Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cumhuriyet savcısı dün, adından “Sayın Cumhurbaşkanımız” diye söz ettiği Kenan Evren’in ifadesini aldı. Yarın da 12 Eylül darbesinin Konsey üyelerinden Tahsin Şahinkaya’nınkini alacak.
Ne oluyor? Gerçekten darbeciler mi yargılanıyor?
Hayır... Tiyatro oynanıyor... Olup biteni avukat Şahin Mengü anlatıyor:
“Kenan Evren ve şürekâsının Anayasa’ya koydurdukları geçici 15. madde kaldırıldı. Ancak maddenin yürürlükten kaldırılmış olması söz konusu kişilerin yargılanabilmesinin önünü açmaz. Çünkü geçici 15. madde ile belirtilen kişiler için ‘sorumsuzluk hali’ yani ‘yargı dokunulmazlığı’ söz konusudur. Geçici 15. madde ile getirilen düzenleme geçici bir dokunulmazlık olmayıp milletvekillerinin kürsü masuniyeti ile aynı nitelikteki sorumsuzluk halidir. Anayasa’nın 83/1 maddesini kaldırmakla nasıl ki eski milletvekillerini yasama dönemlerindeki oy ve sözlerinden ötürü yargılayamaz isek aynı şekilde geçici 15’in kalkmasıyla da Evren ve şürekâsını yargılayamayız. Bu konu 12 Eylül referandumu öncesinde de alevlendirildi. Amaç AKP darbecilerin üzerine gidiyor havası vererek oy avcılığıdır.
Seçimden sonra konu yine uykuya yatırılacaktır.”

Haberin Devamı

Erdoğan, İzmir’de demiş ki: “Kimsenin
yediğine içtiğine karışmadık.”
İyi de, “Şarap içeceğine üzüm ye” diyen
Yılmaz Erdoğan mıydı?
* * *
Soru: The Economist dergisi 2007’de AKP’yi desteklediğinde niye bu kadar gürültü kopmamıştı?
Yanıt: Bizdeki ileri demokraside AKP’ye desteğin normal, CHP’ye desteğin anormal olması nedeniyle...
* * *
Türkiye sahte ürünlerde dünya üçüncüsüymüş.
Sahte belgelerde birinciyizdir...
Haldun Ertem

MHP’li Oktay Vural, AKP için “Sülün Osman’ı
geçti bunlar” demiş.
Teşbihte hata var... Sülün Osman dediğin en fazla
Galata Köprüsü’nü satabilen bir amatördü.
* * *
Bülent Arınç üniversiteli gençlere sadece Zaman
okumaları tavsiyesinde bulunmuş.
İyi valla. Sen gençlerin canına oku, onlar Zaman okusun!
Fahrettin Fidan

Konya havası...
AKP Konya Milletvekili adayı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Konya’da 350 bin seçmene mektup gönderdi. Aralarında CHP adayı Atilla Kart’ın da bulunduğu seçmenleri Başbakan Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı sıfatıyla 3 Haziran’da yaptığı mitinge davet etti. Atilla Kart bu davetle ilgili dün yaptığı açıklamada dedi ki.
“Mektuplar PTT’nin Selçuk Üniversitesi şubesinden postaya verildiği ve adreslerin Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (KOSKİ) alındığı belli olmuştur. Sayın Davutoğlu’ndan talebimiz şudur: Bu mektupların gönderilme bedeli olan 87 bin 500 lirayı kendi cebinizden mi ödediniz? Yoksa AKP hesabından veya KOSKİ bütçesinden mi?”
Dışişleri Bakanı ciddi siyasetçidir... Gerekli açıklamayı hemen yapacağını umuyoruz...

Haberin Devamı

Rektöre soru...
Geçtiğimiz şubat ayında bu köşede Ankara’da yeni kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi için akademik personel alım ilanı verdiğini duyurmuş... Ardından Prof. Gülümser Heper’in, “alınacak isimler belli, çünkü alınacaklar için aranan koşullar o isimlere göre saptandı” iddiasına yer vermiş... Haberimizin üzerinden birkaç gün geçmeden Ankara Tabip Odası notere başvurarak 32 kadroya atanacak 32 ismin listesini tescil ettirmişti.
Olayın sonrası mı? Geçtiğimiz hafta Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne atanan 32 isim resmen belli oldu. Ne ilginçtir! Ya da ne müthiş tahmin gücüdür ki... Ankara Tabip Odası’nın aylar önce notere adlarını verdiği 32 isimden 31’i doğru çıktı.
2010 Ekimi’nde birkaç günlüğüne gittiği Sakarya Üniversitesi’nden profesör unvanı alan... Hiç öğretim üyeliği yapmamasına ve hiç ders vermemesine rağmen bu unvanı alır almaz rektörlüğe atanan... AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’in kayınbiraderi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Metin Doğan’a soralım: Bu rezalete... Pardon, yapacağınız atamalara ilişkin ATO’nun müthiş tahminiyle ilgili bir şeyler söylemek ister misiniz? Söyleyin yayımlamaya hazırız...

Haberin Devamı

Ruslar kuşkulu...
Bodrum’da iki hafta önce tekne turu sonrası fenalaşan Rus turistlerden 4’üncüsü de hayatını kaybetti. Zehirlenmenin sebebi sahte viski olarak açıklandı. Olaydan sonra bazı kişiler yakalandı sonra serbest bırakıldı. Turistlere içki servisi yapan Karaip Korsanları filmindeki Johnny Depp’e benzetilen barmen ise hâlâ kayıp...
Turistleri getiren Odeon Tours şirketi soruşturmanın savsaklandığını düşünüyor olmalı. Şirketin açıklamasını okuduk. Zanlıların tutuksuz yargılanmasına itiraz etmişler. Soruşturmanın bir an önce bitmesini, sorumluların yakalanıp cezalandırılmasını bekliyorlar. Ne var ki bizim yargının önünü görebilmesi için önce otopsi raporlarının çıkması lazım.. Ve çeşitli örneklerini yaşadığımız gibi, bizde o iş en az üç ay vakit alıyor... Ruslara bunu kim nasıl anlatacak?
Laçkalık sürerse olay on binlerce turiste malolabilir Türkiye’ye...