Güneri Cıvaoğlu

Güneri Cıvaoğlu

ngunericivaoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

MÜZİK ve güzellik Şeffaf Oda’da buluşuyor. Konuklarım klarnet virtüözü Serkan Çağrı, başarılı sanatçı Reyhan Karaca ve Macaristan Güzellik Kraliçesi, oyuncu, model, Güzellik ve Anti-Aging Uzmanı Boglarka Csösz Talu.

Programa müzikle başlıyor.

Reyhan Karaca’nın son single’ı “Şans” keyifli...

Yaz bu şarkıyı çok duyacağız. Klibini de Amerika’da çekmiş.

PATENTLİ KLARNET

SERKAN klarnetle 7 yaşında tanışmış. 13 yaşında, yaş ortalamasının 40 olduğu adaylar arasında “en iyi klarnet icracısı özel ödülünün” sahibi olmuş. Konservatuarlı. Doktora eğitimine devam ediyor. Klarnette “dünya markası” olarak müzik literatürüne girdi. “Yeni perde” tasarımıyla da “patent” sahibi. Serkan’ın müzik eğitim kurumları da var.

Haberin Devamı

Müzik ve güzellik harmanı...

Portaxe’ın Boğaz manzarasında Serkan Çağrı, Reyhan Karaca, Boglarka Csösz Talu ile keyifli sohbet ve müzik...

KENDİ ÜRÜNÜNÜN MODELİ
MODEL, oyuncu, dansçı, güzellik uzmanı, iş kadını... Hepsi 1 kişi... Boglarka CsöszTalu.
Macaristan Güzellik Kraliçesi Boglarka’nın yalnızca 1 değil, tam 10 ayrı kategoride güzellik tacı var. Sesinin güzelliğini de unutmayalım.
Programda şarkı sürprizini de izleyeceksiniz.
Bunların dışında su altı fotoğrafçılığı yapıyor. Organik tarımla ilgileniyor, iyi yemek yapıyor. Çevreci ve aktivist.
5 dil biliyor.
Kendi adını taşıyan cilt bakım ürünleri ve bakım merkezi var.
Müzik ve güzellik harmanı...
Geceye imzasını atan Devrim Güneşsoy’la “frak” içinde şık ve zarif Atatürk fotoğrafı önünde. Devrim’in omuzlarında Atatürk’ten esinlenerek o gece için hazırlanmış pelerin var.
10 BİN MEŞALE DAHA
DELİKANLILIK
yıllarımın gönül pusulası
TED Ankara Koleji’ni gösterirdi. Kız arkadaşlarım o okuldandı. Hele birine fena halde âşıktım. Basketbol da iddialıydı Ankara Koleji... Maçlarını kaçırmazdık. Hele de Kolej - Mülkiye karşılaşmasını.
ATATÜRK’ÜN İŞARETİYLE
ANKARA Koleji’nin kurucusu TED’dir. (Türk Eğitim Derneği) Atatürk 1925 yılında Meclis’te bir konuşma yapmış ve “eğitimde özel girişimlerin gerektiğini” söylemişti. Onun işaretiyle “Türk Maarif Cemiyeti” kuruldu. 1946’da “Türk Eğitim Derneği” adını aldı. Ankara’nın yanı sıra İstanbul ve başka illerde de TED Kolejleri var. Geleneği olan ve önemli değerler yetiştiren bir büyük yuvadır. Bir süredir liseleri de var.
SOHO’DA BİR GECE
TÜRK Eğitim Derneği sayıları 10 bini bulan çocuğa / gence burs verdi. Onlar TED’in ambleminde bulunan “meşale”den esinlenerek “meşaleler” diye anılmakta. Yeni meşalelere burs sağlamak üzere cuma gecesi Soho’da TED’in bir gecesi vardı. Ankara Koleji’nden mezun olan Devrim Güneşsoy ve arkadaşları anlamlı bir konsept oluşturmuş.
Mustafa Kemal Atatürk’ün smokinlerini diken Kordonciyan’ın dördüncü kuşak üyesi Levon Kordonciyan tarafından gece için özel olarak tasarlanan smokin, frak ve pelerinler eğitime destek vermek isteyen konukların beğenisine sunuldu. Elde edilen gelir “10 Bin Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye’ye” kampanyasına katkı olacak.
ATATÜRK’ÜN SİGARASI
İLK Ürdün Kralı’nın vefat ettiği Ortaköy Şifa Yurdu, yol kenarından TRT’ye kadar tırmanan devasa ağaçlarıyla harika bir koru içindedir.
Oradaki konutunda Ali Ağaoğlu Türk musikisi sanatçılarıyla bir gece düzenledi. Mel Gibson’un İsa filmine müzik yapan Göksel Baktagir üstat, Türk musikisinin büyük sesi Eda Karaytuğ, Ermeni kökenli Sibil Pektorosoğlu eski deyimle “Meşk ettiler... Mest ettiler...”
Gecede Amerika’daki öğrencilere burs katkıları nedeniyle üzerinde M.K.A harfleri olan Atatürk’ün sigarasını Özlem Diraz, Ali Ağaoğlu’na hediye etti.
Diraz ABD vatandaşı. ABD Dışişleri’nde diplomat ve başkanlık seçimine hazırlanan Hillary Clinton’un danışmanlarından.
Bu anı sigara Atatürk’ün dostu Sadi Koçibey’in torunu Elbi Aşkın’a dedesinden kalmış. Elbi Aşkın New York’a giden Türklerin mutlaka uğradıkları Nello’s
adlı mekânın sahibi Nello’nun eski eşi.
Müzik ve güzellik harmanı...
Atatürk’ün sigarası dostu Sadi Koçibey’den torunu Elbi Aşkın’a hatıra.
ELİNİ UZATSAN GALATA KULESİ
ROBİN’S Hotel’in çatısındaki “Robin’s Kitchen”den elini uzatsan sanki Galata Kulesi’ni tutacaksın. Ay yuvarlak ve altın sarısı... Marmara Denizi... Altın rengi ışıklarla
aydınlanan Galata Kulesi...
Bu muhteşem manzarada tadım yapıyoruz. Şef Bilal Mert “Le Cordon Bleu London”dan eğitimli... “European Robin İngiltere’nin tek eşli, koruyucu ve sahiplenici kuşu’nun adı...”
Adının hakkını vermeye yönelmiş bir şef ve mekân. Göz zevki ve lezzetin birlikte yaşandığı mekânda favorim “kuzu kaburga...”
Müzik ve güzellik harmanı...
Robin’s’in terasındayız. CNBC’den Yelda İpekli, bizi davet eden Şebnem ve Senem kardeşler ile yazarlar Ali Esat ve Sermet Severöz...