Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Misli.com 3. Lig 1. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Bucaspor 1928, Play Off’u hedefleyen Edirne Belediyesi Edirnespor’a konuk olduğu maçta rakibine 1-0’lık sonuçla kaybetti ve liderlik savaşında ağır yara aldı. Diyarbekirspor’un hata yapmadığı hafta ligdeki üçüncü yenilgisini alan sarı lacivertliler, zirveyi de kaptırdı

Tüm yaşamsal faaliyetlerimiz gibi futbol da ekstrem bir dönem yaşıyor bu futbol ikliminin başından bu yana.
Tüm takımlar da kendilerince bir metot geliştiriyor hem sağlık açısından hem de puan açısından sıkıntı yaşamamak adına.
Bu metodu uzun soluklu seriye bağlayan takımlardan bir tanesi de Bucaspor 1928. Dinamik ilk 11 tercihleri ile farklı şekilde esiyorlar.
Yaş ortalamaları düştükçe var olan güçlerini daha iyi pekiştiriyorlar.
Yaş ortalamalarını 20’li rakamların ortalarına düşürdükçe futbolcular Türkiye’de en üst liglerdeki takımların radarına girdi.
Buca’yı liderliğe taşıyan oyun temposu ve kalitesini hep üst sınırlara taşıdı bu genç kramponlar.
Şimdi de kupayı semte taşıma gayesindeler. Buca’nın gollerine direkt katkısı olan isimler sadece gol atmıyor, gol olması için takımı yürütüyor.
Bu isimlerin yokluğunda ise kim oynarsa oynasın ekstra işler yaptı koca sezon boyunca.
Bu iki cümlede bile sarı lacivertlilerin karakteristik iki özelliği gün yüzüne çıkıyor.
Fakat Edirne karşısında golcü ayaklar ne yazık ki tutuktu. Bu sporu güzelleştiren şey heyecan dozajının uzun vadeli olması.
Maç içerisinde 90 dakika heyecan yüksekken, şampiyonluk düğümünün çözülmesi için beklenen zamanda duyumsanan adrenalin haftalara sarkıyor.
Saha içi kenetlenmenin yanı sıra saha dışında da caddeler, sokaklar, işletmeler düğüne hazırlık yaparcasına bayraklarla süslendi.
Takımlarını şampiyonluk kupasına sarılmış bir şekilde yanlarına gelmesini bekliyor binlerce Bucalı yürek.
Açıkçası bu özlenen tatlı telaş bizi de iyiden iyiye havaya sokmuş durumda.
İş dolayısıyla kaçırdığımız mücadelelerde bu genç adamları çıplak gözle izleyemeyince içimizde bir burukluk oluyor.
Geçen haftayı çok rahat geçen Buca, bu kez daha dişli bir ekiple mücadele verdi.
Son 180 dakikaya kadar uzaktan-yakından kaleyi yoklamaları, ligdeki diğer takımlara nazaran dar oyun penceresi yerine geniş açıdan bakarak alan açmaları ile ünlüydü Fırtına.

Haberin Devamı

Olmadı Fırtına

Haberin Devamı


Bir de buna ek olarak güçlü oyun kurgusu ile de fiziksel-mental açıdan rakiplerine oyun içinde dominant cevaplar verdiler.
Birçok düelloda tek taraflı maç izledik Buca lehine. Edirne ise Buca’ya bu alanları kimi zaman vermemekte başarılıydı.
Maçın genelinde Buca çok verimli ataklar geliştirdi mi, daha iyisi olabilirdi. Avantajlı girdikleri haftada yapmaları gereken tek şey 2 maçı kazanarak kupaya ulaşmaktı. Bu 2 maçın ilk ayağında takıldılar. Şampiyonluğun hamurunu yoğurmaya başladıkları bu son evrede bu mağlubiyet pek sevimli gözükmedi. Ancak umutlar hiçbir zaman bitmeyecektir.
Son mücadelede Diyarbekirspor’un mağlubiyeti beklenip Kemerspor mücadelesinde tek hedef 3 puan olmalıdır. Genel averaj ve Diyarbekirspor’la olan ikili averajda üstün olan Buca.
Bir 90 dakika daha varken düşmemek gerekir. Olası Play Off’larda da zaten eli güçlü olan taraf Bucaspor 1928. Bekleyip göreceğiz.
Bir de bu şike mevzusu gözüme takıldı. Ortada Diyarbekirsporlu futbolcu ile Edirnesporlu futbolcuların mesaj kayıtları dolaşıyor. Eğer iddialar doğruysa çok yazık!
Maçların masa başında değil, sahada kazanılması taraftarıyım.