Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tüm Türkiye, Karşıyaka’nın basketboldaki şampiyonluğunu konuşuyordu.
Karşıyaka sokakları büyük başarıyı günlerce çılgınca kutlarken şu söyleniyordu; “Basketbol takımı zirvede, futbol takımının 1. Lig’de olması Karşıyaka’ya yakışmıyor. Hedefler büyümeli, karşıya hak ettiği Süper Lig’e yükselmeli”...

Tam tamına 863 gün sonra bu yazıyı kaleme alıyorum. Maalesef o günler geride kaldı. Rüya gibi günlerin yerini, kabus gibi günler aldı.

***

Öncelikle şunu belirteyim. Karşıyaka büyük bir kulüptür. Elbette bugünleri atlatacaktır. Ama, güzel günleri hak eden, büyük taraftara sahip olan Karşıyaka’nın bugünkü durumuna üzülmemek mümkün mü?

Haberin Devamı

Bakın kulübün borçları var. Geçtiğimiz günlerde Karşıyakalı eski bir futbolcunun menajerini gördüm. “Arkası gelecek” dedi. Maalesef borçlular sırada ve ardı ardına hacizler kapıya dayanacak ve puan silinmeler yaşanacak.

Kaf Kaf nasıl bu hale düştü. İbretlik bir öykü gerçekten! Menajerlerin kuklası olmuş yöneticiler. Modası geçmiş, 30 yaş üstü oyunculara verilen milyon dolarlar ve ardı ardına gelen başarısız sonuçların ardından kaçan camianın önde gelen insanları.

Hani nerede o eski başkanlar, nerede o futbol şube sorumluları. Geçtiğimiz sezon bir ara kurtarıcı diye ortaya çıkan Erdal Acar nerede?

***

Nereden bakarsanız bakın Karşıyaka’yı son yıllarda yönetenler vicdanlarıyla baş başa kalmalı.

Bakın yıllar önce Karşıyaka küllerinden doğmuştu. Yıl; 1987 ve çoğunluğu semtin İzmir’in dört yanındaki gençleriyle ayağa kalkıp, Süper Lig’e adım atmıştı. Nasıl unutulur ki; Recep, Ülken, Kahraman, Muharrem, Altobelli Rıza’lı kadro, uzun yıllar İzmir futboluna büyük hizmetler vermişti. O yıllarda, “Bu takım küme düşer” diyenler ligin ilk maçında bu gençlerin Metin-Ali-Feyyaz’lı Beşiktaş’ı devirmesiyle şoka uğramışlardı.

Bugün Karşıyaka altyapısından oyuncu çıkmıyor. Transferler birer birer şehri terk ederken, genç isimler bugün Karşıyaka’yı ayakta tutmaya çalışıyor.

Aslında çözüm çok basit. Karşıyaka özkaynağa yatırım yapacak ve kendi yıldızlarını kendi yetiştirecek, ortaya çıkaracak.

Haberin Devamı

Bugün para aranıyor. Ne için? Futbolun son demlerini yaşayan ve bazıları futbolu bırakmış oyunculara biriken milyonlarca borç için!

***

Taraftarın ve birkaç şirketin haricinde elini cebine atan da yok.

Yönetim var da yok! Başkan Mutlu Altuğ var da yok. Hiçbir şey ellerinden gelmiyor.

Camianın önde gelenleri küstürülmüş!

Madem yönetemiyorsunuz, kulübü kurumsal yapıya büründürün ve futbolu anonim şirket haline getirin.

Bence Göztepe ve Altınordu iyi modeller.

Ne derseniz deyin Karşıyaka ne yaşarsa yaşasın büyük bir marka.

Elini, yüreğini taşın altına sokacak kişi ve kurumlar, bugün isteseler Karşıyaka’yı ayağa kaldırabilir.

Lütfen Karşıyakalı dostlar, bırakın kavgayı, gürültüyü, başınızı kuma gömmeyi.

Gelin bir olun. Buradan çıkış yolunu bulun. Karşıyaka amatör kümeye düşmesin,

Düşse de kalkar eminim. Ama Karşıyaka’nın yıllarına yazık etmeyin.

Uyanın artık...