Geçen haftaki yazımda Göztepe’nin Süper Lig’e yükselmesinin kent ekonomisine katkısını ve iş dünyasının Göztepe’ye destek vermesi gerektiğini yazmıştım.
Mehmet Sepil ve ekibinin de bu başarıdaki önemine dikkat çekmiştim.
Mehmet Sepil’i Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ESİAD) iftar programında bir ebir dinleme şansım oldu.
Tam bir İzmir ve Göztepe aşığı olan Sepil.
***
Tesadüfler sonucu kulüp başkanı olduğuna işaret etti.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Sepil’in konulara yaklaşım biçimi, sorunların çözümü için akılcı yöntemleri uygulaması beni gerçekten etkiledi.
Masada sohbet ettiğim iş insanları da Sepil’den gerçekten etkilenmişler.
Sepil’in diğer kulüp başkanlarından oldukça farklı bir yapısı olduğunu ifade ettiler.
Sepil’in toplantıda en dikkat çekici cümlesi, “Şehir dışında stat yapmanın hiçbir mantığı yok. İnsanlar 14 günde bir maç izlesin diye milyonları betona gömüp, yılın kalan bölümünde asla kullanılmayacak tesisler inşa etmek yanlıştır.
Statlar şehir içinde, yılın her günü yaşayan yerler olarak inşa edilirse şehir ekonomisine de katkı sağlar. Göztepe Gürsel Aksel Stadı da tamamlandığında hem Göztepe’ye, hem şehre kazanç sağlayan, 7/24 yaşayan bir tesis olacak” oldu.
***
Sepil, Göztepe’nin şehir ekonomisine katkısı konusunda, “Göztepe, İzmir için iş insanlarının düzenlediği kongre ve fuarlar kadar, hatta belki 5-10 kongre kadar tanıtım sağlayacaktır. Nüfusa göre Türkiye’nin 28. ili olan, çok gelişmiş bir sanayisi de olmayan Trabzon’un bu kadar önem kazanmasına en büyük katkıyı elde ettiği başarılarla Trabzonspor yapmıştır. Göztepe de İzmir için bu amaca hizmet edecektir” yorumunu yaptı.
Sepil’in düşüncelerine katılmamak mümkün değil.
3 yılda Göztepe’yi akılcı yönetimi ile Süper Lig’e çıkaran, gelecek hedefleri için de çok aklı başında projeler öneren Sepil, İzmir için büyük şans.
İzmir’in yeni başarılar için yeni yeni Sepil’leri kazanması gerekiyor.
Kalkınma Kurulu
İzmir Kalkınma Ajansı bünyesinde kentin önde gelen kurumlarının yöneticilerinin yer aldığı Kalkınma Kurulu, geçen yıl 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 19 Ağustos 2016’da feshedilmişti.
Daha önce 100 kişiden oluşan kurulun üye sayısı 25’e düşürülerek yeniden kurulması için çalışmalar başlatıldı.
Kurumların İZKA’ya aday bildirme süreleri bugün doluyor.
Kalkınma Kurulu’nun son başkanı olan Kemal Çolakoğlu, üye sayısının azaltılmasının çalışmalara etkisi olmayacağını belirterek, önemli olanın 25 üyenin düzenli olarak toplantılara katılıp, karar verme süreçlerinde yer alması olduğunu belirtiyor.
Kalkınma ajanslarının kurulmasında büyük emeği olan kurulun eski üyesi Uğur Yüce de siyasi değil, liyakat ağırlıklı bir kurulun oluşmasının kente önemli katkılar sağlayacağını ifade ediyor.
Geçmiş dönemde çok etkin olmayan Kurul’un aksaklıkların giderilmesi halinde kente önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum.