Star Dijital'e abone olanlar aylardır sadece 7 kanal izleyebilirken, Interstar'da sık sık "250 kanal izleme imkanı" diye altyazı gördüklerinde iyice çileden çıkıyorlar
Star Digital aboneleri, aylardır izleyemedikleri kanalların parasını ödemekten bunalmış durumdalar. Ne sözleşmelerini iptal edip paralarını geri alabiliyorlar, ne de kendilerine verilen sözler tutuluyor.
Bize başvuran çok sayıda okurumuz, yayınlarını ulaştıramadığı halde reklam yapmaya ve abone toplamaya devam eden kanal yöneticilerini halkı kandırmakla suçluyor ve protesto ediyorlar.
Temmuzdan beri Star Digital'e abone olanlara "Şu anda 28 kanal var, ağustos - eylül döneminde yayındaki kanal sayısı 118'e çıkacak" denmiş. Ancak bu okurlarımız halen Teleon'un dışında sadece yine Star'a ait Star 1, Star 2, Star 3 ve Star Spor kanallarını izleyebiliyorlar.
Biliyorsunuz, Star Digital'e abone olanlar maç yayınlarının yapıldığı Teleon seçeneğini de almak zorundalar. Zaten Star, abone toplamaya geçtiğimiz mayısta Teleon'la başlamıştı. Daha sonra dijital modası çıkınca Teleon da bu kanallardan biri haline getirildi.
Abonelik ücretleri de birbirinden çok farklı. Örneğin temmuzda abone olan İstanbullu okurumuz Gürkan Donat toplam 179 milyon lira, Konyalı okurumuz Pertev Arıkan 185 milyon lira, daha sonra abone olan Sinan Aydın 300 milyon lira ödemişler.
Manisa'dan Murat Şenlik, İstanbul'dan Haldun Sirel, Orhan Reçber ve Rıza Tevfik Güneri de bütçelerinden hiç de azımsanmayacak bir miktarı ayırarak Star Dijtal'e abone oldukları halde, 5 - 6 kanala mahkum edilmelerini içlerine sindiremeyen okurlarımız arasında.
Bu arada Interstar'da hala sık sık
"250 kanal izleme imkanı" diye altyazı geçmesi, okurlarımızı iyice çileden çıkarmış.
Arkadaşlarımız Star Dijital'i geçen hafta arayıp, yıllık abonelik ücretini öğrenmek istediklerinde "220 milyon lira" karşılığını aldılar. Ancak birkaç gün içinde abonelik ücreti 99 milyon liraya düştü.
Şirket yetkilileri, ücretlerdeki iniş - çıkışları "konjonktürel ayarlama" şeklinde açıklıyor. Abone toplamaya devam etmelerini ise "şirket politikası" diye geçiştiriyorlar.
Star Digital halkla ilişkiler sorumlusu Demet Karaduman'dan aldığımız bilgiye göre üye olmada son durum şöyle: Yıllık abonelik ücreti olan 99 milyon liraya dekoder ve depozito ücreti olarak analog hatlar için 100 dolar, uydu alıcılar için 400 dolar eklemek gerekiyor. Ayrıca 10 milyon lira kurulma ücreti alınıyor.
Karaduman kanal sayısındaki azalmayı, büyük ölçüde RTÜK'le aralarındaki anlaşmazlığa bağlıyor. Ayrıca 4 Eylül'de atılması planlanan uydunun atılış tarihinin kasıma ertelenmesi de kanal sayısını arttırmalarını engellemiş. Aboneler şu anki alıcılarıyla 7 kanal izleyebiliyorlarmış. Ancak yakında çift çanak antenli alıcı alanlar en az 150 kanal izleyebileceklermiş. Karaduman "Mevcut abonelerimizin alıcılarını yenisiyle değiştirmeyli düşünüyoruz" dedi.
ATM farelerinden yeni bir yöntem!
Bankamatik farelerinin tuzağına düşmekten son anda kurtulan ismi bizde saklı bir okurumuz, başına gelenleri Milliyet okurlarıyla paylaşarak, ATM kartı kullanan herkesi dikkatli olmaya çağırıyor:
"Bankamatiklerden para çekmek isterken dolandırılanlarla ilgili haberleri çok sık duyduğum için, ne zaman para çekmeye gitsem tedbirle etrafa bakarım.
Geçenlerde saat 22:00 civarında Bağdat Caddesi'ndeki Yapı Kredi Bankası'nın ATM'sine para çekmeye gittim. Kartımı bankamatiğe soktuğumda gelmesi gereken ilk ekran gelmedi. Ne oluyor diye beklerken, birden kolumun altında -içeriye ne zaman girdiğini fark etmediğim- bir adamın, elinde bir kartla makinaya doğru yöneldiğini gördüm. "Abi kartın sıkışmış, dur yardım edeyim" diyen adamın hemen eline vururak kartı sokmasını engelledim. Cep telefonumla polisi arar gibi yapınca adam hemen gitti. Bu arada bankamatik de kartımı geri verdi.
Kartımı alıp adamın peşinden giderken, park etmiş yepyeni bir Ford Focus'tan iyi giyimli 2 adam inerek, "Beyefendi ne oldu, yardımcı olalım" diye yanıma yaklaştılar. Adamların hali beni biraz rahatlattı. "Adam kartımı çalmaya çalışıyordu" diye şikayet edince, biri "Beyefendi biz Yapı Kredi Bankası'ndanız, bu tip olaylara müdahale ediyoruz" dedi ve uzaktan üzerinde bankanın adı yazan bir kimlik uzattı.
Kimliği yarım yamalak göstermesi üzerine bunun da bir kumpas olduğunu anladım. "Ben o kimliklerden çok gördüm" deyip onlardan uzaklaşmaya çalışınca, adamlardan biri "Sen kendini uyanık mı sanıyorsun ulan?" diyerek üzerime yürüdü. Bağırarak kaçmaya başladım, ama çevreden bir Allah'ın kulu yardım etmedi. Sonuçta adamlar arabalarına binerek uzaklaştılar.
Hemen polisi aradım. 15 dakika içinde gelen ekibe durumu anlatıp, arabanın plakasını verdim. Ama bir netice çıkacağından umutlu değilim.
Sonuçta paramı veya kartımı kaptırmadım, ama gereksiz bir stres yaşadım.
ATM kullanıcılarına naçizane tavsiyelerim şunlar olacak:
* Bankamatikten para çekerken gündüz saatlerini ve yoğun bölgeleri tercih edin.
* Ansızın yanınıza gelen birilerinin yardımlarını kabul etmeyin. Banka görevlisi olduğuna dair kimlik gösterse bile inanmayın. İyi giyimli, güzel arabalı insanlara kanıp yardım taleplerini kabul etmeyin.
* Sokaktaki diğer insanların size yardımcı olacağını düşünerek benim yaptığım gibi gereksiz bir ucuz kahramanlığa soyunmayın."
Yazara E-Posta: mtamer@milliyet.com.tr