Güneri Cıvaoğlu

Güneri Cıvaoğlu

ngunericivaoglu@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Apo'nun sığınacak yer ararken kullandığı özel uçağın pilotlarından biri, dünyanın bazı büyük istihbarat örgütleriyle ve hatta bizim MİT'le bağlantılı.
Apo'nun sığınak ararken uçtuğu bütün ülkeler, pilot tarafından bildiriliyor.
Apo'nun Kenya'ya gidişi de, daha ilk gününden itibaren bilinmekte.
Operasyonun orada yapılması kararlaştırılıyor.
Cavit Çağlar'ın özel jet uçağı isteniyor.
Çünkü, Kenya'dan Türkiye'ye yakıt almaksızın uçabilecek menzile sahip.
Uçaktaki Türkiye'ye ait bütün işaretler yok edildikten sonra, Bordo Bereliler ve MİT'ten özel ekip ile uçak, Nairobi'ye 504 km. uzaklıktaki Entebbe Havalimanı'na iniyor ve orada bekliyor.
Entebbe, İsrailli komandoların Filistinli gerillalar tarafından kaçırılan Musevi rehineleri kurtarma olayı ile hafızalardadır.
Bu arada, Türkiye, Kenya yönetimiyle de sürekli ilişkideydi.
Böyle bir diyalog olmasa, Abdullah Öcalan'ın konvoydan alınarak, Nairobi Havaalanı'nda bekleyen bir jete bindirilmesi mümkün mü?
Elbette her ülkede olduğu gibi, Kenya'da da pasaport ve vize sorulur.
Ama...
Şu aşamada, o çok özel bilgiler yansıtılmıyor.

Fotoğraf

Özel jet, Bandırma Havaalanı'na indikten sonra, Öcalan, Kocatepe Muhribi'ne bindirilerek İmralı Adası'na götürülüyor.
Salı günü saat 13.00 dolaylarında, İmralı'ya varmıştı.
İmralı, son 10 gün boyunca, bu konuk için hazırlanıyordu.
Ada etrafında, devamlı bir fırkateyn dolaşmaktaydı.
İmralı tamamen askeri güçlerin denetiminde.
Sivil mahkumlar, tahliye edildi.
DGM de burada kurulacak.
Öcalan, İmralı'da yargılanacak.
Dışarı ile irtibat ve kaçış mümkün değil.
Zaten ada üzerinde her türlü uçuş ve adaya denizden yaklaşım, yasaklanmış bulunmakta.
Apo'yu Kenya'dan getirmekte olan uçakta doktor yer almıştı.
Kocatepe Muhribi'nde ise revir var.
İmralı'da, gene Apo'nun yanında bir doktor bulunmakta.
Önemli bir durumda, derhal Kocatepe'deki revire geçirilecek.
Adanın etrafındaki savaş gemilerinin güvertelerinde, helikopterler uçuşa hazır bekliyor.
En ufak bir kaçırma girişimine karşı, derhal müdahalede bulunacaklar.

Psikolog gözüyle

Apo'nun video çekimleri ve fotoğrafları, iç ve dış medyada yayınlandı.
Böylece...
Hiçbir fiziki müdahale olmadığı ve sağlık durumu kamuoyuna gösterildi.
Öcalan'ın uçakta çekilen görüntülerini, Davranış Bilimleri Enstitüsü Başkanı Psikolog Emre Konuk ile birlikte izledik.
Yorumları şöyle:
"Şokta...
Hiç beklemediği bir durumla karşı karşıya olmanın şaşkınlığı içinde.
Kameraya bakamıyor.
Sadece ışıktan gözü kamaştığı için değil, kendine bir kişilik bulamadı.
Sıradan bir terörist bile, ya zafer işareti yapar ya bir tepki koyar.
Hele liderlik iddiası taşıyan biri, bakışıyla ve duruşuyla bir mesajdır.
İdeolojisi olmadığı için böyle bir mesaj veremiyor.
Kaçırıldığı sırada uyuşturulmuş olabileceği ve hala bunun etkisi altında kaldığı düşünülse dahi, 30 bin kişinin kanını dökmekten sorumlu olan, binlerce silahlı kişiye hükmeden Öcalan'ın, 21 yıldır silahlı mücadele verdiği T.C. için söyledikleri, tam bir çöküş.
'Türkiye'yi seviyorum. Türkiye'ye hizmet etmek istiyorum.
Buna imkan verilirse, Türkiye'ye yararlı olurum' söylemi, Öcalan'ın ideoloji yoksunluğunu ortaya koyuyor."
Sordum:
"Mahcubiyet ve utançtan kameraya bakamıyor olabilir mi?"
Konuk'un cevabı, "Hayır, bunun nedeni tavır yoksunluğu. Ve korkuyor" oldu.
Milliyet'in Apo görüntülerini izlettiği Psikolog Arif Verimli ve Ümit Yazman'a göre de, Öcalan'ın durumu "teslimiyet" ve "çöküş."
Apo'
yu getirenlerin üstlerine ilettikleri izlenim de, Öcalan'ın şaşkınlık ve korku içinde olduğu.

Birinci lig

Türkiye, kendi ulusuna karşı insanlık suçu işlemiş canilerin peşini bırakmayan ve onu yargı önüne çıkarabilen birinci lig ülkeler arasındaki yerini vurgulamıştır.
Bu başarılı operasyonu gerçekleştiren, ülkede bayram havası estirenorduyu, MİT'i, emniyet güçlerini yürekten kutluyoruz.
Tarihin ilginç bir rastlantısı, 1974 Kıbrıs Harekatı'ndan çeyrek yüzyıl sonra, gene Bülent Ecevit'in başbakanlığında, milletimize bir onur armağanı daha verilmiş bulunuyor.
Ecevit'in ve bu sırrı paylaşan kişilerin devlet adamı niteliklerinin altını çiziyoruz.
Ve Türkiye, şimdi adil yargısıyla Güneydoğu'ya demokratik ve ekonomik yaklaşımlarıyla da, birinci lig devleti olduğunu kanıtlayacaktır.
30 bin insanımızın katili, kanlı terör örgütünün başına sahte isimle kırmızı pasaport veren ve onunla böylece suç ortaklığı yapan sözde devlet (!) G. Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nin üyeliği için, AB acaba ne buyurur?




Yazara E-Posta: gcivaoglu@milliyet.com.tr