Feyzi Hepşenkal

Feyzi Hepşenkal

feyzihepsenkal@mynet.com

Tüm Yazıları

AZİZ KOCAOĞLU’NA yeniden aday ve tekrar başkan olma yolunu açan ilk ve en önemli faktör, Tarhan Erdem’in bir yıl önce yaptığı kamuoyu araştırmasıydı.
Milliyet Ege’de yayınlanan araştırmada deniyordu ki:
“30 - 31 Ağustos arasında yapılan araştırmada ‘Bugün yerel seçim olsa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy verirsiniz’ sorusuna alınan yanıtlarda CHP uzak ara önde çıktı. ”
“Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde, CHP ve AKP dışında hiç bir başka partinin kayda değer oyu yok. AKP’nin oyları 22 Temmuz seçimlerindeki seviyesinde devam ediyor. İzmir’de AKP karşıtı oyların CHP’de toplandığı gözleniyor.”
Ve aynen öyle oldu.
Gelelim bugüne...
Tarhan Erdem diyor ki:
“2009 seçimlerindeki yüzde 23’lük oyun önemli kısmı, insanların kendilerine bir parti bulamayıp kerhen CHP’ye verdikleri oylardır. İnsanlar CHP’ye ya da Baykal’a oy vermiyor. İnsanlar AK Partisi’ne karşı oy veriyor.”
“Baykal ana muhalefet partisinin başkanı olarak kalmak istiyor. Söylediği her şey bu hedefe kilitlidir, aklındaki tek hedef budur. Bütün politikası bundan ibarettir. Baykal’ın başka bir hesabı yok.”
“Doğru dürüst bir partiye bile gerek yok. İyi kötü yeni bir parti ortaya çıksın, CHP’nin oyunun yarısını alır götürür bugün .”
Hoş... Tarhan Erdem’in söylediklerini neredeyse aynen ve defalarca ben de yazdım ve dileyen bu yazılara Milliyet’in internet sitesindeki arşivinden anında ulaşabilir.
Ama beni boş verin.
Eğer Tarhan Erdem’in bu işleri bildiğine-ki bildiğini en iyi Aziz Kocaoğlu biliyor- inanıyorsanız, siz sadece ona kulak verin.
Çünkü bu kez sadece tespit yapmıyor Tarhan Erdem, geleceğe yönelik ciddi bir umut da veriyor:
“CHP’nin karşısına çıkmak isteyen her oluşuma ve parti girişimine, ‘Durun, CHP’nin oylarını alıp AK Partisi’ni teşvik etmeyin’ dendi. Ama artık yeni bir partinin ortaya çıkması engellenemeyecek. ”
Madem öyle...
Sağcısı solcusu, milliyetçisi, liberali, sosyal demokratı, demokratik solcusu... Yani 2009 Mart’ında, İzmir’de CHP’ye “kerhen” oy verenlerin yüzde 85’i; önce siz harekete geçin.
Farklı çaresizlikler nedeniyle, mecburen AKP’ye oy verenleri de aranıza alıp; nerede, ne kadar engel varsa, atın bir tekme hepsine.

Haberin Devamı

Tek karelik casus

Haydi İzmirli vur tekmeyi

Haberin Devamı

Deprem kime yaradı?
ON yıl önce yaşanan büyük yıkımın, ekonomik maliyetinin; 17-24 milyar dolar arasında olduğu öngörülmüştü.
Devlet, “Pamuk eller cebe” dedi hemen.
Kolay yoldan tahsil edilecek vergilerin hepsine, geçici olarak “deprem ilavesi” yapıldı.
Gel zaman... Git zaman...
Hesap ortaya çıktı.
Bugüne kadar tam 24.1 milyar toplanmıştı ve aynı hızla gidilirse yıl sonunda rakam, 27.2 milyar dolara ulaşacaktı.
Madde 1- Ek vergileri hemen kaldırın.
Madde 2- Toplanan paraların nerelere harcandığını derhal açıklayın.
Aksi halde bunun adına “soygun” denir.