Filiz Dağ

Filiz Dağ

filizdag@digitalronesans.com

Tüm Yazıları

Dijital çağ ülkemizin yakaladığı en büyük fırsat oldu. Öyle ki her geçen gün göğsümüzü kabartan haberlerle karşılaşıyoruz. Özellikle ülkemizde kadın istihdamı oranı %50’yi geçtiğinden beri hukuktan sanayiye her sektörde ekonomimizin büyümesinde mucizeler yaşanıyor. Bakanlıklardan başkanlık ve genel müdürlüklere kadar kadınların görevlendirilme oranlarının da yarı yarıya gerçekleşmesiyle en az 3 yabancı dil bilen zeki, çalışkan, genç ve duyarlı kadınlarımız küresel konularda da ülkemizi gururla temsil ediyorlar.

Haberin Devamı

“Kadın eli değmiş…” bir ülkenin huzuru, akl-ı selimliği, estetiği ve yönetişim becerisiyle, kadını erkeği bir ve birlik, örnek bir ülkeyiz. Son zamanlarda adını tüm dünyada sıkça duyduğumuz yüzlerce isim arasından bir kısmına bugün burada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü sebebiyle değineceğim.

Şeyma Denizbaşı… Geliştirdiği dijital ticaret platformu sayesinde dünyanın en iyi girişimciler listesinde ilk 100’e girmeye layık görüldü. Ocak ayında aldığı uçuk rakamdaki yatırımla şirketinin değerlemesi her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Ticari zekasının yanında, gönüllü çalışmalarıyla da dikkatleri üzerine çeken Denizbaşı, en son Yemen’deki kız çocuklarının okutulmasıyla tüm dünyanın ilgisini çektiği bir farkındalığa imza attı. Kendisinin de bizzat eğitimlerine katıldığı bu çalışmada, 6 aydır her ay 1 hafta orada zaman geçirirken, çocuklarla olan fotoğrafları da çok konuşuluyor.

Bir gün ülkemizden de dünya yıldızları çıkacak demiştik... Aleyna Kurt bunu başardı. Tüm listelerde 2021 yazı boyunca liste başı olan Kurt, bu seneki MTV Müzik ödüllerinde 3 dalda ödül almaya hak kazandı. Sesiyle olduğu kadar, bayrağımızın motiflerini taşıdığı kıyafetiyle de gözleri büyüledi. Beyonce ile sahnede gerçekleştirdikleri Türkçe düet “Bir Şarkısın Sen” sonrası açıklamalarında yakında dünya turnesine çıkacaklarını ve ilk konseri yine İstanbul’da başlatacaklarını duyurdular. Elde edilen geliri de Covid_19 aşısına ulaşamayan dezavantajlı ülkelere aşı için vereceklermiş.

Markalarımıza sürekli yenileri katılıyor. Kozmetik ürünlerinde ülkemizin bir gün dünya çapında başarı elde edeceğini, hele ki kadın girişimcilerle sağlanacağına hep inanıyorduk. Siz kimden bahsettiğimi anladınız…

Haberin Devamı

Evet! Kozmetik ürünlerinin divası Damla Eliç… Çok hızlı bir giriş yaptı sektöre ve tek hedefi küresele açılmaktı. Bunu da gerçekleştirdi. En son 4.cü fabrikasını Brezilya’da açmaya hazırlanan Eliç, burayı tercih etmesinde tüm kıtalara birer merkez kurmak kadar, dünyadaki tüm kadınlara istihdam sağlamak olduğunu belirtti. Çalışanlarının %70’i kadınlardan oluşan Eliç, yepyeni pazarlama anlayışıyla Oprah’ın örnek gösterdiği kadınlarımızdan oldu.

Bilim ve teknoloji alanında da yerimizde duramadığımız bir sene geçirdik. Anadolu’muzdaki farklı üniversitelerden 5 kız öğrencimiz, birlikte geliştirdikleri Sentetik Et ile, Time dergisine kapak oldular. Açlıkla mücadele konusunda en büyük adımı atan bu kızlarımız çok yakında dünyanın herhangi bir yerinde ete ulaşamayan hiçbir çocuk kalmayacak dediler.

Küresel Isınmaya çare de Türkiye’den! Bilimdeki gelişmeler ve yetkililerce yapılan yatırımlar sebebiyle son 5 yıldır birçok bilimsel çalışma için binlerce öğrenci ülkemizi tercih etmeye devam ediyor. Kore, ABD, Almanya ve Hindistan’dan gelen kız doktora öğrencileri yaptıkları çalışmalarla Küresel Isınma üzerine Türkiye’de önemli bir araştırma merkezi açıyorlar. Yurt dışından da fonlanacak bu merkezin ilk ihtiyaçları Türkik İklim Merkezi tarafından karşılanacak. Bu araştırma merkezi böylelikle, ülkemizde 10.000 kişinin çalıştığı iklim çalışmaları Türkik için 6.sını Antartika’da açtığımız merkez ile bağlantıda olacak 7. merkez olacak.

Haberin Devamı

Sanatın ve sanatçının ülkesi Türkiye! Sinema sektörüne şu anda ülkemizde çekimleri bitmek üzere olan Avatarsis 3, Avenjers Mitoloji ve Star Frek Zamanda Yolculuk filmleri tüm dünyada büyük bir merakla bekleniyor. Ünlü Türk kadın oyuncularımızın da başrollerinde olduğu filmlerin yayın tarihi hakkında açıklamaları bekliyoruz. Geçen seneki yoğunluk sebebiyle kırmızı halı ve galalar için şimdiden dünyanın birçok yerinden otellerimize rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Uluslararası festivallerin de ev sahipliğini yapacağımız bu yaz milyonlarca ziyaretçi için hazırlıklarımız tüm illerimizde tam sürat devam ediyor.

 

Not: Bir “Temenni-Kurgu yazısıdır.” Konular birer temennidir; karakterler kurgudur.

devam edecek…

  

Twitter: FlzDag 

Instagram: Benfilizdag