi. 

Güzel İzmir’de güzel şeyler yapmak isteyen ancak bir araya geldiğinde bi türlü ortak paydada buluşamayan fikirlere öncülük, birleştiricilik “Bi babalık” yapabilecek bi valimiz oldu sanıyorum. Kendisine de aynen ilettim bu düşüncemi. 

Dilerim güzel şeylere imza atar yeni valimiz Süleyman Elban.  

Hep birlikte şehrimiz için harika şeyler yaparız... 

Haberin Devamı

Güzel İzmir’e hoş geldiniz vali bey...