Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Yerel seçimlere 1 ay kaldı. Başkan adayları sahada tam gaz çalışıyor. İzmirliler de 31 Mart’ta sandıklara giderek kendilerini 5 yıl boyunca yönetecek başkanlarını belirleyecek.

İzmirliler, projeler konusunda şanslı. Büyükşehir Belediye Başkan adayları Nihat Zeybekci ile Tunç Soyer’in projeleriyle birlikte, birçok kurum ve kişi de belediye başkan adayları için özel çalışma yaparak önerilerde bulunuyor.

Geçen hafta Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Fadıl Sivri, proje önerilerini sıraladı; bu hafta da İzmir’in duayen iş insanlarından Kemal Çolakoğlu, hazırladığı proje önerilerini kamuoyuyla paylaştı. Seçimi hangi isim kazanırsa kazansın, bütün projeleri sahiplenip hayata geçirmesi halinde kazanan İzmir ve İzmirliler olacak.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, projelerini ‘10 Numara İzmir’ başlığıyla açıkladı. Zeybekci, insan odaklı, ulaşım, altyapı projeleri ile sosyal yaşamı, yeşili ve çevreyi önceleyen, istihdama, kadınlara ve gençlere yönelik, ekonomik kalkınmayı hedefleyen çalışmalarla öne çıkıyor. Bu projeler arasında İkinci çevreyolu, İzmir’i Ankara, İstanbul ve Antalya’yla buluşturan otoyol ve raylı sistem yatırımları yer alıyor.

Zeybekci, kent içinde de 28 noktada yapacağı battı-çıktı ve köprülü kavşak çalışmalarıyla trafiği rahatlatacağını ifade ediyor. Zeybekci’nin ayrıca Bilim Teknoloji ve Yazılım Vadisi projesi de kenti öne çıkaracak.

Kentin geleceği önemli

Tunç Soyer, Birinci Cemre Buluşması ile bir bölüm projesini açıkladı. Ulaşıma indirim sözü veren Soyer, İzmir Modeli uygulamasını daha ileriye taşıyacağını ifade etti. Kentin tüm bileşenleriyle karar alacaklarına vurgu yapan Soyer, sürdürülebilir ulaşımla raylı sistem ağını daha da geliştireceklerini söyledi. “Yeşil bir İzmir yaratacağız” diyen Soyer, altyapı sorunlarını da çözecek nitelikteki projelere öncelik vereceklerini anlattı. Hem Zeybekci hem de Soyer’in projeleri, İzmir’i daha ileri noktalara taşıması açısından önemli.

ESİAD, kent için önerilerini Geleceğin Sektörleri, Genç İnovatif Nitelikli İşgücü, Tasarım-Sanat, Vatandaş Odaklı Akıllı Şehir, Çok İşlevli Tarım, Yenilenebilir Enerji, Sürdürülebilir Ulaşım, İzmir Kent Kültürü Değerlerinin Korunması, Döngüsel Ekonomi ve Körfez MaviYeşil Büyüme üst başlıklarıyla dile getirdi. Ayrıca, özel imarlı alanların kent yoğunluğuna ve trafik altyapı sorunlarına sebep olmasının önüne geçilmesini sağlayacak yeni bir anlayışın ortak akılla geliştirilmesi önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Öneriler dikkate alınmalı

İzmirli duayen iş insanı Kemal Çolakoğlu, kent için 41 maddelik bir öneri getirdi.

Bu projelerden Alaybey Tersanesi’nin marinaya dönüştürülmesi, İzmir’in havayolunda ikinci aktarma merkezi yapılması, Kemeraltı’nın gelişimi, arabalı vapurun Karşıyaka-Konak arasında on dakikada bir işlemesi, İnciraltı’na Demokrasi Meydanı yapılması, Sasalı düzenlemesi, bazı tarihi mekânların müzeye dönüştürülmesi, İnciraltı sağlık serbest bölgesi, Batı Ege Medeniyetler Müzesi ve Kongre İzmir binası yapımı, Basmane ve Alsancak Gar önündeki trafiğin yeraltına alınarak şehir meydanı olarak düzenlenmesi öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Başkan adaylarının, kendi projeleriyle birlikte, kentin geleceğini düşünen kişi ve kurumların da hazırladığı projeleri dikkate alması en büyük dileğimiz.