Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Yıllardır ‘Ne olacak bu İzmir’in hali?’ şeklinde tartışmalara tanık oluruz. İyi niyetli, kentin geleceği için kafa yoranlar kent için farklı vizyonlar orta koyar.

İzmir, sanayi, turizm, tarım, yazılım ve inşaat sektörlerindeki yatırımlarla ön plana çıkmıştır. Son dönemde özellikle inşaat sektöründe hızlı bir gelişme sürecinde olan kentte, sanayi yatırımları da her türlü zorluğa rağmen yılmayan sanayicilerin azmiyle artarak devam ediyor.

Sanayi alanında hızlı büyüyen gruplardan biri de Norm Grup. Nedim Uysal tarafından 44 yıl önce çift vuruşlu bir makineyle üretim serüvenine başlayan grup, bugün 8 fabrikası, 2 binin üzerinde çalışanı ve yıllık, yaklaşık 94 bin ton üretim kapasitesiyle dev bir kuruma dönüştü. Aile şirketi olan Norm Grubu, holdingleşme sürecini de başarıyla tamamladı. Bu konuda görüşlerini aldığım Fatih Uysal, mutlu ve gururluydu.

Haberin Devamı

Uysal, holdingin başına da iki yıldır grup bünyesinde yönetim kurulu danışmanı olarak yer alan Kamil Başaran’ı ‘Norm Holding CEO’su’ olarak atadıklarını söyledi.

Kamil Başaran, özellikle otomotiv dünyasının yakından tanıdığı bir yönetici. 1984 yılından 2004 yılına kadar kesintisiz olarak TOFAŞ bünyesinde farklı kademelerde görev alan Başaran, daha sonra üstün başarıları sebebiyle Fiat’ın İtalya’daki uluslararası organizasyonuna atanmış bir isim.

2007-2012 yılları arasında Üstünberk Holding’de CEO olarak görev alan Başaran, 2012-2015 arasında TOFAŞ Grubu’nda CEO görevinde bulunmuş. Başaran’ın, holdinge ve kente önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Çolakoğlu’nun hayali

İzmir’in önde gelen iş insanlarından Kemal Çolakoğlu, yaşadığı kent konusunda en duyarlı isimlerden biridir. Sürekli projeler üretirken, sorunların çözümü için de ter döker.

Geçenlerde sohbet ettiğimiz Çolakoğlu, yine İzmir’le ilgili projelerini anlattı. Çolakoğlu, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı’nda Sağlık Serbest Bölgesi kurulması gerektiğini söyledi. Çolakoğlu, ayrıca kentin 3 üniversitesine ait teknoparkların da serbest teknopark bölgelerine dönüştürülmesi ve ihtiyaca göre yeni serbest bölgelerin açılmasını önerdi.

Haberin Devamı

İzmir’in yıllardır serbest şehir olma hayali olduğuna dikkat çeken Çolakoğlu, ancak serbest bölge sayısını artırarak bu hedefe yaklaşılabileceğini vurguladı. Projelerin yerel ve merkezi hükümet tarafından da dikkate alınması ve bir an önce çalışmalara başlanması ümidiyle...