Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Atalarımız ne demiş. “Ağaç yaş iken eğilir”

Küçük yaşta ne verirsen elinle o gelir seninle.

Küçük yaştan başlamak derler, başlatmak derler. Eğiticisi hocası iyi olursa, hedefe mutlaka ulaşılır. Dünyadaki bütün ünlü sporcular, jimnastikçiler, tenisçiler, basketbolcular, futbolcular ve birçok sanatçı grubu dünya çapında başarı elde ediyorlarsa, bunda öncelikle küçük yaşta başarılı eğitim veren hocaları, antrenörleri, koçlarının büyük payları vardır.

***

Bu konuda en büyük örnek Altınordu. Altınordu Kulübü son yıllarda bizlere bunu yaşatıyor ve yaşatmaya devam ediyor. İyi bir yönetim, tesisler, teknik ekip ve iyi sporcu kadrosu, başarının temel unsurlarıdır. Başarının sürekli olmasında bunların yanı sıra, tesis ve altyapının da yeterli organizasyonuna bağlı olduğu kaçınılmazdır.

Haberin Devamı

Tesadüfen bir araya gelmiş bir yönetim, teknik ekip ve sporcuların sağladığı başarılar da tesadüftür ve uzun ömürlü değildir.

Türk Futbolunda altyapının önemi yavaş yavaş kavranmaya başlandı. Özellikle Seyit Mehmet Özkan önderliğindeki Altınordu’nun göstermiş olduğu başarılar göz önünde tüm çıplaklığıyla duruyor.

Sağlıklı nesilller yetiştirmek için spora büyük önem verdiklerini her zaman dillendiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Altınordu Kulübü, geçtiğimiz günlerde bir ilke imza attılar.

***

Peki nedir bu işbirliğinin amacı?

Öncelik olarak konuyla ilgili, “Ortak Hizmet Projesi İşbirliği Protokolü” Bornova Belediye Meclisi’nce oybirliğiyle kabul edildi. Bu proje ile gençleri ve çocukları spora teşvik etmek, spor yapmaya özendirmek, spora küçük yaşlarda başlanmasını sağlamak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, madde bağımlılığından korumak suç oranlarını düşürmek, her türlü spor karşılaşmalarını düzenlemek, ilçede spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak, her branşta sporcu yetiştirmek, spor okulları için ortam sağlamak amaçlanıyor.

Spor ve Sporcunun dostu Sevgili Başkan Seyit Mehmet Özkan ve Olgun Atilla’yı yürekten kutluyoruz...

***

Zafer; “Zafer benimdir” diyebilenlerindir. Başarı ise, “Başaracağım” diye başlayarak sonunda “Başardım” diyebilenindir. Gururlandıran Millilerimiz de var! Bedende değil, yürekte sakatlık olmasın yeter...

Haberin Devamı

Ay Yıldız için kalbiyle oynayan, yüreğiyle kazanan, 80 milyona mutluluk gözyaşları döktüren ve ‘Bizim primimiz ay yıldızlı bayrağı gururla dalgalandırmak.’’ diyen Ampute Milli Futbol Takımımızı da bu bağlamda yürekten sevgiyle, sevinçle kutluyoruz...