Gerçi “yüzde 30’un altında” diye iddialar var ama güvendiğim kamuoyu araştırmalarına göre Adalet ve Kalkınma Partisi hâlâ yüzde 33 dolaylarında oy tabanını koruyor.
2002 genel seçimlerini bu oranlarda oyla kazanmıştı. Tek başına iktidar olmuştu.
Yani...
Bugün seçim olsa “2007’deki kadar fazla sayıda milletvekili çıkaramasa da gene tek başına iktidardır” denebilir.
SALZBURG’DA TÜRK ORKESTRA
Sanat dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Salzburg Festivali’ne ilk kez bir Türk filarmoni orkestrası katılacak.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti en başarılı orkestrası olarak BİFO “Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası”nın Salzburg’da çalması önemli.
Hem de açılış programında çalacak.
Borusan festivalin sponsoru da oldu ve her yıl New York ve Londra filarmoni orkestralarını da konuk edecek.
BİFO, Salzburg’daki bu konserle “Avrupa’nın gelecek vaat eden 10 orkestrasından biri olmak” hedefi için adım atmış oluyor.
Şef Sascha Goetzel yönetimindeki orkestrada Fazıl Say çalacak.
Bu güzel haber bağlamında Ottomans’da Borusan bir davet verdi.
Festivalin yöneticileri bir tanıtım yaptıktan sonra Borusan yaylı çalgılar dörtlüsü Adnan Saygun’un bir eserini seslendirdiler.
Geleceği çok parlak görülen İtalyan soprano Maria Grazia Schiavo da opera aryalarıyla büyük alkış aldı.
Maria Grazia Schiavo beden diliyle de beğenildi.
Açık renk gözlerine karşın kuzeyli değil, damardan Napolili...
Sıcak kanlı oluşunun nedeni bu.
Gecenin mesajı “Türkiye’de güzel şeyler de oluyor” diye özetlenebilir.
25 Temmuz’da açılışı yapılacak olan Salzburg Festivali’ne gitmek üzere yoğun talep var.
Avusturya ile Türkiye’nin ilişkileri için “parlak” denemez.
Özellikle Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasına karşı tavır koyanların arasında Avusturya yıllardır başı çekiyor.
Avusturyalıların gurur konusu olan Salzburg Festivali açılışında Türk filarmoni orkestrasının çalması bazı ön yargıları bir ölçüde de olsa değiştirebilir.
Ahmet Kocabıyık yıllardır Türk sanatına önemli katkılarda bulunmakta.
Bu sonuncusunun da altı çizilmeli.