Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Canımız yandı. Günlerdir yanan (yakılan) ormanları görüp de sakin durmak mümkün değil. O görüntüler içimizi acıttı.

Yapanlara lanet okuttu.

Binlerce, on binlerce canlı öldü.

Çok ihtiyacımız vardı.

Yüreğimize su serpildi.

Sonunda ülkemizde futbol haricinde diğer branşlar da konuşulmaya başlandı.

Tebrikler Yasemin Adar, Furkan Kaynar, Busenaz Sürmeneli, Rıza Kayaalp, Ferhat Arıcan, Mete Gazoz, Buse Naz Çakıroğlu, Filenin Sultanları ve daha nicesi…

İlkleri yaşatıyorlar!

 

Tokyo Olimpiyatları’ndan üst üste başarı ve madalya haberleri gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Son olarak ülkemize cimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını kazandıran milli sporcumuz Ferhat Arıcan’la adeta havalara uçtuk.

Ferhat, artistik cimnastik paralel bar finalinde 15.633 puanla bronz madalya kazanarak tarih yazdı ve göğsümüzü kabarttı.

5 yıl önce bu koca yürekli adam Türkiye’den Olimpiyat Oyunları’nda yarışan ilk olimpik cimnastikçiydi. Bugün ise ülkesinin ilk olimpik cimnastik madalyasını kazanan ismi oldu.

Bu kadar acı içindeyken Ferhat bize yeniden umudu tattırdı..!  Çok çalıştı, çok emek verdi. Ülkemiz senin gibi yürekli, çalışkan insanlarla gurur duyuyor.

O seriyi tamamladığında nasıl mutlu olduysan, madalyayı boynuna taktığında ne kadar heyecanlanıp duygulandıysan; biz de ekran başında benzer duyguları yaşadık, gururlandık.

Muhteşemsin kardeşim, iyi ki sizin gibi sporcular var! Başarılarınız daim olsun...

Türkiye’nin potansiyelinde bu gençler gibi daha nice yetenekler mevcut. Yeter ki onlara gerekli destek verilsin.

Ferhat’la yıllardır dostluğumuz var. Kendisi aynı zamanda 5 yaşında olan kızım Masal’ın 2 yaşından itibaren cimnastik eğitmeni. O ekranlarda izlediğimiz kısacık zaman diliminde göstermiş olduğu performansa ne kadar emek ve zorluklarla hazırlandığının en yakın şahitlerinden sadece biriyim.

Bugün herkesin bize yaşattığı gururun mutluluğunu paylaştığı Ferhat’ın bu zorlu yolculukta çok yalnız bırakıldığına şahit oldum. Çok kez sponsor arayışlarına girdi.

Ona yapılan ve unutamadığım birçok haksızlığa uğradığını gördüm. Bunlardan sadece bir tanesi takvim yaprakları 18 Nisan 2019’u gösterdiğinde Ferhat yine sahnedeydi. Polonya’nın Szczecin kentinde düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda paralel aletinde Avrupa 3.’sü olarak göğsümüzü yine kabartmıştı. Göztepe’nin de sporcusu olan Ferhat’ı yurda döndüğünde havaalanında sadece ailesi ve de arkadaşları karşılamıştı!

Haberin Devamı

Ne bağlı olduğu kulübü yanındaydı ne de ikamet ettiği ilçenin belediyesi! Hatta madalyasını yanına alıp gittiği zor zahmet randevu alabildiğimiz belediye başkanlarımız oldu!

 

Ferhat’la yaptığımız bir söyleşide sarf ettiği şu söz kulaklarımda çınlar: “Ülkem ve kulübüm adına kazandığım hiçbir başarının ardından, tebrik mesajından öte bir sponsorluk ve maddi yardım göremedim.”

Biz millet olarak popilizme bayılırız. Neyse, başarı gelince herkes ortaya çıkar. Senin ihtiyacın olduğunda ise tüm kapılar sana kapanır. Umut edelim ki bundan sonra aynı hüsranlar yaşanmasın. Ferhat ve onun gibi gençlere tıpkı bugün olduğu gibi sadece sözde değil yürekten destek olunsun.

Haberin Devamı

Umarım futbol dışındaki tüm spor branşları ülkemizde değer bulur ve gençlerimiz kendilerini ispat edebilirler.

Bir yanda yangın ateşi ve gözyaşı, diğer yanda sevinç ve mutluluk. Tekrardan bizlere bu gururu ve mutluluğu yaşatan olimpiyat sporcularımıza yürekten teşekkür ederim.