Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Şuan ki tabloya bakarsak seçimler mayıs ayında yapılacak. Kulislerde konuşulan tarih 14 Mayıs. 7 Mayıs’ı da işaret edenler var. Ay sonuna kadar iktidarın bu konuda bir adım atacağını düşünüyorum. Cumhur İttifakı adayı çoktan belirledi. Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilmek için ter dökecek. AK Parti İzmir cephesinden bakarsak; milletvekili listelerinde kimlerin olacağı/olmayacağı şimdiden konuşulmaya başlandı. Partinin İzmir teşkilatında aktif olarak görev alanların aklında ise tek bir soru var şuan için: İl Başkanı Kerem Ali Sürekli milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edecek mi? 

Haberin Devamı

Sürekli, göreve atandığı günden bu yana yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettirmeyi bildi. Yeni üye kaydı, karınca modeli isimli saha çalışmasında AK Parti İzmir teşkilatı öne çıktı. Bu durum zaten genel merkezinde de dikkatini çekti. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, geçtiğimiz aylarda sosyal medyadan İzmir’e özel tebrik mesajı gönderdi. 

Mecliste bir dönem görev alan Sürekli’nin milletvekili aday adayı olma isteği var. Bu durumdan da Kandemir’den bahsetti. Kandemir de buna olumlu baktı ancak son kararı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğini vurguladı. Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi’nde il başkanları toplantısı vardı. Toplantıda il başkanlarına; milletvekili aday adayı olmak isteyenlerle ilgili çalışmanın önümüzdeki günlerde başlanacağı ve il başkanlarının Ankara’ya davet edileceği söylendi. Genel merkezinin Sürekli’ye ‘istifa et’ ya da ‘kal’ deyip demeyeceği kısa süre belli olacak. Peki Sürekli istifa ederse yerine kim gelecek? Şuanda iktidar partisinde kulisler hareketli. İki farklı görüş var. Bazı partililer, “Atamanın il yönetimi içinden yapılması isabetli olur” görüşünü savunuyor. Bazı partililer ise, ağabey formülünün devreye girebileceğini, partideki tecrübeli bir isimle yola devam edilebileceğini ifade ediyor. 

Kulislerde; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti’de milletvekilliği yapan Ali Aşlık ve Nesrin Ulema, Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Necip Kalkan’ın, Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu isimleri sıkla il başkanlığı için konuşuluyor. 

Haberin Devamı

Bu isimlerin yanı sıra Büyükşehir’de yaptığı muhalefetle dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, isimleri milletvekili aday adaylığı için de geçen il yöneticileri Deniz Doğan, Melek Eroğlu, Furkan Katmerci, İbrahim Derici, İsmail Çiftçioğlu ve Mirhan Bedir’in isimleri öne çıkıyor. Sürekli’nin istifası sonrası hiç şüphesiz son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın ne diyeceği çok önemli.