Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu aralar hep aynı soruyla karşılaşıyorum ve peşin peşin söyleyeyim, yanıttan emin değilim. Adayları önümüze dökelim ve neler var, beraber bakalım...

Rihanna, Turkcell Kuruçeşme Arena, 3 Haziran
Yılın konseri adayım bu. Çok mu iddialı? Valla Rihanna’ya rock’çısı, rap’çisi, sosyetiği, popçusu, tikisi, clubber’ı, kadını, erkeği, gay’i, travestisi, bi’si herkes hasta. Orası ana baba günü olacak. Ayrıca son albümü “Rated R” da çok başarılı. Rihanna candır, en ünlü zamanında gelmesi şanstır. Orada olmak lazım.


Massive Attack, Turkcell Kuruçeşme Arena, 13 Temmuz
Yeni albümleri “Heligoland” bana kalırsa son 10 yılda yaptıkları en iyi albüm. Damon Albarn, Tunde Adebimpe (TV on the Radio), Mazzy Star, Guy Garvey (Elbow) gibi tanıdık isimlerin

Bu yazın konseri hangisi
katkıda bulunduğu “muhteşem ve karanlık” bir albüm bu. Massive Attack ruhu da böyle bir şey zaten. Sahnede hem yeni hem eski şarkılarla izlemek her zaman büyük zevktir. Massive Attack’ın Türkiye’ye sık sık gelmesi de bir şans. Yazın konseri diyebilir miyiz? O kadarını bilemem ama güzel olacağı kesin.


Bob Dylan, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, 31 Mayıs
İlk gelişi 1989’daydı. Açıkçası dünyanın en kötü konseriydi. Ne bir merhaba, ne bir tatlı söz. Çaldı ve indi. Şimdi Dylan ikinci kez geliyor. Bir daha gelir mi? Zor. Mutlaka gitmeli. Ve kötü bir haberim var, biletler bitti. Bundan sonrası karaborsa.

The Cranberries, Maçka Küçükçiftlik Parkı, 22 Temmuz
Grup bir süredir solist Dolores O’Riordan’ın solo albümünün tanıtımı için turnede. Doğrusu her turne para kazanmak için yapılır ama bu tam ticari bir şeye benziyor. Alınmak gücenmek yok.

U2, Atatürk Olimpiyat Stadı, 6 Eylül
Alt grup olarak da Snow Patrol var. Yılın elbette en önemli konserlerinden biri. Üstelik Atatürk Olimpiyat Stadı için de bir ilk olacak. Tam 100 bin bilet satışta. Otoriteler bu şovu gelmiş geçmiş en büyük sahne etkinlikleri arasında gösteriyor. Görmek lazım. Hem daha önce hiç gelmeyen U2’yu izlemek hem bu şovun bir parçası olmak için.
Bu yazın konseri olabilir mi? Potansiyel var.

Ozzy Osbourne, Turkcell Kuruçeşme Arena, 30 Eylül
Dünyanın en büyük “entertainer”larından biri. Hem heavy metal sevenler hem de bu dünya “ünlüsünü” yakından görmek ve şovunu izlemek isteyenler orada olacak. Osbourne daha önce hiç Türkiye’ye gelmedi. O yüzden konsere ilgi yüksek olur. Kitleye gelince, Ozzy 63 yaşına geldi diye sadece eski rock’çıların orada olacağını sanmayın. Ozzy konserinin kitlesi genç olacak. n


Eric Clapton-Steve Winwood Santralistanbul, 13 Haziran
40 yıl geç kaldılar. Onların müzikleriyle coşturduğu çocuklar 50’lerini geçti. Gerçi 50’ler yeni 30’lar geyiği var 1990’da gelmiş gibi kabul edin siz. Clapton’ı Cream döneminde sevenlere saygım sonsuz da “Wonderful Tonight” beni açmaz. Santralistanbul çimlerini hep ergenler ezecek değil ya bir kere de ağır başlı piknik ortamı olsun. Peki yazın konseri olur mu? Zor...

CUMARTESİ ALBÜMÜ

“This is Happening” LCD Soundsystem
James Murphy ya da LCD Soundsystem. Dans müziğinin en yaratıcı isimlerinden biri. Üçüncü stüdyo albümü daha tamamlanmadan internete düşünce kendi sitesinden bedava dinlemeye açtı. Biz de dinledik. Dinleyiş o dinleyiş, hastası olduk. Bu yılın en şahane albümlerinden biri olarak kayıtlara geçsin diye daha Türkiye’de falan yayımlanmadan yazalım dedik. Zaten Türkiye’de yayımlanmasını beklerseniz müziği iki yıl geriden takip etmeniz lazım.
Albümden şu anda en bilinen ve yeni videosu çekilen şarkı “Drunk Girls”. Klibi de albümü de lcdsoundsystem.com adresinde bulabilirsiniz.
Ama çok güzel başka parçalar var albümde. Mesela “You Wanted a Hit” diye bir şey yapmış James Murphy, tadından yenmez. “Şirketler bizi rahat bırakın, illa ki hit şarkı istemekten vazgeçin” diyor. Ben şu anda yatıp kalkıp bunu dinliyorum. Size de tavsiye edeyim dedim.


İtiraf ediyorum...
-Pelin Batu’nun yakın gelecekte Derya Baykallaşmasından korkuyorum. Her an elinde kazaklar ve örme yün şapkalarla falan Flash TV’ye çıkacakmış gibi bir tribi var.
-Beyoğlu’nu özlemişim.
-Kadın dergilerindeki çırpı bacaklı mankenlere bakamıyorum. Hele o çıkık diz kapakları yok mu...
-Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi adını çok saçma buluyorum. Oranın adı “Açıkhava”.
-LPG takılmamış beyaz Kartal “cool” bir araba...


BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
-21 Mayıs’ta İstanbul’da bir konser verecek olan Akon’un aynı zamanda Lady Gaga’nın patronu olduğunu ve herkesin konuşmaya başladığı yeni albümünü şu sıra birlikte hazırladıklarını;
-Kylie Minogue’un yeni albümü “Aphrodite”in
5 Temmuz’da yayımlanacağını, Calvin Harris’in albüme katkıda bulunduğunu, ilk single
“All the Lovers”ın haziran sonunda
çıkacağını ve muhtemelen bu yazın şarkılarından biri olacağını;
-Courtney Love’ın adını değiştirip Courtney Michelle yaptığını, bunun onun gerçek göbek adı olduğunu ve NME dergisine “Courtney Love artık öldü, hepimiz ondan çok sıkılmıştık zaten” dediğini;
- İstanbul’da artık 80’ler çalmayan bir yer bulmanın neredeyse imkansız olduğunu;
biliyor muydunuz?