Meditasyon Performansı Arttırır

9 Kasım 2018

Yoğun iş temposu, stres, sağlık sorunları, motivasyon düşüklükleri gibi sorunlarla baş etmekte kullanılan Meditasyon Yöntemi birçok farklı konuda performansı arttırmak için de harika bir teknik.

Meditasyon ile performansı arttırmak yalnızca yetişkinlerin değil okul çağındaki çocukların da faydalandığı bir yöntem. Okul başarısını arttırmakta önemli bir rol oynayan Meditasyon Tekniği ile konsantrasyon sorunlarını ortadan kaldırmak ve sınav kaygılarından kurtulmak mümkün.

Güne başlarken ve günü bitirirken yapılan 10’ar, 15’er dakikalık meditasyonlar sayesinde dikkat eksikliği, konsantrasyon sorunu, odaklanma problemleri gibi öğrencilerin okul başarısını doğrudan etkileyen durumları ortadan kaldırılabildiğini gösteren araştırmalar umut verici.

Meditasyonun faydalı olmasını sağlayan en önemli şey zihinsel anlamda bir adım atmak. Fiziksel olarak yoğun bir gün yaşarken aslında zihnimizi çok daha fazla kullandığımız gerçeğini fark edip, bedensel dinlenmeye zihinsel dinlenmeyi de dahil etmek gerekiyor.

Okul çağındaki çocuklar için başlangıç seviyesinde, 2-3 dakikalık oturma, sessiz kalma ve kendi ile kalma egzersizleri yaparak başlamak en güzel yol.

Özünde fark etmek ve bakış

Yazının Devamı

Sizi 10 Dakikada Rahatlatacak 6 Nefes Egzersizi

29 Eylül 2017

Çok çalıştınız, az uyudunuz ve üzerinizde bir baskı mı hissediyorsunuz? Herhangi bir masaja gitmeden de rahatlayabilmenin birçok yol var. İhtiyacınız olan şey akciğerleriniz, nefesiniz ve 10 dakika gibi bir süre. Bu aralığı gibi uygulamalar kullanarak oluşturabilirsiniz.

Kontrollü nefes alıp vermek vücudunuzun bakımını sağlayıp en iyi halinde çalışmasını etkilediği gibi aynı zamanda tansiyonunuzu düzene sokar ve rahatlamanızı sağlar. Böylelikle stresinizin de azalmasına yardımcı olur.

Huzursuzluk sırasında nefes tekniklerinin etkileri tam anlamıyla araştırılmamış olsa da (en azından kontrollü bir klinik düzeyinde) bir çok uzman kontrollü nefes alıp vermeyi, farkındalığı ve bilinçliliği içimizdeki yogi’yi, ulaşılması zor Zen evresini, bulabilmemiz amacıyla tavsiye ediyor.

Olumsuzluk bizi her gün uyuduğumuz yatağımızda, oturduğumuz masa veya herhangi bir yerde bulabilir. Nefes uzmanı Dr. Alison McConnell, yoga hocası Rebecca Pacheco ve psikolog Dr. Ellen Langer ile kontrollü nefes konusunun derinine indik. Sıradaki altı nefes tekniği size rahatlamanız ve devam etmeniz için yardımcı olacak. Bu teknikleri dikkatli bir şekilde uygulamanızı tavsiye ediyoruz çünkü, basitçe

Yazının Devamı

Ferhat

3 Ağustos 2013

Özgür Gündem gazetesinin Bitlis muhabiri Ferhat Tepe’nin cansız bedeni, 8 Ağustos 1993’te Elazığ’da bir gölden çıkarıldı. “Kimsesiz” denilerek basına haber verilmeden apar topar gömüldü...
Oysa henüz 18 yaşındaki muhabir, 28 Temmuz’da sivil giyimli ve telsizli kişiler tarafından kaçırılmış, bir daha da haber alınamamıştı... Dönemin DEP Bitlis İl Başkanı olan baba İshak Tepe, Özgür Gündem gazetesi avukatlarıyla birlikte her yerde oğlunu arıyordu.
Aile olayı öğrenince, Tepe’nin cesedi çıkartılarak teşhis edildi. Otopsiye göre Ferhat’a yoğun işkence yapılmış, vücudunda sigara söndürülmüş ve boğazı telle sıkılarak öldürülmüştü.

Telefondaki “ses”
Gazeteci Faruk Arhan, bianet’e üç yıl önce yazdığı “Bir Kontrgerilla Cinayeti” başlıklı yazısında şöyle diyordu:
“Ferhat Tepe’yi gördüklerini söyleyen tam 14 tanık çıkmıştı. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, aynı günlerde gözaltına alınan HEP Bismil

Yazının Devamı