Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Karşıyaka’nın bugünlerini görselerdi nasıl da kahrolurdu koca çınarın ölümsüzleri...

Aslında çok zor yazmak ama Karşıyaka her geçen eski günlerini arıyor.

Ey İzmir’in karşı yakasının sakinleri, içinize siniyor mu bu gidişat?

***

Bugün Türkiye’nin Karşıyakası borç batağında. Bundan bir kaç yıl önce transferde milyonları havaya saçan kulüp gitti, yerine para sıkıntısıyla, borçlarla boğuşan bir kulüp geldi.

Hani çok değil, daha iki yıl önce Erdal Acar Karşıyaka’da devlet başkanı gibi karşılanmıştı. Altı ay sonra ayrılırken de, “Karşıyaka’ya tam 22 milyon lira verdim” demişti.

Haberin Devamı

Şimdi kulüp 1 liraya muhtaç. Bunu ben değil, zor günde kulübü sahiplenmeye çalışan Başkan Mutlu Altuğ söylüyor. KSK Başkanı diyor ki, “Kulübün kapısına 1 yıl kepenk vursak, hiçbir şey yapmasak faiz yükü nedeniyle borcumuz 15 milyon TL daha artacak!”

***

2. Lig’de ligin dibine demir atan takımın 3 puanı FIFA tarafından silindi. Borçların küçük bir kısmı ödenmezse, bu sezon daha çok puanının silineceği söyleniyor.

Kulüpte her an haciz olacağı tedirginliğiyle kazanılan kupalar bile günü birlik yer değiştiriliyor.

***

Bakın size bir şey söyleyeyim mi? Aslında bu borç Karşıyaka için hiçbir şey değil.

Karşıyakalılar birleşse, kulüp için canını bile vereceğini bildiğim camianın önde gelenleri harekete geçse, Karşıyaka bu zor günleri umulandan çok daha rahat atlatır...

***

Bakın Karşıyakalı dostlar...

Bugün birlik olma günü. Biliyorum içinizde çıkan kavgalar nedeniyle çok kırıldınız ama gerçek olan tek şey, şu anda zor durumda olan Karşıyaka’ya sahiplenmektir.

Sen ben yok, Karşıyaka var...

Bugün Karşıyaka’nın yeri, Göztepe’nin yanında Süper Lig olmalı.

O zaman haydi harekete geçin ve sevgiyle, sabırla bu koca çınarı ayağa kaldırın, semte yine şampiyonluk havası gelsin. Ortalık yine yeşil kırmızı olsun....

FUTBOLUMUZ ŞAHLANDI

Süper Lig’e 14 yıl aradan sonra çıkan Göztepe tarih yazmaya devam ediyor. Amatör kümeye kadar gerileyen sarı kırmızılı ekip gösterdiği başarılarla sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin büyük sevgi ve sempatisini kazanmış durumda. Ardından bir diğer Ege temsilcimiz Akhisarspor altı sezondur bulunduğu Süper Lig’de fırtına gibi esmeye devam ediyor. Son maçında Trabzonspor gibi bir devi, sahasında 6-1’lik skorla yenmesi sadece bölgemizin değil, tüm ülkenin dikkatini çekti. TFF 3. Lig 1. Grup’da lider olan Manisa BŞB, TFF 3. Lig 2. Grup’da lider olan Turgutluspor’u ve TFF 3. Lig 3. Grup’da lider olan Utaş Uşakspor’u bizlere izlettikleri keyifli futbolları ve yaşattıkları gurur için gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyorum.