Meliha Okur

Meliha Okur

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Meliha OKUR

İkisi de Demirel.
Birisi Yahya Murat. Diğeri sadece Yahya.
Karşımdalar. Biri 34 yaşında. Diğeri 50'ye yaklaştı... Amca çocukları. Biri Şevket Demirel'in oğlu. Diğeri Haci Ali Demirel'in... Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğenlerinden bahsediyoruz.
Swiss Otel'den çıkmak üzereydik. Baktık ikisi de karşımızda. Beş ay önceydi. Şaşırıp kaldık. Sonuçta birisi hayali sunta ihracatından yargılanmış, diğeri ise Egebank'ın eski patronu...
Bulduk ya kaçırmak mümkün mü?
Öğrendik ki ikisi de Swiss Otel'de kendilerine ayrılan özel bir odada, özel bir fiyata kalıyorlarmış. Sizin anlayacağınız ofis olarak odayı kullanıyorlarmış.
Yahya Murat Demirel epey kilo vermiş, saçları hafiften dökülmüş. Yahya Demirel'in ise yüzü solgun görünüyor. Sağlık problemi var besbelli.
Yahya Murat Demirel'e ayaküstü "bu bankanın hali nedir" diye soruyoruz. Yanıtı çok açık;
"Danıştay'a başvurduk. Sonucunu bekliyoruz. Biz de sıfırdan bir banka almadık. Aldık bankayı, aldıktan sonra karşımızda farklı bir tablo bulduk, kimse sormuyor" yanıtını vermişti.
Ancak o vakit bir kayıt koymuştu;
"İşler netleşsin, yani Danıştay'dan beklediğimiz kararla ilgili haber gelsin, oturup konuşacağız" demişti.
Söz verdik ya biz de bekledik.
Murat Demirel, bedelli olarak askere gitti. Bugün dönüyor. Döndüğünde yapacağı her açıklama bizim için önemli.
Bir taraftan askerde başına gelen olay. Bıçaklanmadan söz ediyoruz. Bir taraftan da Egebank'ın eski sahibi Bayraktarlarla ilgili son durum.
Bıçaklanma olayı deyince olayı gerçekleştiren kişi eski Berdan Tekstil çalışanı. Biliyorsunuz Berdan Tekstil'in sahibi Muhteşem Ekenler, Demirel ailesine çok yakın bir isim. Özellikle de Ali Şener ile yakın dostluklarını konuşmayan yok.
Berdan Tekstil mali açıdan yaşadığı krizi atlatmaya çalışıyor. Ve yeniden yapılanıyor. Egebank'tan da kredi kullandığı biliniyor.
Nasıl ve ne kadarlık bir kredi kullanıldı, onu bilmiyoruz. Ancak biz Egebank'a ilgili başka bir noktaya dikkat çekmek istiyoruz.
Egebank yönetiminde görev alan bankacılar arasında eski Kentbank'ta görev yapan var mı? Var tabii...
Kentbank'ın eski Genel Müdürü Cevdet Erkanlı şimdi Egebank'ın Genel Müdürü... Sonra Hasan Tüzün. Egebank'ta Genel Müdür Yardımcısı. Kredilerden sorumlu. Eski Kentbank'lı. Hakan Bektaş ve Mustafa Süzer'in sağ kolu Mehmet Dural. Ama bundan da önemlisi banka murakıp kökenlilerin çoğunlukta olduğu bir banka. Kısacası murakıplar meselesine de bir el atılsa diyoruz.
Yahya Murat Demirel, devlette haşır neşir olmuş her yöneticiyi seviyordu da onun için bir bakılsın istiyoruz.
Yanılıyor muyuz?