Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İzmir’de Süper Lig’de bir takımın olmamasının yanı sıra, stat konusunda da büyük sorunlar yaşanıyordu.

Türkiye’yi yıllardır yöneten AK Parti hükümetlerinin spor bakanları, futbol kulüplerinin yanında oldu. Farklı iller için stat projeleri hazırladılar ve bitirdiler. Projeler, İzmir için de yola çıktı. Türkiye, her şeyin devletten beklendiği bir ülke konumunda. Bu nedenle gerek yerel yöneticilerin, gerek kulüp başkanlarının, gerekse de sivil toplum kuruluşlarının stat konusunda ellerini taşın altına daha fazla koyması gerekiyor.

Haberin Devamı

Örnek güç birliği

Göztepe ile Karşıyaka kulüplerinin başkanları, geçen gün stat için güç birliği yaptı. Bu birliktelik, kentin iki yakasındaki statların başlaması içindi. İki başkan Mutlu Altuğ ile Mehmet Sepil, müjdeli haberler verdi. Statlar yapılacak. TOKİ, jet hızıyla Karşıyaka ile Göztepe’nin statlarını bitirecek.

Tabii bu organizasyonda, ben başrolü Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’e veriyorum. Sepil, geçen sezon Karşıyaka’nın Barcelona’yla oynadığı basketbol maçında ezeli rakiplerine destek vererek tabuları yıkmayı başarmıştı. O günden sonra da rekabet sürdü, ancak işbirlikleri iki kulübe büyük katkı sağladı. Kim düşünebilirdi ki, bu iki güzide kulübümüzün birlikte forma reklamı aldığını. O bile oldu...

Ayağa kaldırır

Bakın yıllar gelip geçiyor, İzmir kulüpleri birer birer eriyor. Karşıyaka 21, Altay ve Göztepe tam 14 yıldan bu yana Süper Lig’den uzakta. Kulüplerin taraftarı muhteşem, ama tribün, forma geliri yok. Önce Göztepe ile Karşıyaka’nın statları, ardından da Alsancak Stadı yapılırsa İzmir futbolu ayağa kalkar. Örnek mi? Beşiktaş’ın, geçen yılın son üç maçında, Vodafone Arena açıldıktan sonra kendi sahasında oynadığı ve elde ettiği seyirci geliri, TFF 1. Lig’deki bütün takımların 1 yıllık kazancından fazlaydı.

Kent hak ediyor

TFF 1. Lig’de oynayan Göztepe ile Altınordu’nun rakiplerini inceleyelim... Sivas, Samsun, Eskişehir ve Gaziantep’te imrenilecek statlar yapıldı. Bu statların kentlere ve kulüplere katkısını mı soruyorsunuz? İzleyin ve görün...

Haberin Devamı

Biliyorsunuz, İzmir yıllardır milli maçlara hasret... Eskişehirspor’un yeni stadında ise 27 Mart Pazartesi günü Moldova ile A Milli Takımımız maç yapacak. Bu modern stat Eskişehir’de olmasaydı, bu maçın orada oynanması mümkün müydü?

Kendi kendimize soralım, İzmir’de kaç yıldır milli maç yok? Bu hafta statlarla ilgili müjdeli haberler ardı ardına gelmeye başladı. Göztepe ile Karşıyaka statlarının ihale tarihleri açıklandı. Alsancak Stadı’yla ilgili olarak, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, twitter’dan 2 değil 3 tribün yapılacağını duyurdu.

Zaman, birlik ve beraberlik içinde el ele verip bu süreci takip etmektir. Bu oluşumda katkı sağlayan herkese minnettarız. Hükümet ve yerel yönetimler el birliğiyle sorunları çözmeli, İzmirli futbolseverler hak ettikleri statlarda maçlarını oynamalıdır. Lütfen, bunu İzmirimize ve sporseverlerimize çok görmeyelim...